Kurban Bayramı’nda vatandaşların daha temiz, daha hijyenik ve daha güvenli bir bayram geçirmesi amacıyla Onikişubat Belediyesi tarafından başlatılan ‘Ücretsiz Kurban Kesimi’ projesi bu yıl da devam ediyor. Özellikle vatandaşların kurban kesiminde sorun yaşamaması, çevrede yaşanabilecek kötü görüntü ve kokunun önüne geçmek ve hiç kimsenin rahatsızlık duymaması için çalışan Onikişubat Belediyesi kurban kesim yerlerini geçtiğimiz günlerde belirlemişti. Karamanlı, Dumlupınar, Piri Reis, Mevlana, Binevler olmak üzere toplamda 5 Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlar ücretsiz olarak hizmet kurban kesimi hizmeti alırken, kesimler bayram namazının kılınmasının ardından başladı. Onikişubat Belediyesi’nin bu projesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta, kasaplıkla ilgisi olmayanlar kurbanlarını tamamen ücretsiz bir şekilde kestirirken, oluşabilecek her türlü olumsuzluğun da önüne geçildi. Projenin başlatılmasında büyük emeği olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kesimlerin yapıldığı alanları tek tek gezerek incelemelerde bulundu, vatandaşların görüşlerini aldı. Vatandaşlar ise projeden duydukları memnuniyeti direkt olarak Başkan Mahçiçek’e iletme fırsatı buldu. 

“SİSTEMİMİZİ DAHA İŞLENİR HALE GETİRDİK”

Ziyaretler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, geçen yılki sistemi daha da geliştirdiklerini belirterek, “Öncelikle bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Sosyal belediyecilik anlamında iyi şeyler yapıyoruz. Geçen sene başlatmıştık bu projemizin ilkini, Kapalı Pazar Yerlerimizde toplu olarak kurban kesimini vatandaşlarımıza tamamen ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Geçen seneki sistemi biraz daha geliştirerek biraz daha işler hale getirerek devam ediyoruz. Yaklaşık bir buçuk saatten beri bütün kesim yerlerimizi dolaştım. Küçük sıra sıkıntıları vardı, onlara da arkadaşlarımız müdahale ederek düzeltiyorlar. Bir randevu sistemimiz var, hep böyle çabuk olsun isteriz. Randevu sistemimize uyulsa çok daha rahat olacak ama bu sosyal nitelikli hizmetlerde ufak tefek eksiklikler olur” ifadelerini kullandı.

“ONİKİŞUBAT’TA OTURMAK AYRICALIKLI”

Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Başkan Mahçiçek, Onikişubat’ta oturmanın ayrıcalıklı olduğunu dile getirerek, “Ama gördüm ki Türkiye’de ilk olan uygulamamız gittikçe oturuyor, anlamlı hale geliyor. Çok da olumlu tepkiler aldık vatandaşlarımızdan. Böyle bir hizmeti yaptığımız için teşekkür aldık. Bu kabilde sosyal belediyecilik hizmetlerimizi İnşallah her gün yenileyerek, daha farklı hizmet anlamında projeler geliştirerek devam ettireceğiz. Onikişubat’ta oturmak biraz ayrıcalıklı gördüğünüz gibi, hizmetin ve projenin her çeşidi var. Dolayısıyla bu kabil hizmetlerimiz daha da çok devam edecek, sosyal belediyecilik anlamında. Bu anlamda bir kez daha bütün Kahramanmaraş’ın en ücra noktalarından başlayarak bütün hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Cenab-ı hak sağlıklı, evlatlarıyla beraber huzurlu nice bayramlara kavuşmamızı nasip etsin diye dua ve temenni ediyorum. Basın mensuplarımıza da bu hizmeti Kahramanmaraş halkına aksettirdiğiniz için teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Onikişubat Belediyesi’nden yapılan açıklamada 3 gün boyunca hizmet verecek Kapalı Pazar Yerlerinde vatandaşların 0344 212 46 46 iletişim numarasından randevu alarak, ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanabileceği belirtildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz