Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Önsen Mahallesi Ziyaret Obası Cami ve Kuran Kursu hocası Muharrem ayı dolayısıyla bir araya geldi. Cemaate ve mahalle halkına aşure ikramında bulundu.

Önsen Mahallesi Ziyaret Camii’nde Cuma namazı sonrası bu yıl ikincisi gerçekleştirilen aşure, Cami İmam hatibi Veli Dinçaslan ve Kuran Kursu Hocası Fatma Akgemci’nin önderliğinde düzenlendi. İki dev kazanlarda 3 bin kişilik hazırlanan Aşure afiyetle yendi.

Ziyaret Cami İmam hatibi Veli Dinçaslan Aşure ve kerbela olaylarına değindi, aşurenin Muharrem ayında ümmeti Muhammed’e birlik, dirlik, kardeşlik getirmesini istedi.

Duygu dolu anların yaşandığı programda konuşan imam hatip Veli Dinçaslan; “Ülkemizde şu anda büyük sıkıntılar var. İçten ve dıştan ülkemizi bölmeye ve ümmeti Muhammedi bozmaya çalışan insanlar var. Biz öncelikle bu güzel ülkemizi bin yıldır kardeşçe yaşamış milleti bölmeye çalışanları Allah ıslah etsin diyoruz. İnşallah aşurelerimiz kaynaşma adına birlik ve beraberlik adına, kardeşliğimizin pekişmesi adına hayra vesile olur. Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahü Teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu. Bizler de aşure hürmetine günahlarımızdan kurtulmak ümidiyle dua ediyoruz” dedi.

İmam hatip Veli Dinçarslan konuşmasının sonunda kerbala olayına da değindi ve yeni kerbala olaylarının olmaması için buradan ders çıkartılmasını istedi.

Ziyaret obası Camii bu yıl ikincisini gerçekleştirilen aşure programı cemaat tarafından takdirle karşılandı. Mahalle sakinlerinin evlerine kadar aşure ikramında bulunuldu. Aşureye, Cemaatin ve halkın yoğun bir şekilde iştirak etmesi ise dikkat çekti.

Programa, Çevre okul öğretmenleri, Kuran Kursu hocaları ile bölge imamları da katıldı.
HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz