Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen “Büyüklerimiz Baştacımız” konulu programda, Şehit Hakan Duyğal Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki kalan yaşlılar ziyaret edilerek, çeşitli hediyeler verildi. Programda konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Devletimiz sizin gibi güzel insanlara sahip çıkmıştır, her zaman çıkacaktır. Annesine babasına bakana maaş vermektedir. Öyle büyük bir millet bu millet halbuki annemize babamıza bakmak bizim için bir ibadettir. O ibadetimizin üstüne devletimiz bir de maddi olarak destek sağlamaktadır” dedi.


 

BİZİM MEDENİYETİMİZDE BÜYÜKLERİMİZ DEĞERLİDİR”

Diğer ülkelerde ki medeniyetlerin aile anlayışı olmadığına dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Bizim medeniyetimizde büyüklerimiz değerlidir. Onların medeniyet dediğine falan bakmayın, esas medeniyet bizim medeniyetimiz. Kadın hakları, aile, özgürlük derler ama esas medeniyet bizim medeniyetimizdir. O kadın hakları falan dediğine bakmayın siz. Ben iki yıl Amerika’ da kaldım orada kadınları 35 derecede sıcağın altında asfaltta çalıştırıyorlar. Hiçbir aile düzenleri maalesef yok, aile sistemleri de kalmamış. 18 yaşadıktan sonra çocuk evi bırakır gider. Onların en çok korktuğu şey yaşlanmaktır. Yaşlanmak Allah’ın emri her şeyin bir başı bir sonu var. Ama onlar korkar niye korkar Çünkü aileleri yoktur. Ama bizim ailelerimiz sağlamdır. Bizler çok ciddi bir sağlam aileye mensubuz. Bizde en büyük makam cennettir. Cennet anaların babaların ayaklarının altındadır. Demek ki büyüklere bakmak makamların ya da cennetteki makamların en güzel yerine erişmek demektir. İşte böyle bir medeniyet bizim medeniyetimiz. Ama onlar bir aile hayatları olmadığı halde büyüklerini küçüklerini bilmediği halde bizden medeniyet noktasında daha önde olduklarını söylerler. Bunun hiç aslı yoktur” şeklinde konuştu.

BU ÜLKENİN İMKÂNLARI DA DAHA İYİ OLACAKTIR”

Başkan Mahçiçek, başından geçen bir olayı anlatarak, şunları kaydetti: “Geçenlerde bir ailemizi ziyarete gittik. 25 yaşında engelli kız çocuğu vardı. Dedim ki, abla size bir çamaşır makinesi alalım, var mı çamaşır makineniz dedim var ama eskiydi tamir ettirdik çalışıyor dedi. Size bir halı alalım dedim. Bugüne kadar olmadı ki, bundan sonrada olmasın gerek yok dedi. Peki dedim ki elektrik su faturanızı bize verin biz ödeyelim dedim. Olmaz ben bu çocuğa bakıyorum ya devlet bu çocuğa baktığım için bana maaş veriyor, oradan ödüyorum dedi. Bu duygu bu güzellik hangi millette var. İhtiyacı olduğu halde belki kabul etmiyor, çünkü gözü gönlü bol. İşte böyle bir milletin mensuplarıyız biz Allah’a şükür. O yüzden zaten bu millete hiç alt edemiyorlar. Batısı doğusu hepsi bir ayrı geliyor Türkiye’yi parçalamak, bölmek, sıkıntıya sokmak için ama bu millet hep ayakta. Onun için bu ülkenin geleceği inşallah çok daha iyi olacaktır. Bu ülkenin imkânları da daha iyi olacaktır. Gittikçe daha da iyi oluyor.”

DEVLETİMİZ YAŞLILARI DAHA İYİ ŞARTLARDA AĞIRLIYOR”

Devletin 15 yıl içerisinde büyük hizmetler yaptığına vurgu yapan Başkan Mahçiçek, yaşlılara geçmiş yıllara nazaran çok iyi şartlar altında bakıldığının altını çizdi. Başkan Mahçiçek, “15 yıl içerisinde çok daha iyi mükemmel binalarda bu devletimiz yaşlıları misafir ediyor, daha iyi şartlarda ağırlıyor, daha iyi şartlarda yaşama alanı temin ediyor. Burada çalışanlarda bence çok büyük hayır kazanan arkadaşlarımız. Böyle güzel insanlara bakmak bir ibadet onlarda daha dünyada iken bu ibadeti yaparak inşallah amel defterlerini dolduruyorlar. İmkânımız oldukça Onikişubat Belediyesi olarak çok sık gelemesek de gönlümüz sizlerle beraber. Değerli büyüklerimiz Allah sizlere uzun ömür versin” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri çeşitli ilahilerle Huzurevi sakinlerine manevi duygular yaşattı.

Haber:Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz