Hayata geçirdiği birbirinden güzel projelerle öğrencilerin her zaman yanında olan Onikişubat Belediyesi, tesislerinin kapısını öğrencilere sonuna kadar açmasının yanı sıra eğitimlerine destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Onikişubat Belediyesi tarafından başlatılan “Yürekleri Isıtıyoruz” projesi hız kesmeden devam ediyor. Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında bu kez ise Kahramanmaraş Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki erkek öğrenciler mutlu edildi. Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Kahramanmaraş Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi’ne bir ziyarette bulundu. Ziyarette öğrencilere kaban ve kitap hediye edildi.

“TOPLUM OLARAK VİCDANLI İNSALARI EL ÜSTÜNDE TUTMUŞUZDUR”

Konferans salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gündoğan, yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkat elini her zaman hissettiklerini belirten Gündoğan, “Devletimizin şefkatini ülkemizin her yerinde ve daima hissettirdiği bu günleri sürekli anacağız. Merkezimiz öğrencilerine yapılan bu jest için şahsım, personelim ve öğrencilerim adına teşekkürlerimi sunarım. Veren el alan elden elden üstündür cümlesi atalarımızdan bizlere miras kalmış bir söz olup Türk milletinin genlerine işlemiş, her ortam ve imkan dahilinde millet olarak yardımlaşma ve dayanışmayı sevmiş, toplum olarak ise vicdanlı insaları el üstünde tutmuşuzdur. Bundan sonra da el üstünde tutmaya devam edeceğiz. Bu etkinliğin oluşumunda emeği geçen, başta  Onikişubat Kaymakamımıza, Onikişubat Belediye Başkanımıza, LCW firmasına, hayırsever insanlara ve diğer kurumlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BU KIŞ DA SİZLERİ ÜŞÜTMEYECEĞİZ İNŞALLAH”

Gündoğan’ın ardından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kış ayında öğrencileri üşütmemek amacıyla çalışma yaptıklarını belirterek, “Onikişubat Belediyemizin seçilmiş Gençlik Komisyonu ile beraber sizleri ziyarete geldik. Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz. Geleceğini inşa edecek, bu ülkeyi çok daha iyi noktalara taşıyacak yeni nesillersiniz. Her sene mümkün mertebe sizleri ziyaret ediyoruz, ‘Bu kış da sizleri üşütmeyeceğiz İnşallah’ diyoruz ama bu yetmez. Bu işin sadece maddi tarafı. Bir de değer yargıları ve manevi tarafı var. O manevi ve değer yargılarıyla ilgili tarafını İl Müftülüğümüz, sizlerle beraber olarak ahilik adabını, iyi esnaf olmayı, dürüst esnaf olmayı, yaratıcı esnaf olmayı sizlere öğretecekler. Sizler de hem alanınızda iyi olacaksınız hem de esnaflığın çok önemli tarafı olan o ahilik adabını, dürüst esnaf olmayı böylelikle öğreneceksiniz” ifadelerini kullandı.

“BİZDEN BİR ŞEY OLMAZ KOMPLEKSİ İÇİNE KAPILMAYACAĞIZ”

Öğrencilere önemli uyarılarda bulunan Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti; “Hepimiz fakir ailelerin çocuğuyuz değil mi? Bizler de fakir çocuklarıyız. Hiç birimizi zengin bir aileden gelmedik ama çalıştık, okuduk, Cenab-ı Hak’da takdir etti bu yerlere geldik. Şunu hiç unutmayacaksınız; biz fakir çocuklarıyız, biz bir yere gelemeyiz, bizden bir şey olmaz kompleksi içine kapılmayacağız. Biz bu işi biliriz diyeceksiniz, bu işin en iyisiyiz diyecekseniz, alanımızda da en iyisi olacağız diyerek çalışacağız. Olumsuz komplekslere, olumsuz alışkanlıklara bulaşmayacaksınız. Bizim çıraklarımız, haftalıkları aldıkları zaman gidip yanlış yerlerde para harcamazlar. Bizim çıraklarımız haftalıklarını aldıkları zaman o haftalıkları giderler kardeşleriyle, aileleriyle paylaşırlar. Bizim çıraklarımıza yakışan da budur.”

“SANAYİDE ÜRETİM VAR, BU ÜLKE ÜRETİYOR”

Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesi’ni gezdiğinde mutlu olduğunu anlatan Başkan Mahçiçek, üretimin önemine dikkat çekerek, “Sanayiyi gezdiğimiz çok mutlu oluyoruz, bakıyoruz ki bu sanayide üretim var, bu ülke üretiyor. Sanayideki üretimler bu ülkenin yurt dışına satılıyor. Bu ülkeye katma değer kazandırıyor, döviz kazandırıyor. Sanayiyi gezdiğimizde bunları gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz. Sizler de İnşallah alanınızın en iyisi olarak hangi alanda çalışıyorsanız daha iyi noktalara ulaşarak bu ülkeye katkı sağlayacaksınız. Bu ülkenin ekonomisine, geleceğine değer katacaksınız ve İnşallah gelecekte de çok güzel, çok mutlu aileler kuracaksınız. Sizler de çocuklarınızı en iyi şartlarda okutmak için gayret göstereceksiniz. Hiçbir arkadaşımız, ortaokuldan ya da liseden sonra okuyamadık diye endişe etmesin. Rızkı Allah taksim ediyor, biz değil. Biz biliyoruz ki helalinden kazanan insanlar bu ülkenin en değerli insanıdır. Biz biliyoruz ki bu ülkenin esnafları birinci sınıf insanlardır. Çünkü onlar kazandıkları parayı biraz daha fazla kazanırlarsa hayır yerlerine harcarlar. Biz biliyoruz ki onlar biraz daha kazanırsa fakir fukara ile paylaşırlar, camilere ve okullara verirler. Yani bu ülkenin esnaf camiasından hiçbir zaman bu ülkeye zarar verecek kişi olmamıştır, olmaz da. Milletine, ülkesine, bayrağına sahip çıkacak çok güzel nesillerdir insanlarımız bizim. Siz de bu ülkenin gelecekteki esnafları olacaksınız” şeklinde konuştu.

“ÖZGÜVENİMİZ SAĞLAM OLACAK, BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ SORACAĞIZ”

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Mahçiçek, öğrencilere özgüvenli olmaları noktasında uyarılarda bulunarak, “Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, bayrağına hep sahip çıkacaksınız. Bu ülke kuşatılmış, her taraftan bize zarar vermeye çalışıyorlar ama elhamdülillah bu ülkenin bir dünya lideri var, onların bütün oyunlarını Allah’ın yardımıyla bozuyor. Onlar ne kadar şeytani düşünürlerse düşünsünler bir Allah’ın hesabıyla bozuluyor. Bakın bir harekat düzenledik onların bütün oyunları bozuldu. Bu ülkenin güneyinde bir terör devleti inşa etmeye çalışıyorlardı ama o kahraman askerlerimiz gittiler ve oyunu bozdular. Bu oyunları bozmaya devam edeceğiz, yeter ki sizler inşallah iyi yetişip bu ülkenin geleceğine sahip çıkalım. Sizlere güveniyoruz, bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağına inanıyoruz. İnanıyorum ki bu ülkenin geleceği sizlerin gayretleri ve çalışmalarıyla bugünkünden çok daha güzel olacak. Özgüvenimiz sağlam olacak, bilmediğimiz şeyleri soracağız, öğreneceğiz, öğreneceğiz. Ustalarımıza bize bu sanatları öğreten insanlara son derece saygılı olacağız. Emin olun ki bizim geleceğimizde baba-anne hakkından sonra en önemli hak usta hakkıdır ve ustalar hiç unutulmaz. Biz bu değerlerle geleceğimizi kuracak olursak dükkanlarımız o anlayış üzerinde kurarsak, bu ülkeyi Allah’ın yardımıyla kimse yıkamaz. Allah ömür verirse gelecek senelerde de sizlerle beraber olacağız” dedi.

“HARAMI, HELALİ İYİ ÖĞRENECEĞİZ”

Öğrencileri bu kış da üşütmeyeceklerini belirten Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bu kabanlarla sizi üşütmeyeceğiz dedik ama o yetmez. Değer yargıları üzerine yetişmiş iyi esnaflar olacaksınız İnşallah. Haramı, helali iyi öğreneceğiz. Dürüstlüğü, ahilik adabını iyi öğreneceğiz ve örnek esnaf olacağız. Hepinize gönülden ve yürekten başarılar diliyorum. Bizden hane halkınıza, evdeki büyüklerinize selamlarımızı iletmenizi istiyorum.”

“ALIN TERİNDEN DAHA DEĞERLİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

Programda son olarak konuşan Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ise alın terinin önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin en büyük gücü insan kaynağımızdır ama bu insan gücünün bir güç ve değer olabilmesi için bu güçleri iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Hem bilimde, sanatta, teknolojide kendisini iyi yetiştirecek, işini iyi yapacak insanlar yetiştireceğiz hem de ahlaklı insanlar yetiştireceğiz. Bu yüzden mesleki eğitim çok önemli ve değerlidir. Üreten, çalışan ve alın teriyle geçimini kazanan insanlar bütün değerlerin üzerinde bir değere sahipler. Alın terinden daha değerli hiçbir şey yoktur. Biz ne olursak olalım yaptığımız işi en iyi yapanlardan olalım. Hepimizin bir ideali vardır, kaymak olmak gibi doktor olmak gibi. Ne olursak olalım, çiftçilik yapacaksak çiftçiliğin en iyisini, en dürüstünü ve en ahlaklısını yapacağız. Hayvancılık yapacaksak bu işin en iyisini yapacağız. Kaportacılık yapacaksak, elektrikçilik yapacaklar bu işin en iyisini yapacağız. Emin olun Allah herkese bir şekilde rızık vermiştir. Bize düşen sadece bu rızkı kazanmak için çaba harcayıp kendimizi iyi yetiştirmektir. Öyle esnaflarımız, öyle iş yeri sahiplerimiz var ki aklınızdan geçen çok büyük meslek gruplarından daha fazla para kazanıyorlar. Amaç para kazanmak değil, yaptığımız işi en iyi ve en ahlaklı şekilde yapan insanlar olmak gerekiyor. Bu yüzden, mesleki eğitim merkezlerimiz, çıraklık eğitim merkezlerimiz bizim gözümüzde çok değerli merkezlerdir” ifadelerini kullandı.

“BİZ KURU EKMEĞİNİ BİLE PAYLAŞAN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ”

Türk milletinin paylaşmayı seven bir millet olduğuna dikkat çeken Keçeli, “Ben de bir meslek lisesi mezunuyum, meslek lisesi mezunu olmak veya çıraklıktan başlayıp hayat okulunun içerisinde olmak aslında sizlere çok büyük tecrübeler kazandırıyor. Şuan farkında değilsiniz belki ama yıllar ilerledikçe kendi yaşıtlarınıza göre hayata çok daha erken başladığınızı ve hayatta ki zorlukları gördükçe bu zorluklara karşı çok daha güçlü olduğunuzu ilerleyen yaşlarınızda göreceksiniz. Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi, iki şeye dikkat edeceğiz. Birincisi, yaptığımız işi en iyi yapmaya çalışacağız. Hangi esnafımızın yanında çıraklık yapıyorsak, hangi meslek dalına ulaşmak istiyorsak o işin en iyisini olmaya çalışacağız. En az bunun kadar değerli olan bir şey daha var ki o da, ahlakımızı ve manevi değerlerimizi kaybetmeyeceğiz. Para kazandık diye bu parayı sağda solda harcamayacağız. Elbette eğleneceğiz, gezeceğiz, dolaşacağız ama ahlaklı bir şekilde gezip dolaşacağız. Yanımıza ailemizi alacağız, paylaşacağız. Biz kuru ekmeğini bile paylaşan bir milletin evlatlarıyız.  İnsanın ailesi ile geçirdiği zamandan daha değerli bir zaman yoktur. Dışardaki hayat bazı insanlar için keyifli gelir ama aile yaşamı kadar değerli hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.

“BU ÇOK KÜÇÜK BİR HASSASİYET ÖRNEĞİDİR”

Kaban ve kitap dağıtımının önemli olduğuna değinen Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, “Belediyemizin yıllardır devam ettirdiği çok güzel çalışmaları mevcut. Bu da bir hassasiyet göstergesidir. Buradaki öğrencilerimiz kış şartlarında üşümesinler düşüncesi ile böyle bir proje başlatmışlar. Başta Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çok küçük bir hassasiyet örneğidir. İnşallah diğer konularda da Belediyemiz, Kaymakamlığımız her zaman öğrencilerimize destek olmaya çalışacaklardır ama arkadaşlar iş, siz sevgili öğrencilerde bitiyor. Siz başarılı olmak isterseniz, düzgün yaşarsanız, ahlaklı yaşarsınız hayatta başarlı olmanız muhakkaktır. Allah hepinizin yolunu açık etsin. Gönlünüzden ne geçiyorsa o şekilde amacınıza ulaşmanızı diliyorum” dedi.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz