AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan Kardeş Belediyeler Projesi, meyvelerini veriyor. Projenin paydaşları Onikişubat ve Ömerli Belediyeleri ortak adımlar atmaya devam ederken, Ramazan ayı boyunca Ömerli’de düzenlenen iftar programları ile Kahramanmaraş ve Mardin arasında gönül köprüleri inşa ediliyor. Ömerli Belediyesi önünde kurulan iftar sofraları ile her gün 700 vatandaş birlikte iftarını açıyor. Birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, kardeşlik tohumları eken iftar programına katılan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te, iftar sofrasını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bizim inancımızda paylaşmak vardır” diyen Başkan Mahçiçek, “Biliyorsunuz bir Alman usulü vardır. Herkes kendi cebinden harcayacak demektir bu.. Ama bizim inancımızda paylaşmak vardır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyoruz. Böyle bir kültürün sahibi olan bu millet de sofrasını ekmeğini her zaman paylaşmıştır, paylaşmaya da devam edecektir” diye konuştu.

KEDERDE VE SEVİNÇTE BİR VE BERABER OLALIM”

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Mahçiçek, “Geçmişte bu ülkenin çocuklarını sağcı veya solcu diye böldüler. Binlerce üniversiteli gencimiz öldürüldü. Binlercesi de cezaevlerinde çürüdü. Bu ülkenin büyümesini kalkınmasını istemeyen güçler hep bizlerin arasına zaman zaman bu kabil sıkıntılar çıkarmışlardır. Artık bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bu ülkenin insanları kederde, sevinçte ve kıvançta bir olacaktır, bütün olacaktır. Bizim aramızda bir sıkıntı olmazsa bu ülkenin ekmeği hepimize yetecektir. Bir de şunu söyleyeyim. Çocuklarımızı okutalım. Kız erkek ayrımı yapmayalım. Göreceğiz ki bu çocuklar, bizden sonraki gelen nesiller bu ülkeyi daha da güzel yönetecektir. Hepinize soframızı paylaştığınız için, bizimle birlikte olduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İFTAR SOFRALARIMIZ GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAYA VESİLE OLACAKTIR”

Ömerli Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Erol Korkmaz’da, “İnşallah bu programlar, gönül köprüleri kurulmasına vesile olacaktır” dedi. Ömerli’de 3 yıldır görev yaptığını kaydeden Korkmaz, “6 Ocak’tan bu yana da İçişleri Bakanımızın talimatıyla Belediye Başkanvekilliği görevini üstleniyorum. Bilindiği gibi AK Parti Genel Merkezi ve İçişleri Bakanlığımız Kardeş Belediye Projesini başlattı. Biz de Onikişubat Belediyesi ile Kardeş Belediye olduk. Başkan Beyle ve Onikişubat Belediyesiyle tanışmak nasip oldu. Çok değerli bir dostluk kurduk. Hem bireysel olarak, hem de başkanımızın ekibiyle bir dostluk kurduk. Bundan çok mutluyuz. Bu vesileyle Onikişubat ve Ömerli Belediyeleri olarak kardeşlik iftarı düzenliyoruz. Burada her gün yaklaşık 700 vatandaşımızla beraber iftar açıyoruz. Bu günde sayın başkanımız bizim iftarımıza teşrif ettiler. Ayrıca mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu kardeşlik büyüyerek devam eder” şeklinde konuştu. Başkan Mahçiçek, günün anısına Kaymakam Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Zeki İpekşen, Belediye Başkan Yardımcıları Şehmuz Özdemir ve Hafiz Alpaslan’a ve ilçede görev yapan bürokratlara plaket takdim etti. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen iftar programının ardından, konuklara Maraş Dondurması ikramı edildi. Ardından Kaymakamlığa geçen Başkan Mahçiçek, Kaymakam Kormaz ve çalışma arkadaşlarıyla istişarelerde bulundu.

BELEDİYE HİZMETLERİ ÖMERLİ’YE TAŞINIYOR

Öte “Kardeş Belediye Projesi” kapsamında Ömerli’nin ihtiyaçları Onikişubat Belediyesi tarafından karşılanmaya başlandı. Bu bağlamda ilçeye 60 bin metrekare kilit parke yol, parklara 2 ve 3 kuleli çocuk oyun grupları, 10 adet piknik masası, 8 adet pergola takımı ve 4 adet salıncak grubu takılması için çalışmalar başladı. İlçenin sosyal nitelikli talepleri doğrultusunda da, Ömerli sakinlerine, bin 300 adet gıda kolisi, bin 300 adet yeni doğan çocuklar için puset takımı, 5 bin adet giyim malzemesi, 500 adet battaniye, bin 500 adet örgü atkı, yüz adet ikili set üstü ocak, 50 adet çamaşır askılığı ile Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı kitapların yer aldığı toplam 3 bin 500 kitap Ömerli’ye gönderildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz