Avrupa İstatistik Ofisi tarafından yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de evlenme oranı 26 Avrupa Birliği ülkesini geçti. AB’de evlenme oranı en yüksek ülke bin 7,5’le Litvanya olurken, Türkiye binde 7,1 ile sıralamada yerini aldı. Evliliğin kutsiyetine değer veren Türkiye’nin puanına ise Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek nikâh programı ile destek oldu. Onikişubat Belediyesince düzenlenen toplu nikah töreninde, nikah tarihlerini 14 Şubat olarak seçen 46 çift ömür boyu birlikteliğe “evet” dedi. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenlediği toplu nikah törenlerini geleneksel hale Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde 2019 yılını da boş geçirmedi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplu nikah töreni ile 35 çiftin nikahını kıyan Başkan Hanefi Mahçiçek, bu yıl ise 46 çiftin hayatını birleştirdi. Sosyal belediyeciliğin öncüsü olan Onikişubat Belediyesi, düzenlediği toplu nikah törenleri ile Türkiye’nin en çok nikah kıyan belediyesi olma yolunda hızla ilerliyor. Atatürk Parkı içerisinde bulunan Nikâh Sarayı’nda düzenlenen tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun okunmasıyla başladı. Duaların edildiği törende çiftlerin nikahlarını tek tek kıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çiftlere aile cüzdanlarını takdim etti. Çiftlerin yanı sıra ailelerin de katıldığı tören, adeta sevgi şölenine dönüştü.

EVLİLİK BİZİM DERGAHIMIZDA ÇOK KUTSAL”

Toplu nikap töreninin açılış konuşmasını yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, geleceğe güzel anılar bırakmak amacıyla evlenmek isteyen çiftlerle birlikte olmak istediklerini belirterek, “Her sene, geleceğimize güzel anılar bırakacağımız özel günlerde beraber olmaya gayret ediyoruz. 14 Şubat sevgililer günü münasebetiyle evlenmek isteyen çiftlerimizle birlikte olalım, onların mutluluklarını paylaşalım, geleceğe umutla bakmalarını temenni edelim diye bir aradayız. Evlilik bizim dergahımızda çok kutsal bir şey. O kutsallığın bilincinde olmak ve o müessesenin getirdiği güzellikleri yaşamak güzel bir şeydir. Bizim değer yargılarımızda evlenen insanlar, mutluluğu paylaşan insanlar bir ömür boyu birlikte olup güze günler yaşarlar. Evlenen insan dininin de yarısını tamamlar derler. Karşılıklı sevgi, saygı ve sadakat içerisinde güzel bir ömür geçirirsiniz inşallah. Bu müessesede iki insandan bir aile olduğu gibi o iki insanın ailelerinden de bir aile oluşuyor. 14 Şubat Sevgililer Günü olan bugünde nikahlarını kıyacağımız bütün çiftlerimize mutluluklar diliyorum” dedi.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜ ANLAMLI KILDIK”

Toplu nikah töreni sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek, “Her sene olduğu gibi bu sene de 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bugünü biraz daha anlamlı ve özel kılmak için 46 çiftimizin nikah merasiminde beraber olduk. Aileleriyle birlikte çiftlerimizin mutluluklarını paylaştık. Çok güzel bir gün geçirdik. Bugün nikahlarını kıydığımız bütün gençlerimize mutluluklar diliyor aileleriyle birlikte güzel bir yaşam temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplu nikah töreni ile hayatlarını birleştiren düşünceleri ise şu şekilde;

ÖMÜR BOYU MUTLU OLMAK İSTİYORUZ”

Osman Karaca

Biz 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yeni bir hayata başlamak için bu özel günü tercih ettik. Beraber bir ömür boyu mutlu olmak istiyoruz. Böyle bir etkinliği düzenledikleri için Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.

HANEFİ MAHÇİÇEK’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Seda Saman (Karaca)

Öncelikle düzenlenen bu güzel toplu nikah töreni için Onikişubat Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür etmek istiyorum. Özel günümüzde böyle güzel insanlarla birlikte olmak çok güzel. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne denk getirdik nikahımızı, özel olmasını istiyoruz. Bir ömür boyu sürsün istiyoruz. Daha güzel günler görmek istiyoruz. Allah bütün çiftlere ömür boyu mutluluklar versin.

ÇOK MUTLUYUM, ÇOK HEYECANLIYIM”

Mehmet Kıvrak

Nikamızın böyle toplu bir organizasyonla yapılması çok güzel oldu. Çok mutluyum, gerçekten mutlu olduğum kadar da heyecanlıyım. Duygularımı çok fazla ifade edemiyorum ama bizler hayatlarımızı birleştiriyoruz.

BİZİM İÇİN GÜZEL BİR ANI OLDU”

Ayşe Meşe (Kıvrak)

Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Şuan çok heyecanlıyım, duygularımı ifade edemiyorum. Böyle güzel bir günde nikahımızın kıyılması bizim için güzel bir anı oldu. Bu organizasyonu düzenlediği için Onikişubat Belediyemize teşekkür ediyoruz.

HEM DOĞUM GÜNÜ HEM DE NİKAH AYNI GÜN”

Mehmet Akif Mencütekin

14 Şubat hem eşimin doğum günü hem de Sevgililer Günü’ydü. Ben de dün gece 12’den sonra evlilik teklif ettim, nikahı, doğum günümüzü, evlilik günümüzü aynı güne denk getirdim. Ayrıca nikahımızı da belediye başkanımız kıydı, bu da bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bu duygu anlatılmaz yaşanır.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ HANEFİ MAHÇİÇEK’İN KIYMASI ÇOK DAHA ANLAMLI OLDU”

Neslihan Gedik (Mencütekin)

Mutluyuz, gururluyuz. 14 Şubat hem benim doğum günüm hem de 14 Şubat Sevgililer Günü. İki özel günün bir arada olması çok güzel oldu. Ayrıca nikahımızı Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’in kıyması çok daha anlamlı oldu bizim için.

46 çiftin teker teker nikâh akdini gerçekleştiren Başkan Mahçiçek, çiftlere fincan takımının yanı sıra, Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın evlilik üzerine yazdığı kitaplardan hediye etti.

Toplu nikah töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz