Kahramanmaraşlı öğrencilerde okuma kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında, ilk yıl 200 bin, ikinci yıl ise 300 bin okuma sağlanmıştı. Projenin, bu yıl da tamamlanmasıyla birlikte 3 yılın sonunda toplamda bir milyon okuma gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öncelikli yatırımlarının başında eğitimin geldiğini söyledi. Onikişubat Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi eğitimin ve eğitimcinin yanında olmaya devam edeceğini kaydeden Mahçiçek, “Sınava katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

MUTLULUK NOKTASI ÖĞRENCİ BAŞARISI

Projenin her geçen yıl gelişerek devam ettiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu: “Onikişubat Belediyesi olarak eğitimi önemsiyoruz ve önceliklerimiz arasına alıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana da bu noktada önemli çalışmalar yaptık. Bu projelerimiz içerisinde en anlamlı olanlarından birisi de hiç kuşkusuz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi. Çünkü bu proje ile gençlerimizi okumaya davet ediyoruz. Geriye dönüp baktığımızda da gerçekten başarılı olduğumuzu görüyoruz. Geçen yıl bu proje ile yaklaşık 300 bin okuma gerçekleştirmişiz. Bu yıl bu sayının çok daha yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan bu projemizde katılan öğrencilerimizin TEOG ve benzeri sınavlarda da başarılarının arttığını gözlemliyoruz. Çünkü okumak, anlamayı, anlamak çözümlemeyi ve başarıyı getiriyor. Bizim de en mutlu olduğumuz nokta öğrencilerimizin başarılı olduklarını görmek.”

‘ŞİİR VE EDEBİYATLA ANILMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Proje kapsamında bu yıl da okur ve yazarları bir araya getirdiklerini dile getiren Mahçiçek, “Öte yandan projemizde eserlerini öğrencilerimizin istifadesine sunduğumuz yazarlarımızı da küçük okurlarıyla buluşturuyoruz. Onlar da okumanın, yazmanın önemini, deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşıyor. İnşallah şiire ve edebiyata başkentlik etmiş, yine şiir ve edebiyatımıza Necip Fazıl, Nuri Pakdil, Abdürrahim Karakoç ve Erdem Bayazıt gibi birbirinden değerli isimleri kazandıran bu şehir, gelecekte de şiir ve edebiyatla anılmaya devam edecektir. Biz de bu yönde küçük bir katkı sağlıyor isek bunun mutluluğu bize yetecektir. Bir kez daha sınava giren öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, canı gönülden başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan sınavlar sonunda dereceye giren öğrencilere ise çeşitli hediyeler takdim edileceği bildirildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz