İlk toplantısını Ankara'da gerçekleştiren Türkiye Değişim Hareketi, bugünde Kahramanmaraş'ta Genişletilmiş Güneydoğu ve Doğu Anadolu Toplantı'nı yaptı. Bir otelde gerçekleşen toplantıya konuşan Mustafa Sarıgül, Tarihi bir sorumlulukla milletin yükünü omuzlamak ve dertlere çare olmak için 'Bismillah' diyerek yol çıktıklarını söyledi. Elitlerin, seçkinlerin, alkışlarını almak için değil, insanların alın terinin hakkını vermek için yollarda olduklarını kaydeden Sarıgül, "Bize soruyorlar, 'Siz siyasetin hangi tarafındasınız. Sağda mısınız, solda mısınız? Sağcı mısınız, solcu musunuz?' Bizim cevabımız net. Biz, ne sağdayız, ne solda. Sağdaki ve soldaki yurttaşlarımıza saygı duyarız ama biz milletimizin, halkımızın yanındayız. Partimiz, sağ ve sol ayrımın duvarlarına milletimizi mahkum etmeyecek. Biz, 83 milyonun partisi olacağız" dedi. Türkiye değişim hareketi, Türkiye'de yepyeni bir siyesi anlayış açıp, siyasi devrim yapacaklarını, rakipleri eleştirirken saygıyı ve sevgiyi elden bırakmayacaklarını söyledi.

"TERÖR VE SUÇU TEŞVİK ETMEYEN DİL, DİN, IRK AYRIMI YAPMAYAN HER DÜŞÜNCE SERBESTTİR"

Ankara'ya parti kurmak için değil, AK Parti'den iktidarı almak için geleceklerini ifade eden Sarıgül, şöyle devam etti: "Türkiye Değişim Hareketi iktidarında fikri, düşüncesi, kanaati olan bütün vatandaşımızla, 83 milyonumuzla birlikte olacağız., Biz, 83 milyon yurttaşımızın fikrine ve düşüncesine saygı göstereceğiz. Hiç kimse fikrinden dolayı, kanaatinden dolayı yok sayılamaz, hapsa atılamaz. Terör ve suçu teşvik etmeyen dil, din, ırk ayrımı yapmayan her düşünce, Türkiye Değişim Hareketi iktidarına serbesttir. Her düşünce rahatlıkla kendi fikrini ifade edebilir. Biz Türkiye Değişim Hareketi'nde herkesin kendi fikrini cesaretli bir şekilde söylemesini istiyoruz. Ölçümüz nedir? Silahlı eyleme katılmayacak, bayrağımıza ve toprağımıza laf söylemeyecek. Bayrağımıza ve toprağımıza laf söylemeyen, inançlarımıza saygı gösteren her fikre 'Bismillah' diyerek saygı diyoruz."

"40'IN ÜZERİNDE İLDE TEŞKİLATLARIMIZ HAZIR"

Konuşanın ardından toplantıya verilen arada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mustafa Sarıgül, insanların Türkiye Değişim Hareketi'ne çok yoğun bir ilgi gösterdiğini belirterek şunları söyledi: "Şu an itibariyle 40'ın üzerinde ilde örgütlerimiz, teşkilatlarımız hazır. Önümüzdeki günlerde bu sayı daha da yükselecek. Şu anda 25 ilde de görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye Değişim Hareketi'ne çok yoğun bir ilgi var, görev almak isteyen ok değerli arkadaşlarımız var. Sadece kurucu olarak binlerce yurttaşımızın talebi var. Onların hepsine görev veremeyeceğiz ama onlar bizim gönüllü kurucumuz olacak. Ben zaten onlar adına görev yapacağım. Türkiye Değişim Hareketi Lider Patisi olmayacak, hakkın ve milletimizin partisi olacak. Önümüzdeki günlerde partimizin ismini, kuruluş tahinini, il başkanlarımızla yapacağımız toplantıyla açıklayacağız. Çünkü Türkiye Değişim Hareketi'nde ben belki önde gözüküyorum ama binlerce arkadaşım önde. Türkiye Değişim Hareketi'nde genel başkanın kararı yok, milletimizin kararı var, genel başkan da milletimizin kararına uymakla mükelleftir. Türkiye Değişim Hareketi kişi patisi değil, milletimizin partisi olacak."

HABER:MESUT BENLİ

Editör: Mahmut Beyaz