Öğrencilerin donanımlı, iyi ve ahlaklı bireyler olmalarının yanı sıra yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için yaz kurslarını hizmete açan Onikişubat Belediyesi, öğrencileri kötü alışkanlıklardan da koruyor. Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde açılan yaz okulu programı kapsamında Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi, Ezber Talimi, İlmihal/İbadet, Değerler Eğitimi, Osmanlıca, Hızlı Okuma, İngilizce gibi derslerin yanı sıra Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Resim, Diksiyon, İşaret Dil Eğitimi, Akıl Oyunları- Satranç, Drama, Sportif Faaliyetler, Doğa ve Kültür Gezileri gibi aktiviteler de yer alıyor. Çocukların yaz tatillerinde sportif faaliyetlerden de faydalanarak eğlenceli zaman geçirmeleri için planlanan yaz okulu programı kapsamında tamamen ücretsiz olarak hizmet verdiği yüzme havuzları yoğun ilgi görüyor. Bu yıl Onikişubat Belediyesi’nin yaz kurslarının açılışı ise geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanarak hizmete açılan ve bölge halkının büyük beğenisini kazanan Şehit Serkan Yılmaz Bilgi Kültür Evi ve Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin de katıldığı açılış programına kurslarda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra velileri de yoğun ilgi gösterdi.

GENÇLERİMİZ GELECEĞE DAHA İYİ BAKACAKLAR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak kürsüye AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara geldi. AK Parti hükümetinin 17 yıldır gençlerin daha iyi eğitim görmesi için mücadele ettiğini belirten Kara, “17 senedir AK Parti hükümeti olarak gençlerimizin daha iyi bir nesil olması için var gücümüzle çalışmaktayız. Dolayısıyla belediyelerimiz de AK Parti'nin misyonunu taşıyan yereldeki bir organı olarak, gençlerimizin gelişimine ciddi anlamda katkı sağlayacak ve organizasyonlar düzenleyecektir. Şehit Serkan Yılmaz Gençlik ve Kültür Merkezi'nin açılışını bugün yaptık. Onikişubat ve Kahramanmaraş’ın birçok yerde bunun gibi açılışlar yapacağımız aktivite ve binalarımız bulunuyor. İnşallah onları da önümüzdeki zaman içerisinde yapacağız. En önemlisi de bu kültür merkezleri ve kurslarımızın, bu çağın hastalığı olan teknoloji ve madde bağımlılığı önleyebilmesi. Gençlerimiz geleceğe çok daha nezih, kendi kültürünü bilen bireyler olarak yetişecekler. Ben bu duygularla Belediye Başkanımıza, bu kültür merkezinin yapımını ve Kur'an kurslarının açılışını yapmasından ötürü teşekkür ediyorum ve emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum” dedi.

FİZİKİ ÇALIŞMALARIN ÇOK DAHA ÖTESİNDE...”

Mücahit Kara’nın ardından kürsüye Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek geldi. Sözlerinin başında Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmaların yanı sıra çocuk ve gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Mahçiçek, “İçerik olarak çok dolu olan yaz programlarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmaların çok daha ötesinde özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik kapsamlı programlar yaptık. Geçmiş yıllarda hemen ilk günlerden çalışmalara başlayarak bu ülkenin geleceği olan, bu ülkeyi gelecekte bizden daha iyi yönetecek olan ve ülkemizi uluslararası alanda çok daha iyi noktalara taşıyacak olan gençlerimizle ilgili gerçekten çok kapsamlı çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON 660 BİN GENCİMİZE ULAŞTIK”

Gençlere ve öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Mahçiçek, her anlamda öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, “Bunların birkaç tanesinden kısaca bahsedecek olursam, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında her sene 70 bin ile 80 bin arasında kitap aldık. Onları beşli setler halinde sadece Onikişubat’taki okullara değil Kahramanmaraş’taki bütün okullarımıza dağıttık. Sonra da bu çocuklarımız kitapları ne kadar okudu, ne kadar anladı diye Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle beraber sınavlar yaptık. Bu sene o sınavlara 72 bin öğrencimiz katıldı. İşte o Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında da bugüne kadar 1 milyon 660 bin gencimize ulaştık. Bu gerçekten ülke genelinde özellikle gençlik bağlamında yapılan çok önemli bir proje. Bunun yanında 6 tane okul yaptık, yurduyla beraber. Bir başka bağlamda belki Kahramanmaraş’ta ilk defa üniversite hazırlık kursları düzenledik. Geçen sene 2 bin 400 öğrencimiz vardı, bu sene 2 bin 750 öğrencimiz var. Geçen seneki üniversite imtihanlarındaki başarımız yüzde 70’ler civarındaydı. Bu sene yeni dönemde üniversite hazırlık kurslarımız devam edecek, bu kurslara bir kurs daha ilave edeceğiz İnşallah. Üniversiteyi bitirdikten sonra çocuklarımızın KPSS imtihanlarını kazanmalarına yardımcı olmak bakımından KPSS hazırlık kursları düzenleyeceğiz. Dolayısıyla mezun olan gençlerimiz kamuya girmede bir adım daha önde olacak İnşallah” şeklinde konuştu.

YAZ DÖNEMİNDE TESİSLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN”

Yapımını tamamlayarak hizmete acıktıkları tesisleri bölge halkının hizmetine sunduklarını, yaz döneminde ise tesislerin kapısını ekstra programlarla öğrencilere açtıklarının altını çizen Başkan Mahçiçek, “Biz bu tesisleri yaz dönemlerinin dışında mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunduk, haftada üç günü hanımefendi kardeşlerimize, üç günü de beyefendi kardeşlerimize ayırdık. Geri kalan bir günü de temizlik için kullanıyoruz. Yaz döneminde de çocuklarımızın ve gençlerimizin uluorta, gereksiz yerlerde, gereksiz insanlarla temasını önlemek için bu tesisleri yaz döneminde onlara tahsis ettik. Bu tesislerde bir taraftan spor yapacaklar, bir taraftan Kur’an-ı Kerim öğrenecekler, diğer taraftan da siyer, resim, musiki kurslarını alacaklar. Yani çocuklarımızın yaz tatillerini onların zihin dünyasını geliştirmek, değer yargıları bakımından eksikliklerini telafi etmek için yaz dönemlerinde tesislerimizi çocuklarımıza ayırdık. Bu sene bu çalışmalarımızda TÜGVA ile beraber çalışıyoruz. TÜGVA ile bir protokol yaptık, onlar bu tesislerimizde bizim önemli ölçüde yükümüzü hafiflettiler, üzerimizden aldılar. TÜGVA’mıza da gönülden teşekkür ediyorum. Bir taraftan kamu olarak belediye, bir taraftan da bir STK olarak TÜGVA ile çocuklarımız geleceğe çok daha iyi yetişerek bakacaklar. Bu çalışmalar artarak devam edecek” dedi.

YAŞANABİLİR BİR KENT OLUŞTURACAĞIZ”

Çalışmaları tamamlanan yaklaşık 6-7 tesisin daha olduğunun müjdesini de veren Başkan Mahçiçek, kısa sürede bu tesisleri de halkın hizmetine sunacaklarını belirterek, “Bu çalışmalarımızın yanında açılışa hazır olan 6-7 tane tesisimiz daha var. Bunlardan bir tanesi Cmuhuriyet Mahallesi’ndeki havuzumuz, Barbaros Mahallesi’ndeki hem Kültür Evi hem havuzumuz, Karacaoğlan Mahallesi’ndeki Kültür Evimiz, down sendromlu çocuklarımız için yaptığımız eğitim merkezimiz ve engelli çocuklar için yaptığımız kısa süreli Engelli Bakım Merkezi’mizi önümüzdeki günlerde çocuklarımızın hizmetine açacağız. Kahramanmaraş’ımızda hem fiziki olarak yaşanabilir bir kent oluşturmak hem de çocuklarımızı geleceğe taşımak, gelecekte onların çok daha iyi yetişmelerini temin etmek bakımından bütünlükçü çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bunları yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TEK SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ”

Sözlerinin devamında anne ve babalara uyarılarda bulunan Mahçiçek, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Anne ve babalarımıza şunu söylüyorum, bizim sermayemiz çocuklarımız, öyleyse bu sermayelere dikkat edeceğiz, iyi sahip olacağız. O sermaye para da değil pul da değil. Hem bizi hem de ülkemizi geleceğe taşıyacak sermaye çocuklarımızdır. İnşallah bu çocuklarımızı daha iyi şartlarda okutacağız.”

KAHRAMANMARAŞ’A BİR BÜTÜN OLARAK BAKIYORUZ”

Onikişubat Belediyesi olarak kente kazandırdıkları EXPO 2023 projesiyle Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapacaklarına da dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapacak EXPO 2023 projesinin çalışmalarını da yapıyoruz, İnşallah Kahramanmaraş’ı uluslararası düzeyde çok daha iyi tanıtacak, turizmine, ekonomisine, konaklamasına vesile olacak. Bir taraftan çalışmaları yapıyoruz, bir taraftan yeni projeler üreterek devam ediyoruz. Orayı da Kahramanmaraş’ımız için sadece EXPO döneminde değil, EXPO döneminin dışında yani senenin 365 günü yaşam alanı haline getirecek, içine koyduğumuz zengin projelerle de Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapacağız. Bunda kararlıyız, bunu sadece Onikişubat Belediyesi olarak değil, Dulkadiroğlu Belediyemizle, Büyükşehir Belediyemizle ve AK Partili bütün belediyelerimizle beraber yapacağız. İleride proje tamamlandığında bu belediyelerimizin, o ilçelerimizin hepsinin standı olacak İnşallah. Kahramanmaraş’a bir bütün olarak bakıyoruz, bütün olarak çok daha yaşanabilir bir kent haline getirmeye gayret edeceğiz. Ailelerimizin içleri rahat olsunlar, çocuklarımız emin ellerde, hem sportif hem de kültürel bakımdan hem de manevi dünyalarını zenginleştirmek bakımından hep beraber gayret edeceğiz” dedi.

GENÇLERE YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK YATIRIMDIR”

Gençlere yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu ve AK Parti belediyelerinin de bu yatırımlarda öncü olarak yer aldığını belirten AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise, “Öncelikle belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Sayısını bilmiyorum kaç oldu ama Onikişubat’ın birçok yerinde Bilgi ve Kültür Evleri açıldı. Sınav için hazırlanan kardeşlerimize ders çalışma imkanı, çevredekilere sosyal aktivite sağlayan bir birliktelik oluşturdu. Gençlerimiz için yapacağımız bu büyük yatırımlara ortak olduğu için tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah gençlerimiz hem yaz dönemini değerlendirecek hem sosyal yaşam, sanat gibi alanlarda kişisel gelişimlerini tamamlayacak faaliyetlerde bulunacaklar. Bu tesisin açılışını seçim dönemi öncesinde yapmıştık. Burada Kur’an kursu eğitimi alacak kardeşlerimiz, spor faaliyetleri veya yüzme kursundan tutun da gitar, bağlama kursuna kadar her alanda kendilerini geliştirecekler” açıklamalarında bulundu.

HER NE İŞ YAPARSAK YAPALIM EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAKLA MÜKELLEFİZ”

Yaptıkları çalışmaların tamamının gençlerin daha iyi yetişmesi olduğunu belirten Debgici, “Bugün Cumhurbaşkanımız yurt dışındaki ziyaretlerinden geri döndü ve faaliyetlerine devam etti. İşte bizim gücümüz gençlerimizin bu binalarda daha rahat yetişmesi içindir. Buna önem veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu idarecilerimize, yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Yaz döneminde bu bina ekstra faaliyette bulunacak ama bu dönem dışındaki diğer mahalledeki sakinlerimiz belirli aralıklarla tanışıyorlar ve gençlerimiz de o ders aralarında farklı ortamlardaki yanlış alışkanlıklardan uzak kalıyorlar. Burası emin ve güvenilir bir yer, her türlü imkan var. Bilgili ve donanımlı kişilerle birlikte hayata daha iyi atılıyorlar. Kurs eğitimi alacak genç kardeşlerime başarılar diliyorum. Her ne olursak olalım, her ne iş yaparsak yapalım hepsini en iyi şekilde yapmakla mükellefiz. Bunlar bizim insani, vatani görevimiz. Şehit kardeşimizin adının yaşadığı bu yerde vatani görevi onun mirasına böyle sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Şehit Serkan Yılmaz Bilgi ve Kültür Evi’ndeki sınıflar ve yüzme havuzu protokol mensuplarınca tek tek gezilirken, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Açılış programına Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin yanı sıra AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, TÜGVA Kahramanmaraş İl Başkanı Furkan Seyithanoğlu, belediye başkan yardımcıları, öğrenciler, veliler ve mahalle halkı katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz