Özellikle eğitim alanında yaptığı projelerle tüm Türkiye’de adından söz ettiren Onikişubat Belediyesi, yeni neslin yani öğrencilerin Türk kültüründen uzaklaşmadan, benimsemesini amaçlayan çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Eğitim öğretim dönemi içerisinde ilçenin bütün mahallelerine kazandırdığı Bilgi ve Kültür Evleri’ni, Sosyal Etkinlik Merkezleri’ni ve diğer bütün imkanlarını öğrencilere seferber eden Onikişubat Belediyesi, dönem içerisinde Kültürünü Keşfet ve Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projeleriyle öğrencilerin her alanda bilgilenmesini sağlıyordu. Eğitim-öğretim döneminin sona ermesi ve yaz tatilinin gelmesiyle birlikte ise Onikişubat Belediyesi, çocukların yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri ve kendilerini geliştirmeleri amacıyla yaz kursları ile dini, sosyal, kültürel ve spor alanlarında eğitimler veriyor. 7-14 yaş arası öğrencilerin katıldığı Yaz Okulu Programı, Kahramanmaraş’ta öğrencilerin her alanda ihtiyaçlarını giderecek nitelikte tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

BAŞKAN MAHÇİÇEK HİZMETLERİ YERİNDE TAKİP EDİYOR

Bu kapsamda Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yapılan hizmetleri yerinde görmek, çocukların ve ailelerin memnuniyeti hakkında birebir bilgi almak amacıyla Onikişubat Belediyesi Şehit İlhan Güleç Bilgi ve Kültür Evi’ni ziyaret etti. Başkan Mahçiçek, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi, Ezber Talimi, İlmihal / İbadet, Değerler Eğitimi, Osmanlıca, Hızlı Okuma, İngilizce gibi alanlarda eğitim aldığı Bilgi ve Kültür Evi’nde sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Kur’an-ı Kerim kursuna katılan çocuklara kutsal kitabı okumalarını rica eden Başkan Mahçiçek, öğrencileri başarıları ve yeteneklerinden dolayı tebrik ederek, Kur’an öğrenmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Kösele Deri Çanta Yapımı kursiyerlerini de ziyaret eden Başkan Mahçiçek, sınıfta yaptığı konuşmada el sanatının ve emeğin önemine değindi.

“ÖĞRENCİLERİN HER DAKİKASINI VERİMLİ KULLANMASINI İSTİYORUZ”

Başkan Mahçiçek, ziyaretler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin her saatini ve her dakikasını verimli kullanmaları amacıyla çeşitli programlar yaptıklarını dile getiren Başkan Mahçiçek, “Günün her saatini, her dakikasını verimli kullanmak amacıyla çeşitli programlar yapıyoruz. Buradaki binalarda Eylül ayından Haziran ayına kadar yani okul dönemleri içerisinde kütüphanelerimiz çalışıyor, üniversite hazırlık kurslarımız devam ediyor. Yaz aylarında üniversite hazırlık kursları olmadığı için, bu atmosferde çocuklarımızın yaz tatillerini, boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirebilmek bakımından çok çeşitli kurslarımız var. Bunların içerisinde Kur’an Kursu, siyer kursu, adab-ı muaşeret kursu, bunun yanında musiki ve yüzme kursu çalışmalarımız da var. Çocuklarımızın sokaklarda yanlış yerlerde kötü alışkanlıklar kazanmaması için buradaki vakitlerini daha iyi değerlendirebilmeleri için gayret gösteriyoruz” dedi.

“BU ÜLKEYİ GELECEK NESİLLERİMİZ KURTARACAK”

Öğrencilerin hem eğlendiğini hem de tatillerini verimli bir şekilde geçirdiğine dikkat çeken Mahçiçek, “Sabahları burada Kur’an okunuyor, öğleden sonrasında geldiğiniz zaman musiki çalışmalarını, el sanatları çalışmalarını görebilirsiniz. Burada bir meslek öğreniyorlar da diyebiliriz. Bizler bu binaları yapılış ve kuruluş amacına uygun olarak daha etkin ve daha verimli bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Bu ülkeyi, bizleri ve gelecek nesli kurtaracak olan bunlar diye düşünüyorum. Bu çocuklar gelecekte ülkeyi yönetecek insanlar olacak. Bunlar iyi yetişirse, güzel ahlaklı olursa, iyi bir eğitim almış olursa ve ülkesine, milletine bağlı gençler olarak yetişirlerse biz de bu yetişmelerine küçükte olsa katkıda bulunabilirsek kendimizi çok mutlu hissedeceğiz. Ben de bu sabah buraya gelip bu çocuklarımızla bir arada olunca çok mutlu oldum. Çocuklarımızın buralarda kuran okuduklarını görmek, sanat icra ettiklerini görmek bizleri, başka çalışma alanlarımızın çok daha ötesinde mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“GELİŞMİŞ İNSANLARIN YETİŞMESİNİ SAĞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Onikişubat İlçesi halkının sadece teknik anlamda değil sosyal alanda da isteklerini yerine getirdiklerini ve bu çalışmalara daha çok önem verdiklerini dile getiren Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Bu çalışmalarımızı yeni binalarımız bittikçe oralara da taşıyacağız ve bu ülkenin çocuklarının, gençlerinin çok daha iyi yetişmeleri bakımından gayret edeceğiz. Asıl olan da budur diye düşünüyorum yani bir memleketin kentsel olarak gelişmesini sağlamak önemli ama bunun yanında onun sürdürülebilirliğini sağlayacak insanların yetişmesini sağlamakta çok önemli. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak bu bağlamda güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların sonunda, önümüzdeki senelerde bu ülkenin çocukları ülkeyi yönetme konumuna geldikleri zaman bu işi bizlerden daha iyi yapacaklar inşallah. Bu hazırlığı onlara sağlayabilirsek, gelecekte bu ülkenin daha iyi yönetilebilmesini sağlayacak insanları yetiştirebilirsek bizim için en iyi misyonun, en iyi görevin bu olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz ve bu memlekette ülkesine, milletine bağlı güzel çocuklar yetiştirmeye gayret edeceğiz.”  

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz