30 Mart 2014’de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’nin Onikişubat Belediye Başkan Adayı olarak seçimi kazanmasının ardından, kurucu belediye başkanı olarak göreve başlayan Hanefi Mahçiçek, geçen süreçte de başarılı bir 5 yılı geride bırakmıştı. Başkan Mahçiçek, yapımı hızla devam eden yeni belediye hizmet binası, asfalt plenti, eğitim binaları ve sosyal tesislerinin yanı sıra sayılamayacak birçok projeyle “Model ve Modern Bir İlçe” hedefi doğrultusunda yeni dönemde de çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Özellikle EXPO 2023’ü Kahramanmaraş’a kazandıran Başkan Mahçiçek, görev süresinde inşa ettiği yapıların gelecek nesillere faydalı bir miras olması amacıyla sadece bina inşa etmezken, insan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirmesiyle dikkatleri üzerine çekti. İlçesine yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde bir kez daha AK Parti’nin Onikişubat Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Başkan Mahçiçek, seçimde de oyların yüzde 66.53’ünü alarak yeniden göreve seçilmişti. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e hayırlı olsun ziyaretlerinin ardı arkası kesilmezken, Manşet Gazetesi olarak bizde bir ziyarette bulunduk. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ve ekibimizi makamında ağırlayan Başkan Mahçiçek, hem geride bıraktığı beş yılın değerlendirmesini yaparken, Kahramanmaraş’a kazandırdıkları dünya projesi EXPO 2023 alanındaki çalışmaların son durumunu anlattı. 

“ONİKİŞUBAT’IMIZI DAHA GÜZEL, DAHA YAŞANABİLİR YAPACAĞIZ”

31 Mart’taki seçimde kendisine destek veren vermeyen bütün Onikişubat’lılara teşekkür eden Başkan Mahçiçek, “Partimiz bize yeniden bir görev verdi, dolayısıyla tekrar Onikişubat’lı kardeşlerimizin, hemşerilerimizin karşısına çıktık. Bu göreve partimizin bizi tekrar layık gördüğünü ifade ettik, bugüne kadar yaptığımız hizmetleri zaten insanlarımız biliyordu, bundan sonraki projelerimizle ilgili yapacağımız çalışmalarımızı anlatmaya gayret ettik. Tekrar sağ olsunlar bize görev verdiler, hem de 2014 yılında aldığımız oyun üstünde bir oy alarak bize destek ve güç verdiler. Dolayısıyla ben bütün Onikişubat’lı kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bugüne kadar yaptığımız gibi anlayış farkı gözetmeksizin bütün kardeşlerimize bize oy versin ya da vermesin eşit bir şekilde hizmet götürmeye gayret ettik. Falan mahallemiz az destek verdi diye bir düşünce içerisine kapılmadık, herkese olabildiğince ulaşmaya, dokunmaya gayret ettik. İnşallah Allah ömür verirse dönemin sonuna kadar da Onikişubat’ımızı daha güzel, daha yaşanabilir, insanlarımızın huzur ve refah içerisinde mutlu bir şekilde yaşamalarını temin bakımından ne tür hizmetler gerekiyorsa onları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“KARŞI OY OLMAKSIZIN EXPO’YU ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK”

Onikişubat’a kazandırdıkları dünya projesi olan EXPO 2023 hakkında bilgiler veren Başkan Mahçiçek, “Geçtiğimiz yılın Eylül ayında İtalya’da yapılan oylamada bütün ülkelerin katılımıyla, yani 62 ülkenin tümünün oylarını alarak hiçbir karşı oy olmaksızın 2023 EXPO organizasyonunu Onikişubat Belediyesi olarak aldık. Biz zaten EXPO 2023 ile ilgili uzun bir süre çalışma yaptık, uluslararası alanda yapılan bir çalışmaydı, kolay da değildi. Onlarca ülkeye giderek lobi çalışmaları yaptık, kamuoyuna çok fazla duyurmadık. Dolayısıyla o çalışmalarımızın neticesinde de 19 Eylül 2018’de İtalya’da yapılan oylamada 2023 EXPO organizasyonunun Onikişubat’a verilmesine karar verildi. Biz zaten önceden de proje ile ilgili çalışmalarımız vardı ama EXPO adı altında tanıtmamıştık. EXPO olayı kesinleşince artık o alanın EXPO 2023 organizasyonu için düzenlendiğini duyurmuş olduk” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ’I BİR DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ”

EXPO alanını sadece organizasyon süresince değil, yaşam alanı haline getirerek yılın 365 günü kullanmayı planladıklarını anlatan Başkan Mahçiçek, 2023 yılında Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapacaklarını söyledi. Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “EXPO’nun içerisinde yaptığımız projelere devam ediyoruz. Biz sadece EXPO alanından organizasyon süresince yetinmeyelim, orayı bir yaşam alanı haline getirelim istiyoruz. Dolayısıyla o yaşam alanı haline getirmek için de içine bir takım projeler koyduk, sadece EXPO değil, yaklaşık 70 dönüm civarında Avrupa’nın en büyük lagününü yani havuzunu yaptık. Yan yollarda elektrikli arabalarla taşımaları yapacağız, o alanın düzenlemesine başladık. 284 tane hobi evi yapıyoruz, bunların yaklaşık üçte birini yaptık. Agua park çalışmalarımız devam ediyor.  Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi’nde de çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Diğer bölümlere de İnşallah bu seneden itibaren başlayarak 2023’den önce bitireceğiz. 2023’te de İnşallah en az 50 ülkenin katılımıyla Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapacağız. O zaman ki yönetimimizle beraber bunu açacağız İnşallah.”

“GÜMRÜK SORUNUMUZ EXPO PROJESİYLE DAHA ERKEN ÇÖZÜLDÜ”

EXPO gibi önemli projelerin yapıldığı kentlerle planlanan hizmetlerin de yapılmasını öne aldığına vurgu yapan Başkan Mahçiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın müjdesini verdiği Kahramanmaraş Havalimanı’nda gümrük işlemlerinin başlanmasının EXPO 2023 ile yakından alakalı olduğunu söyledi. Başkan Mahçiçek, “Böyle dünya projeleri yapılacak hizmetleri de öne alıyor. Milletvekillerimiz havalimanımızın uluslararası olması noktasında gayret ediyordu tabi ama EXPO projesiyle bu durum öne alındı. Başta AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal bey olmak üzere milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz, onlar da gayret ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş mitinginde EXPO’yu Kahramanmaraş olarak Onikişubat’a aldığımızı söylemişti, önemli proje olduğunu da ifade etmişti. Bu kabil dünya projeleri, arkasından gelmesi gereken projelerin de hızlı bir şekilde yapılmasına ivme kazandırıyor, çabukluk kazandırıyor” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz