Onikişubat Belediyesince düzenlenen toplu nikah töreninde, nikah tarihlerini 14 Şubat olarak seçen 35 çift hep birlikte “evet” dedi. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenlediği toplu nikah törenlerini geleneksel hale Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde 2018 yılını da boş geçirmedi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplu nikah töreni ile 40 çiftin nikahını kıyan Başkan Hanefi Mahçiçek, bu yıl ise 35 çiftin hayatını birleştirdi. Sosyal belediyeciliğin öncüsü olan Onikişubat Belediyesi, düzenlediği toplu nikah törenleri ile Türkiye’nin en çok nikah kıyan belediyesi olma yolunda hızla ilerliyor. Atatürk Parkı Nikâh Sarayı’nda düzenlenen törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından dualar edildi. Törende çiftlerin nikahlarını tek tek kıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çiftlere aile cüzdanlarını takdim etti. Başkan Mahçiçek ayrıca çiftlere Türk bayrağının ile evliliğin püf noktalarını anlatan Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kitaplarının yanı sıra fincan takımı hediye etti.

EVLİLİK İNANCIMIZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜESSESE”

Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, evliliğin dini inanç açısından çok önemli bir müessese olduğunu söyledi. Hz. Muhammet’in, ‘evlenen insan dininin yarısını tamamlamış demektir’ sözünü hatırlatan Başkan Mahçiçek, Türkiye’yi ayakta tutan en önemli faktörün çekirdek aile olduğunu belirterek, “14 Şubat Sevgililer Günü olması nedeniyle toplu olarak sizlerin mutluluğunu, bu güzelliği paylaşmak istedik. Hepinize yürekten mutluluklar diliyorum. Evlilik bizim inancımız açısından çok önemli bir müessese. Peygamber Efendimiz, ‘evlenen insan dininin yarısını tamamlamış demektir’ diyor. İşte bu kutsiyeti bilerek yola çıkarsak, yani dinimizin yarısının tamamlandığını bu evlilikle birleştirmek, bu evlilikle yürütmek istediğimizde işin kutsiyeti ortaya çıkar. Tabi birkaç nokta var, evlilikte. Bunlardan bir tanesi ise çok önemli. Bizim çekirdek ailemiz çok önemli. Bu çekirdek ailemizin bozulması için İngilizler ona corruption diyorlar. Çöküntüye düşmesi için çok gayretler var. Bizim ülkemizi ayakta tutan bu çekirdek aile, bunu kesinlikle İnşallah bozmayacağız, bozmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Evlilikte bir başka nokta ise iki insan farklı dünyalardan, farklı yetişme imkanlarından yada durumlarından bir araya geliyor. Onlar bir araya geldiğinde ufak tefek eksiklikler olacaktır, karşılıklı olarak bunları hoşgörü içerisinde karşılamamız lazım” ifadelerini kullandı.

SEVGİ, SAYGI VE HOŞGÖRÜDE KUSUR ETMEMENİZ LAZIM”

Çiftlere evlilikle ilgili öğütler veren Başkan Mahçiçek, yapılan evliliklerle birlikte ailelerin de genişlediğini ifade etti. Çiftlerin birbirlerine sevgi, saygı ve hoşgörüde kusur etmemesi gerektiğini belirten Başkan Mahçiçek, “Zaman içerisinde o güzel uyumu sağlayıp mutlu bir hayat yaşamamız lazım İnşallah. Bir başka nokta bakın, biz bir aile olduk ama ailelerimiz de genişledi, bir taraftan annelerimiz babalarımız var, bir taraftan kayın pederlerimiz, kayın validelerimiz var. Artık onlarla daha büyük bir aile olduk. Öyleyse onlara saygıda ve sevgide kusur etmememiz lazım. Bir başka nokta evliklerin en önemli, en can alıcı odak noktalarından bir tanesi de, karşılıklı sevgi içerisinde, karşılıklı sadakat içerisinde olmamız. Karşılıklı sevgi, sadakat ve hoşgörü içerisinde olursak İnşallah evliliklerimiz çok daha güzel yürüyecektir. Bu bağlamda bugün böyle bir nikah töreninde bulunmak emin olun ki bizler için de çok mutluluk verici” dedi.

ORDUMUZ O TERÖRİSTLERİ SÜPÜRÜP ATACAKTIR”

Konuşmasında Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Başkan Mahçiçek, kahraman Türk askerinin terör örgütü unsurlarını bölgeden süpürüp atacağını söyledi. Mahçiçek, “Ama bir başka nokta var ülkemizin kahraman askerleri ülkemizin güneyinde savaş veriyor. Hep beraber ama hep beraber orada ülkemiz için, bizler için mücadele eden savaşan kahramanlarımıza dua etmemiz lazım. Şehitlerimize rahmet dilememiz lazım, gazilerimize sağlık dilememiz lazım. Bakın bu ülke gücünü artık kendi ülkesinin dışında bu ülkeye zarar vermek isteyenlere karşı mücadele vererek korumaya çalışıyor. Dün biz Garnizon Komutanlığı’mızda Afrin’e askerlerimizi uğurladık. Hepsi aslanlar gibi gittiler Allah’a şükür. Gerçekten onlar pusuda biliyorsunuz o hendeklerin içerisinde ama bizim askerlerimiz açıkta. Açıkta meydanda onlarla savaşıyor ve mücadele ediyor. Ve onları oradan süpürüp atacağız İnşallah, Allah’ın yardımıyla. Onun için birliğimizi bütünlüğümüzü kardeşliğimizi daha da kavi daha da sağlam hale getireceğiz. Ülke menfaatleri olduğu zaman da hep beraber olacağız İnşallah” şeklinde konuştu.

RAKAM SÖYLEMİYORUM ÇOK SAYIDA ÇOCUK...”

Konuşmasının sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’ın çiftlere çocuk tavsiyesini hatırlatan Başkan Mahçiçek, “Allah sizleri mesut etsin İnşallah, mutluluğunuzu daim eylesin, sağlıklı, başarılı, uzun senelerle beraber ama birşey daha var biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız evlenenlere tavsiyelerde bulunuyor, rakam söylemiyorum ama İnşallah çok sayıda sağlıklı, hayırlı evlatlarınız olur İnşallah diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplu nikah töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz