Sınır güvenliğini sağlamak, bölgede oluşturulabilecek herhangi bir terör koridoruna müsaade etmemek, bölgeyi asıl sahiplerine teslim etmek ve yine bölge halkını eli kanlı leş sürülerinden kurtarmak amacıyla harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri henüz birkaç gün önce Afrin’de başlattığı ‘Zeytin Dalı Operasyonu’nu tam gaz sürdürüyor. Mehmetçik hem karadan hem havadan terör yuvalarını bir bir imha ediyor, Türkiye ise tek yürek olarak Mehmetçiğini destekliyor. Ülkenin dört bir yanından, “Mehmetçiğimizin yanındayız. Kahraman ordumuzla gurur duyuyoruz” sesleri yükseliyor.

İşte bu seslerin en net yükseldiği şehirlerinden biri olan ve adı gibi kahraman edeleriyle her zaman ve her daim dik durmasını bilen Kahramanmaraş, gerek STK’sıyla gerek siyasileriyle gerek basınıyla gerekse de vatandaşıyla Afrin’de dualarıyla Mehmetçiğini yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda operasyonun başladığı günden bu yana desteğini bir an olsun esirgemeyen ve her fırsatta askerinin yanında olduğunu yineleyen Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Yardım Vakfı öncülüğünde Saçaklızade Vakfı, Kahramanmaraş İsar Derneği ve Genç Ufuk Derneği’nin katkılarıyla operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye 3 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi. Gençlik Merkezi önünde gerçekleştirilen programda dualar edildi, sonrasında ise toplu şekilde gönüllü askerlik için askerlik şubesine dilekçe teslim edildi. Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’de katıldı.

Askerlik Şubesi’ne gönüllü askerlik için dilekçe verilmesinin ardından bir basın açıklaması yapan Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Av. Yusuf Bülbül, “Zeytin Dalı Harekâtı, şanlı 15 Temmuz direnişinin, sınır ötesinde devamıdır. Bu harekât emperyalizme karşı başlatılmış tarihi bir harekâttır. Bir dönüm noktasıdır” dedi.

İHTİYAÇ DUYMASI HALİNDE 7 DEN 77'YE…
Bülbül, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada Suriyeli karelerimizle birlikte Afrin'de kahramanca savaşan Mehmetçiklerimize destek vermek, onların yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırmak ve ülkemizin ihtiyaç duyması halinde 7 den 77'ye gönüllü asker olmaya hazır olduğumuzu dosta düşmana duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle dün şehit olan askerimize Allah tan rahmet, milletimize başsağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Türkiye gerçekten çok kritik ve çok zor günlerden geçiyor. Sınırlarımızın ötesinde, ABD ve İsrail tarafından PKK, PYD, DEAŞ eliyle bir terör koridoru oluşturularak, haritaları değiştirmeye çalışıyorlar. Ümmetin son kalesi Türkiye'yi terör örgütleriyle kuşatmak ve teslim almak istiyorlar. 15 Temmuz’da bunu başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. Zeytin Dalı Harekâtı, şanlı 15 Temmuz direnişinin, sınır ötesinde devamıdır. Bu harekât emperyalizme karşı başlatılmış tarihi bir harekâttır. Bir dönüm noktasıdır.”

FETÖ, DAEŞ VE PKK-PYD AYNI KURGUNUN PARÇALARIDIR”
“Biz biliyoruz ki, FETÖ, DAEŞ ve PKK-PYD aynı kurgunun parçalarıdır” diye Bülbül, “15 Temmuz'da millet meydanlarda nasıl kahramanca tankların önüne yatarak, kurşunlara gövdesini siper ederek bu alçakça işgal girişimi engellediyse, kahraman Mehmetçiklerimizin de Afrin'de bu kirli oyunu bozacağına, terörün kökünü kazıyacağına yürekten inanıyoruz. Bölgenin demografisiyle oynayan, bölgeyi insansızlaştıran ve terör örgütlerine alan açan emperyalizme karşı yapılan Zeylin Dalı Harekâtı, PKK'nın uzantısı PYD’nin Afrin'deki kanlı iktidarının sonu olacaktır inşallah. Suriye’de yaşanan şiddet ve çatışmalar sebebiyle, 370 bini Kürt olmak üzere 3 buçuk milyon Suriyeli masum insan yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve sığınılacak güvenli bir liman olarak Türkiye’yi görmüştür. Türkiye yaptığı insan ve vicdan odaklı politikalarla din, dil, ırk gözetmeksizin sığınmacılara sahip çıkmış ve bugün dünyada mültecilere en fazla yardım yapan ülke konumuna gelmiştir. İşte, ülkelerinden göçe zorlanan milyonlarca insanın yurtlarına kavuşmaları için de bu hareket zorunludur” ifadelerini kullandı.

BU HAREKÂT, GERÇEK ANLAMDA BÖLGEYİ ÖZGÜRLEŞTİRME HAREKÂTIDIR”
Harekâtın gerçek anlamda bölgeyi özgürleştirme harekâtı olduğunu ifade eden Bülbül, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Tıpkı Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi, bu harekâtın amacı, Türkiye'nin sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu bertaraf etmek, haritaları değiştirmek isteyen emperyalizmin oyununu bozmak, bölge halkına zulmeden kan kusturan terör örgütlerini yok etmek ve bölgede huzurun yeniden tesis edilmesini sağlamaktır. Bu harekât asla Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve Suriye'de yaşayan Kürt kardeşlerimizi hedef alan bir harekât değildir. Tek hedef PKK, YPG, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerinin yok edilmesidir. Bu harekât, zalime karşı, mazlumu müdafaa eden bir harekâttır.”

BUNDAN SONRAKİ ADIM DA MÜMBİÇ’TİR, KOBANİ'DİR…”
Bülbül, “Operasyonu hedef almak ve Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyen Türkiye düşmanlarının kim olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. İddia edildiği gibi sivillere ve masum insanlara yönelik herhangi bir eylem kesinlikle söz konusu değildir. Bölge halkı bu zulümden kurtulmak için Türk ordusunu 4 gözle beklemektedir. Tam tersine Afrin’de PYD'li teröristler sivil halkı zorla canlı kalkan olarak kullanmaktadır. Bu yalanların tek amacı, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaktır. Ama hamdolsun, halkı, iktidarıyla, muhalefetiyle, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Arabıyla birlik ve beraberlik içinde Afrin’deki operasyonu yürekten desteklemektedir. Bizler biliyoruz ki, “Fırat Kalkanı” ile başlayan bu süreç Afrin’le devam ediyor. Bundan sonraki adım da Mümbiç’tir, Kobani'dir, Rakka’dır, Tel Abyad'dır, Hasefe'dir, Kamışlı'dır. Emperyalizmin bölgedeki tüm taşeronları yok edilinceye kadar bu harekât devam edecektir” dedi.

YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ”
Operasyonu yürekten desteklediklerinin altını çizen Bülbül, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kahramanmaraşlı Sivil Toplum Örgütleri ve Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz bu harekâtı yürekten destekliyor, kahraman Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyor, Mehmetçiklerimizin zaferi için dua ediyor, bu harekâtın zaferle sonuçlanacağına, emperyalizmin yenileceğine inanıyor, ülkemiz gerek duyarsa hep birlikte koşa koşa gönüllü olarak Afrin'e gideceğimizi ilan ediyoruz.”

ASKERİMİZ BİR YOLA ÇIKTIĞI ZAMAN KENDİSİNİ HER ŞEYDEN SOYUTLAYARAK GİDER”
STK’larla birlikte gerçekleştirilen duaya katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak’ta gönüllü askerlik için beraberindeki AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ile Askerlik Şubesi’ne dilekçe verdi. Dilekçenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Dilipak, “Biz öyle bir milletiz ki kendi topraklarımızdan kendi küllerimizden yeniden doğan gür ve yeni Türkiye’yi ve güçlü Türkiye’yi oluşturan bir milletiz” dedi. Dilipak, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bazıları, “Biz sırtımızı YPG’ye, PYD’ye yasladık” diyorlardı. Onlara mecliste gereken cevabı verdik. Onlara sesleniyorum; yaslandığınız şey çürüktür. Bunun da en bariz örneğini biz Afrin’de göstereceğiz. Ama biz öyle bir milletiz ki daha dün ekranlarda bir askerimize mikrofon uzatıldı. Muhabir, “Ailenize bir mesajınız var mı?” dedi. Askerimiz ise, “Beni merak etmesinler. Beni düşünmesinler” dedi. Yani bizim milletimiz bir yola çıktığı zaman bizim askerimiz bir yola çıktığı zaman kendisini ailesinden, çocuklarından, kardeşlerinden soyutlayarak gider. Bugün bir şehidimiz var. Türkoğlu Savcımızın kardeşi Musa kardeşimiz şehit oldu. Daha geçen gün attığı tweetinde şunu söylüyor; “Biz vatanı sevmeyi şehitlerimizden öğrendik.”

TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Olası bir terör koridoruna asla ama asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Dilipak, “Bugün biz dualarımızla buradayız. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir neferi olmak için yine burada askerlik şubemize dilekçemizi verdik. Bu milletin gazabından tüm düşmanlar korksun. Artık bu millet küllerinden doğmuş, bağımsız, güçlü bir millettir. Ayrıca bu ruha bizi kavuşturduğu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bizim herhangi birimizin bir askerimizden farkı yok. 80’lik ninelerimiz 99 yıl önce sapanı, sopayı alıp ta düşmanı nasıl kovaladıysa işte bizde bugün Afrin’de dünyanın tüm emperyalistlerini önümüze katıp Menbiç’te, Kobani’de süreceğiz. Burada böyle bir terör koridoru asla ve asla oluşturmayacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ/ Mustafa KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz