Kahramanmaraş'ta İsadivanlı Camii'nde görme engelli bir vatandaş hem hafız, hem de müezzinlik yapıyor.

İsadivanlı Mahallesi'nde bulunan İsa divanlı Camii'nde Görme engelli Mustafa Çamsarı, müezzinlik yapıyor. Aynı zamanda hafız olan Çamsarı, görenleri bu azmiyle hayrete düşürüyor. Bunların yanı sıra sesinin güzel olduğunuda dile getiren Camii cemati, Çamsarı'dan büyük feyz aldıklarını ifade ediyor. Çamsarı ile yaptığımız özel röportajda bu mesleğe babasının isteğiyle başladığını dile getirdi.

'BİR BUÇUK SENEDE HAFIZ OLDUM'
Sadece dinleyerek hafız olduğunu söyleyen Çamsarı, bu yola babasının tavisyesiyle başladığını ifade etti. Çamsarı, “Müezzin olmamda en büyük etken babam oldu. Babam benim hafız olmamı istiyor ve bu yolda ilerlememi istiyordu. 11 yaşımdayken hafızlık kursuna gitmeye başladım. İlk 8 Şubat 1999 yılında müezzin oldum ve o günden bu güne devam ettiriyorum. Hafızlık kursuna başladığımda, Rahmetli Mustafa Tufan hocamın benim üzerimde emeği çoktur. İlk başladığımda beni çok zorladı hatta bırakmak istedim. Gerek Mustafa hocam rahmetli, gerekse o zamanki hocalarımızında teşvikiyle hafızlığı 1 buçuk yılda tamamen ezberledim. O zaman ben bir sınıfta okuyordum. Sınıfımız 8 kişiydi benimle beraber ve 7 kişilik bir liste hazırlamıştı, birer gün talebelere görev vermişti. Onlar bana her gün bir veya bir buçuk sayfa okutarak öğretmişlerdi. Nasıl öğrendiğimi soracak olursanız, ben sadece dinleyerek öğrendim. Yani karşıdaki arkadaşım bana ayetin uzunluğuna veya kısalığına göre 1, 2 veya 3 defa okuyordu. Bende ezberliyordum” şeklinde konuştu.
 
'İLAHİYAT ÖN LİSANS OKUYORUM'
Engelli vatandaşlarada bir mesaj gönderen Çamsarı, “Babam beni hafızlık kursuna vermişti fakat ilk okula göndermemişti. Ben ise dışarıdan ilk okulu, evlendindek sonra hanımında teşvikiyle orta okulu sonra liseyi tamamladım. Şimdi ise İlahiyat ön lisans okuyorum. Burdan engelleri arkadaşlarıma, kardeşlerime tavsiyem engeli kabullenip, hayatla barışık olmalılardır.” 
Haber: Emre Akkış

 
Editör: Mahmut Beyaz