TSK tarafından sınır güvenliğimizi tehdit eden PKK/PYD/YPG/YPJ ve DEAŞ’lı teröristlere karşı başlatılan, 6’ıncı gününe girdiğimiz bugünde kahraman Mehmetçiklerimizin asil, kararlı ve dik duruşu sayesinde başarıyla devam eden Zeytin Dalı Operasyonu’na Orman Bölge Müdürlüğü’nden de destek geldi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Kilis, Antakya, Dörtyol ve Arsuz Orman İşletme Müdürlükleri'nden çok sayıda araç ve personel, sınırın sıfır noktasındaki askeri birliklere lojistik destek sağlıyor. Özellikle Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde sınırın sıfır noktalarına kurulan çadır kentlerin kurulumu ve altyapı çalışmalarının tamamlanması için AFAD ekipleriyle koordineli bir çalışma yürüten Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, operasyonun başarıya ulaşması için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışıyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, “Bizim sınırda hudut karakollarında bulunma nedenimiz askerlerimize moral vermek ve kurum olarak orada üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmektir” dedi.

GREYDER, DOZER, ARAZÖZ, SU TANKI, İLK MÜDAHALE ARACI…
Greyder, dozer, arazöz, su tankı, ilk müdahale aracı ve hizmet aracı gibi ekipmanlarla ihtiyaç duyulması halinde Mehmetçiğe destek verdiklerini ifade eden Ketmen, görevlendirilen araçların büyük kısmının sınır hudut karakollarında yangına müdahale amaçlı bulunduğunun altını çizdi. Ketmen, “Bölge Müdürlüğümüz Afrin harekâtının yapıldığı sınıra komşu. Kilis, Gaziantep ve Hatay illeri Bölge Müdürlüğümüze bağlı ve Bölge Müdürlüğümüz tarafından yönetiliyor. Buralarda İşletme Müdürlüklerimiz var. Yani şu an savaş bizim sınırlarımızda cereyan ediyor. Daha önceki dönemlerde de zaten buralarda çatışmalardan dolayı orman yangınları çıkıyordu ve biz sınırdaki yangınlara müdahale ediyorduk. 2016 yılında Yayladağı’nda çok fazla yangınımız olmuştu. Bu sınır duvarı yapıldıktan sonra çok rahatladık. Şu anda en son yapılan Zeytin Dalı Harekâtında, hareket kapsamında Hatay, Gaziantep ve Kilis Valiliğimiz tarafından Bölge Müdürlüğümüze bir paydaş kurum olarak İtfaiye Daire Başkanlıkları ile AFAD tarafından verilen görevleri yerine getirmekteyiz. Bu kapsamda bir tane greyder, bir tane dozer, 3 tane arazöz, bir adet su tankı, 2 adet ilk müdahale aracı, 2-3 adette hizmet aracı görevlendirdik ve ihtiyaç olan yerlerde de görevlendirmeye devam ediyoruz. Bu görevlendirdiğimiz araçların büyük bir kısmı AFAD kamplarında, sınır hudut karakollarında yangın müdahale amaçlı bulunuyor” ifadelerini kullandı.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN VAZİFEYİ YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”
Orman Bölge Müdürlüğü sınırın sıfır noktasında üstlerine düşen her türlü vazifeyi yerine getirmek için hazır olduklarını vurgulayan Ketmen, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Orman Bölge Müdürlüğü 179 yıllık çok güçlü bir kurum. Bizim şu anda yangında bir fiil çalışan 150 civarında aracımız var. Araçlarımızın ve ekiplerimizin birinci derece de sebebi yangına müdahale etmek. Ama ihtiyaç halinde bu dozerimiz ve greyderlerimiz ihtiyaç duyulan yerlerde malzeme serimi yapabilir. Bunun yanında yağışın çok olduğu yerlerde tıkanan yolları özellikle karakola giden yolları silip yeniden kullanıma getirebilir. Bizim sınırda hudut karakollarında bulunma nedenimiz askerlerimize moral vermek ve kurum olarak orada üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmektir. Ayrıca yine o bölgede karşı saldırından dolayı çıkabilecek herhangi bir yangına müdahale için oradayız. Karakollarımız da ilk yardım amaçlı araç bulunduruyoruz.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz