Onikişubat Belediyesi’nin model projelerinden biri olan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi eğitime ve öğrencilerin kitap okumasına ciddi oranda katkı sağladı. Onikişubat Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortak yürütülen ve bu yıl 73 bin, toplamda ise 153 bin 500 kitap basımının gerçekleştirildiği Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında Kitap Okuma Yarışması düzenlenmişti. Dağıtılan kitaplardan başarı oranlarını tespit etmek amacıyla düzenlenen sınava ise hiçbir zorunluluk olmadan 88 bin öğrenci katıldı. Büyük ses getiren projenin sadece son yılında 800 bin okuma elde edilirken, başladığı günden bu yana toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaşıldı. Son final sınavının ardından öğrenciler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ödül töreni heyecanını yaşadı.

ÖĞRENCİLERE 73 BİN KİTAP ULAŞTIRDIK”

Ödül töreni öncesinden konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt bir teşekkür konuşması yaparak, şu ifadelere yer verdi; “Bugün 4 yıl önce çok küçük imkânlarla başladığımız ve bugün hakikaten onurla gururla bütün Türkiye’ye mal ettiğimiz projemizin ödül töreninde bir aradayız. 3 yıldan beri Kahramanmaraş Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Onikişubat Belediyemizin bir protokol çerçevesinde uyguladığı ve Kahramanmaraş’taki bütün öğrencilere ulaştırdığımız kitap sayısı sadece bu yıl 73 bini aştı. Hiçbir zorunluluk olmadığı halde 88 bin öğrencimiz bu okuma faaliyetlerine katıldı. Bizim buradaki aslında amacımız bir yarışma yapmak değil. Bizim buradaki temel amacımız Kahramanmaraş’ın özünde beslediğimiz eğitim, kültür ve medeniyet kenti olan bu şehri okuma, yazma ve medeniyet anlamında çok daha derinlere indirip, çok daha kıymetli insanlara yetişmesini sağlamaya zemin hazırlamak. Bunun içinde sadece teşvik etmek anlamında bir sınav yapıyor sınavın sonunda da ödüller veriyoruz. Bu vesile ile biz Kahramanmaraş’ta bugün itibarıyla bu dört yıllık süre içerisinde 1,5 milyon okuma oranını geçtik. Bu projenin sayesinde Milli Eğitim bakanlığının dikkatini çektik.”

88 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK”

Konuşmasında Onikişubat Belediyesi’nin vermiş olduğu desteklerden bahseden Akkurt, özverili çalışmalarından bahsederek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e seslendi. Akkurt, “Sayın Hanefi Başkanım ben Çukur Hisar tarafındaydım. Oraya gittiğimde sizin hem okullarınıza hem de köylerinize yaptığınız katkıları ve emekleri gördüm. Oraya gittiğimde Bilgi ve Kültür Evlerini, sokaklara döşenmiş parke taşlarını, okulumuzun bahçesine yapılmış okul parkları ve oyun alanlarını gördüm. Her alanda sizin katkılarınızı, çabalarınızı ve gayretlerinizi gördüğümü ifade ediyorum. Ve bu projenin bundan sonraki süreçte de daha geniş kitlelere ulaşmasını temenni ediyorum. Çünkü biz 4 yıl önce bu sürece başladığımızda ancak 20 bin öğrenciye ulaşabilmiştik. Bugün ise 88 bin öğrenciye ulaşmış olduk. Bundan sonrada bu süreç artarak devam edecek. Ben Milli Eğitim Müdürü olarak, Onikişubat Belediye Başkanı ve ekibine bu projeye ve bundan sonra ki yapacağımız diğer projelere katkılarından, desteklerinden ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM VE SPORA 80 MİLYON CİVARINDA YATIRIM YAPTIK”

Daha sonra konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, böyle bir projede yer almasından dolayı mutluluğunu ifade ederek, fiziki çalışmaları yapmanın kolay olduğunu ama insana yapılan yatırımın her zaman öncelik olduğunu belirtti. Konuşmasında ülkelerin gelişmişlik endeksini değerlendiren Mahçiçek, yetişmiş donanımlı insanların en önemli faktör olduğuna değindi.

Onikişubat Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana eğitim ve spor alanına ağırlık verdiğini belirten Başkan Mahçiçek, toplamda 80 milyon civarında yatırım yaptıklarını söyledi. Öğrencilerin şuan ki dönemde çok iyi şartlarda eğitim aldığını belirten Başkan Mahçiçek, öğrencilere “çok iyi şartlarda eğitim alıyorsunuz, kıymetini bilin” ifadelerini kullandı. Başkan Mahçiçek sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu ülkede bizlerin, yöneticilerin yapması gereken ön önemli iş bunlardır, yani eğitime yapılan yatırımlardır. Bu ülkenin çocukları iyi yetişirse, o iyi yetişmeyle beraber daha iyi yöneteceklerdir İnşallah. Bakın somut bir örnek vereyim, iki sene önce o şimdi drone, İHA ya da SİHA dediğimiz havada insansız dolayan aletlerimiz var ya onların bize parçasını bile vermiyorlardı. Ama şimdi onların hem İHA’sını hem de silahlı olarak havada dolaşan SİHA’sını bu ülkenin çocukları yapıyor Elhamdülillah. Sizler onların daha iyisini yapacaksınız. Sizlere çok güveniyoruz, bu ülkenin geleceğinin sizler olduğunu biliyoruz çünkü bizim her şeyiyle gelecekte bu ülkeyi çok daha iyi yönetecek mükemmel gençlerimiz olacak. Ve o bizim etrafımızı kuşatanlar var ya, bizi tekrar teslim almak isteyenler var ya onları Allah’ın yardımı ve sizlerle beraber müsaade etmeyeceğiz.”

SİZLERE SUNDUĞUMUZ HİZMETLERİ İYİ DEĞERLENDİRİN”

Onikişubat Belediyesi’nin hizmetlerinden de bahseden Başkan Mahçiçek, Kırsalda yaptıkları 62 Bilgi ve Kültür Evi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü Sosyal Etkinlik Merkezleri’nden bahsetti.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinde desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür eden Mahçiçek, eğitim açısından her alanda faaliyet gösterdiklerinden bahsetti.

Spor faaliyetlerine de önem verdiğini belirten Başkan Mahçiçek, çok kısa sürede halkın hizmetine sunacakları yüzme havuzlarından bahsetti.

Konuşmasını “sizlere sunduğumuz hizmetleri mutlaka değerlendirin, özellikle hanım kızlarımız okuyup kendini geliştirsin istiyorum” sözleriyle tamamlayan Başkan Mahçiçek, yakın zamanda 8. Sınıfların katıldığı Liseye Geçiş Sınavı için öğrencilerin başarılı sonuçlar alması hususunda temennilerde bulundu.

GEÇMİŞTE 106 KİŞİLİK SINIFTA OKUYORDUM”

Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ahmet Özdemir Onikişubat Belediyesi Hanefi Mahçiçek’i “ilçemizin babası” sözleriyle nitelendirerek, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Öğrencilere Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çok iyi imkânlar sunulduğundan bahseden Özdemir, eski dönemlerde çok zor şartlarda eğitim aldıklarını ifade ederek, “Kimimizin ağabeyi, kimimizin kardeşi, kimimizin Hanefi Amcası, kimimizin başkanı ama ilçemizin babası oldu, gençlere spor tesisleri, yaşlılara dinlenme tesisleri, işçiye dinlenme kulübesi, dolmuş bekleyene durak yaptı. Çocuklara eğitim ve kültür merkezi, dershaneler, okullar yaptı. Onikişubat ilçesi için bir çok hizmet yapan Hanefi başkanımıza başarılı hizmetlerinden dolayı gençlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Başkanımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün de söylediği gibi geçmişte çok zor elde edilen bir şeye yani bilgiye sizler şimdi çok kolay ulaşmaya başladınız. İl Milli Eğitim Müdürümüz konuşurken lisede okuduğum dönemi hatırladım, 106 kişilik bir sınıfta okuyordum her sırada 3 kişi oturuyorduk, dersi geçmek için yazılılardan iyi not almaya gerek yoktu akıllı uslu durmamız yeterliydi. O kadar kalabalık ve gürültü vardı ki sınıfta sadece akıllı uslu durmamız sınıfı geçmek için yeterliydi. Bırakın bilgiye ulaşmayı, bırakın kitap okumayı. Zaten kitap okumayı öneren de yoktu da kitap okumak isteseniz bile size bu imkan sınırlı olarak sağlanabiliyordu. Şimdi ellerinizde her türlü imkan var. Hem hükumetimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz sizlere bu imkanı sağlıyor hem de Belediyelerimiz bunun yeni bir nesil inşa etmek olduğunun farkında. Binalar yapabilirsiniz bir yere kadar, spor tesisleri yapabilirsiniz bir yere kadar ama bir nesil inşa ederseniz geleceği teminat altına almış olursunuz. Bundan dolayı yapılan hizmet çok kıymetli ve çok değerli. Bu hizmete, bu nesil inşasına emek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum. Asıl önemli olanın Ülkenin geleceğinin, sizlerin geleceğinin, belki dinimizin geleceğinin bu nesil inşasına bağlı olduğunu bilmenizi istiyorum. Küçük kardeşlerim, genç kardeşlerim belki farkında değilsiniz yaptığınız şeyin, bir roman okuyorsunuz ama onun hayatınıza ne getirdiğinin farkında değilsiniz ama hayatına ne getirdiğinin farkında olan biri olarak bunu size söylüyorum. Bu nesil inşamız, bu niyetimiz bu amacımız gelişerek, büyüyerek ve güçlenerek devam edecek, çok daha bilgili çok daha eğitimli ve dünyasına çok daha eğitimli bir gençlik oluşacak” açıklamalarında bulundu.

27 ALTIN ÖDÜLÜ VERİLDİ!

Ödül Töreni sonunda dereceye giren öğrencilere 9 adet tam, 9 adet yarım, 9 adet çeyrek olmak üzere toplamda 27 altın ödülü verilirken, yarışma süresince öğrencilere destek veren danışman öğretmenlere de yarım altın takdim edildi. Ayrıca finale girmeye hak kazanıp, derece alamamış öğrencilere de toplamda mansiyon ödülü verildi. Yarışma süresince yarışmayı takip eden komisyon üyelerine de ödül verilirken, tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.

Ödül törenine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz