Kurulduğu 4 Nisan 2014 tarihinden itibaren Başkan Hanefi Mahçiçek’in misyon ile vizyonu doğrultusunda çalışmalarına başlayan ve aradan geçen zamanda gerçekleştirdiği dev hizmet, proje ve yatırımlarla hizmet götürmediği tek bir mahalle dahi kalmayan Onikişubat Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Belediyecilik anlayışına farklı bir boyut kazandırarak, Onikişubat’lıların yüzünü güldüren Başkan Hanefi Mahçiçek ile mesai arkadaşları, bu doğrultuda her yıl olduğu gibi yine bu yılda spor ve sporcunun yanında olduğunu göstermek adına kentte faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı yaptı. Batıpark Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen dağıtım töreninde malzemeler, kulüp idarecilerine ve sporculara teslim edildi. Törende konuşan Başkan Mahçiçek, spor ve sporcunun her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

“AMATÖR SPOR BİR SEVDA VE GÖNÜL İŞİDİR”
Amatör sporun bir sevda bir gönül işi olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, “İçimden gönlümden diyorum ki biz sporu severiz. Sporun sevdalılarını da severiz. Çünkü spor amatör branşlar için parayla yapılan bir şey değildir. Gönül işidir, sevda işidir. Ben biliyorum ki çocukların ekmek parasından rızıklarından kesip bu alanda harcayan, çocuklarının rızkını bu alanda başkalarına harcayanlar var. Bunun için bizim yanımızda amatör spor kulüplerimizin çok büyük bir değeri var. Yaptıkları fonksiyonlar çok önemli. Binlerce gencimizi aralarında bütünlük sağlayarak belli bir hedefe yönlendirerek, onları yanlış alışkanlıklardan kötü alışkanlıklardan korumak ve onlarla beraber spor yapmak, onların spor yapmalarına teşvik etmek bu işin sevdalısı başkanları ile yöneticilerimizi kutluyorum” dedi.

“SİZLER YİĞİT İNSANLARSINIZ”
Amatör Spor Kulübü yöneticilerine, “Sizler yiğit insanlarsınız” diyen Başkan Mahçiçek, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bu gençlere sahip çıkmak, hem de kendi çocuklarının rızkını bu gençlere harcamak her babayiğidin karı değildir. Sizler yiğit insanlarsınız. Bu gençlerin ellerinden tutarak onları spora yönlendirdiniz. Belki yanlış yerlere gideceklerdir. Ama siz bunlara engel oldunuz. Görev süresince sizlerin hep yanında olacağız. Bizim gençlere olan kapımız her zaman açık. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ımızda geçmişte olduğu gibi bundan böyle de inşallah sportif alanların her branşta başarı sağlayacaktır. Engellilerimizle beraber inşallah Kahramanmaraş’ımızdan yeni yeni şampiyonlar çıkacaktır.”

“DURMAYACAĞIZ VE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Başkan Mahçiçek, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Onikişubat Belediyesi olarak sporun her branşının önemli olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda bize göre önemli olan eğitimden tutunda sportifin her alanında belediyemizin de çalışmalar yaptığını söyleyebilirim. 7 tane havuz yaptık. Yazları o havuzları gençlerimize ve çocuklarımıza tahsis ettik. 7 tane havuzumuzda sportif takımlarımız var. Onları hem halkımızın hem de çocuklarımızın hizmetine amade ettik. Sadece spor havuzlarımızda değil bütün kültür merkezlerimizde hemen hepsinde faaliyetler yapıyoruz. Piri Reis mahallemizdeki yüzme havuzumuzda hanımefendilere bedava yaptık. Yakın bir zamanda onlara Kahramanmaraş’ın önemli bir kültürü olan hamam kültürünü de getireceğiz. Şu anda 3 tane hamam yapıyoruz. Özellikle dar gelirli ailelerimize birer tane kart vereceğiz ve onlar 15 güne bir çocuklarıyla gelerek ücretsiz olarak hamamlarımızı kullanacaklar. Durmayacağız ve yapmaya da devam edeceğiz.”

“AMATÖR SPORUN ELİNDEN TUTAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal ise, “Yıllardan beri gerçekten amatörün yanında olan, amatörün elinden tutanbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendi bölgesine dâhil olan spor kulüplerimizin her zaman yanında olmuştur. Hiçbir kulübümüz kapısına gittiği zaman boş dönmemiştir. Biz diğer belediye başkanlarımızdan aynı duyarlılığı bekliyoruz. Geçen hafta amatörler haftası münasebetiyle düzenlediğimiz ödül töreninde gerçekten bireysel dalda şampiyonluklar elde eden ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan sporcularımızı ödüllendirdik. Biz o sporcularımız adına gururluyuz. Hepsi adına başkanımıza bir daha teşekkür ediyorum. Futbol, basketbol, voleybol ve diğer branşlarda da aynı başarıları bekliyorum. Bu benim arzumdur. Bu konuda gördüğünüz üzere belediyemiz bütçesinin el verdiği kadar sizlerin ve bizlerin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Programın ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e Türkiye Milli Takım forması hediye etti.

Törene; AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci’nin yanı sıra öğrenciler ve kulüp yöneticileri katıldı.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz