Sosyal Belediyecilik anlamında Kahramanmaraş’ta ilklere imza atan ve Onikişubat İlçesi’ne yaptığı hizmetlerle vatandaşın takdirini toplayan Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde hizmete devam ediyor. Kırsal mahallelere Bilgi ve Kültür Evleri açarak, oradaki halkın düğün, nişan ve taziye gibi ihtiyaçlarını karşılayan Onikişubat Belediyesi, bunun yanı sıra yaptırdığı Kapalı Semt Pazar yerleri ile de hizmette ödün vermeden emin adımlarla ilerliyor. Yaptığı hizmetlerde odak noktası olarak insanı gösteren ve buna göre çalışan Onikişubat Belediyesi, dün Piri Reis Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kapalı Semt Pazar Yeri’nin açılışını gerçekleştirerek, vatandaşın hizmetine sundu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. İlker Çitil, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)Başkanı Serdar Zabun’un katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Pazar yerinde ki pazarcı esnaflarımız daha önce sokak aralarındaydı. Yağmurun altındaydılar. Hep Pazar yerindeki arkadaşlarımız ve sizler o daracık yerlerde alışveriş yapmaya çalışıyordunuz. Şimdi Allah’a şükür çok güzel kapalı bir Pazar yerimiz var. İçinde de her türlü imkân var” dedi.


 

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR”

Onikişubat Belediyesinin hizmet kervanına her gün yenisini eklediğinin altını çizen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, şunları kaydetti: “Onikişubat Belediyemiz hizmet kervanına bir yenisini daha ekledi. Burada bir semt pazarı başka bir mahallemizde daha farklı bir hizmet götürüyor. Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan bizde Ankara’da sizlerin seçtiği temsilcileriniz olarak Kahramanmaraş’ımıza yatırımları getirmeye devam ediyoruz. Allah’a Şükür 14-15 yıldır Türkiye’miz çağ atladı. Teknoloji, sosyal ve siyasal alanlarda başarı sağladık ama bugünlere kolay gelmedik. 12-13 yıl öncesine baktığımız zaman tek başına iktidar olan AK Parti hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu yüzden 16 Nisan çok önemli. Bu olay siyasetinde üstünde sistemi ilgilendiren bir konudur. Bir taraftan Avrupa bir taraftan Amerika gibi çok farklı ülkeler Türkiye’de ki 16 Nisan seçimlerinin ne demek olduğunu evet demenin ne derece önemli olduğunu çok iyi biliyorlar. Türkiye’nin önünün açılacağını çok iyi biliyorlar. Çünkü Türkiye bundan sonraki süreçte özellikle küresel anlamda hızlı değişime endeksli olabilmek için yürütmenin tek olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçeceğiz.”


 

HER TÜRLÜ HİZMETİ SUNUYORUZ”

Piri Reis mahallesinde güzelliklerin ve hizmetlerin devam ettiğini dile getiren Başkan Mahçiçek, açılan Bilgi ve Kültür evinde birçok faaliyetlerin olduğunu kaydetti. Başkan Mahçiçek, “Geçtiğimiz aylarda Bilgi ve Kültür evimizin açılışını yapmıştık. Bugün Bilgi ve Kültür evimizde çok rahat ortamlarda derslerini çalışıyorlar. Oralarda çocuklarımıza ücretsiz TEOG sınavlarına hazırlama kursları veriyoruz. Ücretsiz üniversite hazırlama kursları da başlayacak. Çocukları okutacağız, mazeret yok. Bilgi ve Kültür evi burada çalışma ortamı mükemmel. Artık elinizde önünüzde mazeret kalmadı. Benim param yoktu, dershaneye gönderemiyordum, çocuklarımı okutamıyordum gibi mazeretler kalmadı. Çocukları göndereceğiz okutacağız. Geçenlerde kursumuzu ziyaret eden çocuklarımızı ziyaret ettim. Onların içerisinde beş tanesi derece yapmış. Bundan çok mutlu oldum. Başka çaremiz yok. Bu ülkenin iyi yetişmiş okumuş eğitimli insanlara ihtiyacı var. Onlar okuyacak inşallah ki gelecekte bizlerin yerinde bu ülkeyi, memleketi yönetecekler” diye konuştu.


 

VATANDAŞLARIMIZ ZORLUK ÇEKMEDEN ALIŞVERİŞ YAPACAKLAR”

Pazar yerinin eskiden sokak aralarında olduğuna değinen Başkan Mahçiçek, şimdi ise Kapalı Semt Pazarında vatandaşların yağmurda, çamurda zorluk çekmeden alışveriş yapacaklarını söyledi. Başkan Mahçiçek, “Pazar yerinde ki pazarcı esnaflarımız daha önce sokak aralarındaydı. Yağmurun altındaydılar. Hep Pazar yerindeki arkadaşlarımız ve sizler o daracık yerlerde alışveriş yapmaya çalışıyordunuz. Şimdi Allah’a şükür çok güzel kapalı bir Pazar yerimiz var. İçinde de her türlü imkân var. Piri Reis mahallemize bir de havuz yapıyoruz. Orada çocuklarımız yüzmesini öğrenecek. Orada bayanlar içinde anne ve çocuk havuzları var. Bayanlar orada çocuklarına yüzme öğretecekler. Orada sizlere spor aletleri koyacağız. O spor aletlerine gelip spor yapacaksınız. Çok daha dinç ve sağlıklı olacaksınız inşallah. Onların tümü hanım kardeşlerimiz için. Oralara eğitimci koyacağız. Eğitimci arkadaşlarımız gelecekler orada sizlerin yaptığı sporlara refakat edecekler, yardımcı olacaklar. Geçmişte bunlar yoktu. Bundan böyle evlerde oturup kalmayacağız. Oralarda dikiş ve nakış kurslarımız var. Evinizin de ekonomisine katkıda bulunmanız lazım. Onları üretip satacağız, evinize ilave kazanç getireceğiz. Bunların tümünü sizler için yaptık ama katılan hanımlar 10-15 tane daha yoğun katılım olması lazım. Oraları sizler için yaptık. Bu hizmetler inşallah eksiksiz devam edecek. Sizler için, çocuklarınız için, çocuklarınızın geleceği için. Pazar çantalarımızı sizlere dağıtacağız. Artık ellerimizde poşetlerle aldığımız yiyecekleri elimizde değil arabamızda taşıyacağız. Daha konforlu daha güzel bir alışveriş için inşallah. Piri Reis Mahallemize Bilgi ve Kültür evimizin, sabit Pazar yerimizin ve yakında hizmete alacağımız yüzme havuzlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz