Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğünce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engelli personel ve aileleri için bir program düzenlendi. Programa Görme Engelliler Okulu öğrencileri de katıldı.

Saffron Hotel salonunda düzenlenen ve ilklerin yaşandığı Engelliler Günü programına ilgi yoğun oldu. Programın sunumunu Şıhmatlı Hacı Ömer Dokumacı Kur’an Kursu yöneticisi Mehmet Gül yaptı. Açılış Kur’an tilavetini de aynı Kuran Kursu’ndan Nurullah Kütük okudu. Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir programa katılan misafirlere engelsiz kardeşlerim diyerek konuşmasına başladı. Müftü Demir konuşmasında engelliler ile ilgili projelerden bahsetti ve engellisine sahip çıkan bir Ülke vatandaşı olmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir, “Engelli kardeşlerimizi toplum hayatına kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Yeni yapılan Cami ve Kur’an Kurslarımızı engellilerimizin rahat bir şekilde girip çıkabileceği şekilde imar etmeye gayret ediyoruz. Vaaz ve hutbeleri çeviri ile onların daha iyi anlayacağı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bir hadisi kutside şöyle buyruluyor. “Ben kulumun iki sevgilisini alırsam, yani iki gözünü alırsam ona vereceğim şey ancak cennettir.” Bu kardeşlerimiz sabrederler de inşaAllah cennetlerini dünyada kazanmış olurlar.”

‘HEPİMİZ BİRBİRİMİZE MUHTACIZ’
Müftü Abdullah Demir programın yapılmasında büyük emeği geçen Onikişubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek konuşmasına son verdi. Program Onikişubat Müftülüğüne bağlı Görme Engelliler Kur’an kursu öğrencisi Duygu Bulut’un Braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerimden okuduğu Kuran tilaveti salondaki misafirlere duygu dolu anlar yaşattı. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher burada yaptığı konuşmada, “ Görme engelli yavrumuz öyle bir Kur’an tilaveti yaptı ki, hiçbir engeli bulunmayan meslek erbabı da olsa yüzde seksen beşi böyle okuyamaz. Emeği geçenlere bu güzellikleri yaşatanlara müteşekkiriz. Herkes sabrettiği müddetçe sevabını alacaktır, hepimiz bir birimize muhtacız.” Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te selamlama konuşmasında burada bulunan kardeşlerimizle yeni bir heyecan yaşadıklarını vurguladı. Başkan Mahçiçek, “ Onikişubat belediyemiz gerek diyanet gerekse de diyanet mensubu kardeşlerimizin emrindedir. Böyle güzel Kuran okuyan çocuklarla beraber olmak güzelliklerin en güzelidir. Bu gün burada manevi olarak güzellikleri yaşadık. Allah ömür verdiği müddetçe bu beraberliğimiz devam edecektir.” 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Ankara Engelliler derneği başkanı Sebahattin Karakoca Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demire günün anısına plaket verdi. Ankara Engelliler Derneği başkanı Sebahattin Karakoca, 13 yıldır Ülke genelinde evde bakım vs. engelliler için son derece iyi bir yapılanma ve çalışmaların olduğunu söyledi Program sonunda Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir ile Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek masaları tek tek gezerek engellilerle sohbet etti. Program Yemek duasıyla son buldu. Programa; Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Onikişubat Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat Engelliler Komisyon başkanı Muhammed Mustafa Doğru, Engelliler Derneği başkanı Av. Doğan Nurluyol, Ertuğrul Gazi Görme engelliler Okul Müdürü Çetin Özbek, Görme engelli Öğretici Yüksel Kübra Okumuş, Fatma Koçak ile engelli aile ve yakınları ile Görme engelli öğrenciler katıldı.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz