Onikişubat Belediyesi Ramazan iftarları ile toplumun tüm kesimlerini Onikişubat’ın gönül sofrasında buluşturmaya devam ediyor. Ramazan ayının uhrevi atmosferinde gerçekleşen iftar programında muhtarlar ve esnaf sanatkârlar ile bir araya gelen Başkan Mahçiçek, konuklarıyla yakından ilgilenerek samimi diyaloglar kurdu. Sema gösterilerinin sergilendiği iftar programında konuşan Başkan Mahçiçek, “Rabbime şükürler ediyorum sizin gibi güzel insanlarla dost ve kardeş olma imkânı sağladığı için” dedi. Esnafların ve muhtarların toplumun birbirinden önemli iki kesimi olduğunu vurgulayan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Biz biliyoruz ki buradaki güzel insanlar, esnaf kardeşlerimiz ekmeklerini helalinden kazanırlar. Onların imkanı olursa hayır hasenat yaparlar, camilere yardım ederler, Kur’an Kurslarına yardım ederler. Çünkü onların gönlü geniştir. Az kazanırlar paylaşırlar, çok kazanırlar paylaşırlar. Bizim mesai arkadaşlarımız olan muhtarlarımızda milli irade ile yani milletin oyun ile gelmiş olan insanlar. Onlarda gecelerini gündüzlerine katıp hizmet etmeye gayret ederler. Böyle bir güzel insanlarla, böyle mübarek bir günde beraber olmak bizleri mutlu ediyor. Ramazan ayı bereket ayı, paylaşma ayıdır. Biz de bu gün siz güzel insanlarla soframızı, ekmeğimizi paylaşmak istedik. Bizlerin davetine icabet ettiniz. Bizleri onurlandırdınız, şereflendirdiniz. Hepinize gönülden, yürekten şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Allah çocuklarınızla beraber sağlık ve mutluluk içinde tekrar böyle nice güzel ramazanlara ve bayramlara ulaşmayı hepimize nasibi müyesser eylesin.”

Programa katılan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir’de bu tabloyu oluşturan Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti. Özdemir, “Sevgili esnaflarımız, muhtarlarımız Ramazan’ın bu mübarek gününde, bu güzel iftar saatinde gönlünüzü bizimle paylaştınız, teşekkür ediyorum. Hanefi Başkanımıza bu güzel tablodan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim hepimizi nice güzel Ramazanlara eriştirsin” diye konuştu.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KMESOB) Birlik Başkanı Ahmet Kuybu’da böylesine güzel bir iftar sofrasında yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kuybu, “Mübarek Ramazan ayının hayırlı, bereketli, geçmesini diliyorum. Rahmet ayının tüm esnaflarımız ve vatandaşlarıma sağlık, huzur ve bereket getirmesini niyaz ediyorum. Onikişubat Belediye Başkanımıza da böyle bir günde bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak ise, “Böylesine anlamlı bir günde muhtarlarımızı ve esnaf arkadaşlarımızı bir araya getirdiği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Birlikteliğimizin hem memleketimiz hem de ülkemiz açısından artarak devam etmesini diliyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde iftarlar yapıldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz