Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’in 31 Mart yerel seçimleri için Onikişubat Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı başvurusu yapmasının ardından boş kalan Onikişubat İlçe Başkanlığı görevine AK Parti Genel Merkezi’nin takdiriyle atanan ve hız kesmeden başarılı bir şekilde seçim kampanyası yürüten Mücahit Kara, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdi. Onikişubat’ta teşkilatlarıyla birlikte üstlerine düşen ne varsa eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Kara, seçim sürecinde Onikişubat’ta adım atmadık yer bırakmadıklarının altını çizdi.

“HANGİ MAKAMDA GÖREV YAPTIĞIMIZIN BİR ÖNEMİ YOK”
“AK Partililer için, AK Parti davasına gönül vermiş insanlar için hangi makamda görev yaptığımızın bir önemi yok” diyen Kara, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bizim açımızdan her ne konumdaysak biz bunun yeterliliğini bunun sorumluluğunu yerine getirmekle mükellefiz. Ben daha önce yönetim kurulu üyesiydim. Bana ilçe başkanı olarak atandığım tebliğ edildi. Atandığım günden bu tarafa da Onikişubat ilçe başkanlığının sorumluluğu ne ise bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalışıyorum. Geldiğimiz günden bu tarafa yani 31 Mart akşamına kadar hemen ivedi bir şekilde seçim ofisimizin açılışını yaptık. Sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladık. Bunlarla alakalı olarak Onikişubat ilçesinde de teşkilatımızın üstüne düşen ne varsa Allah'ın izniyle eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştık.”

“İLÇEMİZİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK”
Onikişubat’ı karış karış gezerek, vatandaşların sorunlarını, sıkıntılarını dinlediklerini ve bunları çözüme kavuşturma noktasında gayret gösterdiklerini dile getiren Kara, “Seçim çalışmaları boyunca esnaf ziyaretlerimiz oldu, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik, mahalle toplantılarımız oldu. Onikişubat ilçesi Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesi. 420 bin'e yakında bir nüfusu var. Gece gündüz demeden hem Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal, milletvekillerimiz, il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız, Onikişubat belediye başkanımızın destekleriyle ilçemizi karış karış gezmek suretiyle çok ciddi bir çalışma yürüttük” şeklinde konuştu.

“AKSAYAN TARAFLARIMIZI YERİNDE GÖRÜP YERİNDE ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞTIK”
Kendilerince eksik olan taraflarını esnaf ziyaretlerinde yerinde görüp çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Kara,  “Hem şehir merkezimizde hem de kırsal mahallerimizde, bazılarında obalarına da çıkmak suretiyle beldelerimize hem Onikişubat belediye başkan adayımız hem de Büyükşehir belediye başkan adayımızla 2'şer defa gitmek suretiyle hepsini ziyaret ettik. Bu bize hem esnaf ziyaretleri, sivil toplum kuruluşlarıyla olan bir araya gelmelerimiz, mahalle toplantıları, gerçekleştirerek hem vatandaşlarımızdan hükümet nezdinde ki tavsiye, önerileri almak suretiyle hem de yerel yönetimler bazında aksayan taraflarımızı yerinde görüp yerinde çözüm bulmaya çalıştık. Hamdolsun çözümleri de bulduk” diye konuştu.  

“MİLLETİMİZ BİZİ MAHCUP ETMEDİ”
Türk milletinin kendilerini mahcup etmediğini anlatan Kara, şunları söyledi: “Seçim çalışmaları süresince yerel yönetimlerde destek isterken aynı zamanda da cumhur ittifakına destek istemiş olduk. Ülkemizin bir beka sorunu olduğunu, buna sahip çıkmamız gerektiğini anlattık. Allah razı olsun milletimizde bizi mahcup etmedi. Cumhur ittifakının adaylarına destek verdiler. Hamdolsun Kahramanmaraş olarak da Türkiye'de Büyükşehirler arasında 3. şehir, İller arasında da 4. sırada yer alıyoruz. İnşallah bizde milletimizin verdiği bu desteğe mahcup olmamak üzere elimizden gelen tüm gayreti bizler teşkilat, yerel yönetimler, hükümet olarak sorunları yukarıya aktarmak üzere milletvekillerimizle birlikte oturup konuşup,  hazırlıklarımızı yapıp yola devam edeceğiz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğiz.”

“İNŞALLAH DAHA DA İYİ YERLERE GELECEĞİZ”
Onikişubat’ta başarılı bir seçimi geride bıraktıklarına vurgu yapan Kara, bundan sonraki süreçte yapılan hizmetlerle beraber Onikişubat olarak daha da iyi yerlere geleceklerini belirtti. Kara, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Yüzde 66 oy aldık. Türkiye genelinde nüfus oranına göre baktığımızda bu ölçekteki ilçelere baktığımızda ben Onikişubat ilçesinin çok yüksek sıralarda alacağını tahmin ediyorum. Onikişubat Belediyemizin de ciddi hizmetleri oldu. Hem kırsalında hem mahalle merkezlerinde gençlik ve kültür merkezleri, yüzme havuzları, spor aktivite tesisleri ve merkezleri olsun çok ciddi hizmetleri var. Onikişubat açısından hamdolsun kendimizi başarılı buluyoruz ve daha da iyi vatandaşımızı memnun etme noktasında, gönül belediyeciliği noktasında teşkilatlarımız olarak belediye başkanımızla birlikte inşallah daha da iyi yerlere geleceğimizi umuyorum.”     

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz