Kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması, salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ederken, İçişleri Bakanlığı deyim yerindeyse işi sıkı tutarak tüm illere bir yeni ek genelge daha gönderdi. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne gönderdiği “Koronavirüs salgını” konulu ek genelge kapsamında Onikişubat İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile Onikişubat Belediyesi Zabıta ekipleri, Kavlaklı Mahallesi’nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde Covid-19 denetimleri yaptı. OSB içerisindeki işletmeleri bir bir gezen ekipler, özellikle maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunarak, gördükleri eksikliklerin giderilmesini talep etti.

‘KAPALI ALANLARI HAVALANDIRIN’ UYARISI!
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğünden fiziki mesafe kuralının hayatın her alanında ve tüm mekânlarda uyulması gereken bir kural olduğu, bu yüzden kapalı yerlerin sık sık havalandırılması gerektiği vatandaşlara ve işletmelere hatırlatıldı.

“İŞLETMELERİMİZ OLDUKÇA DUYARLI”
Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili konuşan Onikişubat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Laz, denetimlerde işletmelerin kurallara oldukça duyarlı olduğunu gözlemlediklerini söyledi. İşletmelere servisler konusunda önerilerde bulunduklarını anlatan Laz, “Fabrikalarda servisinden tutunda işletmelerin içerisinde yer alan soyunma odaları, yemekhaneler ve işçilerin çalıştığı alanları ziyaret ettik. İşletmelerimizin gayet duyarlı olduğunu gördük. Bunun yanında tabii ki eksik bulduğumuz olguları fabrikalarımıza illettik, maske mesafe ve hijyen konusunda uyarılarımızı yaptık. Servisler konusunda bazı önerilerimiz oldu. Bunları kendilerine ilettik. İşletmelerimizin çoğu başarılı ve kurallara riayet ediyor. Ancak daha çok sıkıntı yaşadığımız konu insanlar iş çıkışında dikkat etmiyorlar. Biz bu konuda da fabrika çalışanlarımızı sık sık uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

“HALA EKSİK NOKTALARIMIZ VAR”
Kurallara uyulduğu halde bazı konularda hala eksikliklerinin olduğunu vurgulayan Laz, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Daha önceki aylarda yine birçok fabrika gezdik. Bazı dönemler hijyen konusunda sıkıntı yaşadık. Serviste fazla kişi taşındığı ve bu kişilerin mesafeye dikkat etmedikleri konusunda sıkıntılar yaşadık. Özellikle soyunma kabinlerinde bir dolu bir boş şeklinde ayarlanmasını talep ettik. Bu kurallara da birçok fabrikamız uydu. Ama hala eksik noktalarımız var. Maske takıldığı ve sosyal mesafe kurallarına uyulduğu zaman bu virüsün bulaşma riski azalıyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz