30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimler sonucunda başkanlığa seçilen ve kurucu Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Hanefi Mahçiçek, 31 Mart 2019’daki yerel seçimler sonucunda başlattığı ikinci dönemiyle Onikişubat ilçesini model ve modern bir ilçe yapma hedefine emin adımlarla hedefine ilerliyor. 240 bin 464 hektarlık bir alanda, 54’ü merkez 136 mahallesi ve Türkiye’nin 30 ilinden fazla 450 bini aşkın nüfusuyla Onikişubat ilçesine ve halkına hizmet veren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’in başarılı çalışmalarıyla her noktasında farklı bir yatırıma ev sahipliği yapıyor. İlçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla hem Onikişubat’ın çehresini değiştiren hem de ilçe halkının büyük beğenisini kazanan Başkan Mahçiçek, tek tek hayata geçirdiği çalışmalarla imkansız olarak görünen birçok yatırımı hizmete açarken, bir kısmının da startını veriyor. Başkan Mahçiçek ayrıca, ilçesinin bütün mahallelerine kazandırdığı Bilgi ve Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri ve diğer bütün imkanlarını öğrencilere seferber ederken, Kültürünü Keşfet ve Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projeleriyle de öğrencilerin her alanda yanında oluyor. Tüm bu projelerin yanı sıra Türkiye’nin önemli Büyükşehir Belediyelerinin dahi alamadığı EXPO Fuarı’nı 2023 yılında Onikişubat’a taşıyan Başkan Mahçiçek, hem Onikişubat’ı hem de Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak. Onikişubat Belediyesi, ilçeyi alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla güzel ve yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için çalışıyor ve geleceğe taşımak için bütüncül, tamamlayıcı projeler geliştirerek her geçen gün ilçenin değerini artırıyor. Başkan Mahçiçek’in tecrübeleriyle gelişen ve büyüyen ilçe “Onikişubat Güzel Onikişubat’ta Yaşamak Daha da Güzel” sloganını hak ediyor.

ONİKİŞUBAT’TAN EĞİTİME 51 MİLYON YATIRIM

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı dev yatırımlarla şehri adeta bir dünya kenti haline getirmeyi hedefliyor. Eğitim, spor, kültürel faaliyetler, eğlence, yaz okulları, parklar, yol çalışmaları gibi birçok alanda yaptığı tesisler ve açılımlarla halkına her alanda en güzel hizmeti vermeye çalışan Başkan Mahçiçek, eğitime özellikle öncelik vererek 51 Milyon yatırımla kültür merkezleri, okullar, sosyal etkinlik merkezleri, bilgi evleri, kitap kampanyaları ve kitap okuma yarışmasıyla gençlerimize ve çocuklarımıza verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

Yurtlarıyla birlikte ilçede 7 okul yapan Mahçiçek, lise ve üniversiteye hazırlanan gençler için de Sosyal Etkinlik Merkezlerinde kurslar açarak bu yıl %83 oranında üstün başarı sağlayarak, bir önceki yıla göre başarısını artırmış ve daha çok gence üniversiteye gitme yolunda yardımcı olmuştur.

Memurluğa hazırlanacak gençler için ise bu yıl KPSS kursları açmayı planlayan Mahçiçek, ilçede hiçbir eksik bırakmamaya gayret ediyor ve gençlerin hayata en iyi şekilde hazırlanmaları için tüm gayretleriyle çalıştıklarını ve yarınlarını kurmaya çalıştıklarını belirtiyor.

Açılan Yaz Okullarıyla çocukların her anlamda ihtiyacı düşünülmüş ve farklı branşlarda kurslar açılarak, zihin dünyalarını geliştirmeyi hedefleyen kurslarda aynı zamanda değer yargıları bakımından eksiklerini telafi etmeleri de ihmal edilmemiştir. Çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri ve zamanlarını boşa harcamadan dolu dolu geçirmeleri için imkanlar oluşturulmuştur.

65 BİLGİ VE KÜLTÜR EVİ

İlçe merkezinde ne varsa kırsala da onu taşımayı başarmış Başkan Mahçiçek, neredeyse tüm mahallere yetecek kadar 65 adet Bilgi ve Kültür evi yaparak, tesislerinde aktif bir şekilde vatandaşlara hizmet ediyor.

Başkan Mahçiçek’in en kapsamlı projelerinden olan “Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor” projesiyle her yıl 70-80 bin kitabı 5’li setler halinde sadece ilçede değil Kahramanmaraş genelinde öğrencilere dağıtımı yapılarak kitap okumaları sağlanmıştır. Yapılan kitap okuma sınavına 72 bin öğrenci katılarak, büyük bir başarıya imza atılmış, toplamda 2 milyon okuma oranına ulaşılmıştır.

Ayrıca yapımı tamamlanan ve açılışa hazır olan 6 tesisin daha olduğunu belirten Mahçiçek, her imkanı değerlendirip kaynak üretmeye çalıştıklarını ve ülke olarak bu yatırımların meyvesini çok yakın zamanda gençlerden alacaklarını belirtiyor.

2’si yarı olimpik olmak üzere 7 kapalı yüzme havuzuyla adeta spor ve sporcu dostu ilçede çocukların, gençlerin sporla erken yaşta tanışmaları sağlanıyor.

DOKMER ve KIYAM

Down sendromlu çocukların dahi unutulmadığı ilçede hem eğitim hem de sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri, duyu bütünleme atölyesi, fiziksel beceriler için atölye çalışmaları, müzik resim, dans atölyeleri ve aynı zamanda ailelerinin de eğitim almaları için kurulan DOKMER (Down Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi) ile yine bir ilke imza atılmıştır.

Engelli çocukların da eğitim alabilecekleri ve sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri, ailelerin çocuklarını günübirlik, güvenle bırakabilecekleri KIYAM (Kısa Süreli Yaşam Merkezi) projesiyle gerçekten bir dünya kenti olmaya aday olan bir ilçe Onikişubat. Daha önce engelli çocukların eğitim alabilecekleri ve öğrenebilecekleri bir yer olmayan şehrimizde büyük bir eksik daha giderilmiştir Onikişubat Belediyesi tarafından.

KAHRAMANMARAŞ YÜZMEYİ ONİKİŞUBAT’TA ÖĞRENİYOR

Spor dostu Başkan Mahçiçek, 2’si yarı olimpik olmak üzere 7 ayrı mahallede açılan yüzme havuzlarında bugüne kadar yüzme eğitimi gören çocukların sayısı 19 bin olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtiyor.

Her türlü imkanı çocuklar için seferber eden Onikişubat Belediyesi bugün son sistemde yapılan yüzme havuzlarında 4 bin çocuğa yüzme öğretiyor ve yaz tatillerini hem öğrenerek hem eğlenerek geçirmelerini sağlıyor.

KESİNTİSİZ 18 KM BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Bisiklet ve Yürüyüş Yolu ile vatandaşların aileleriyle birlikte gidebilecekleri nezih bir ortamda vakit geçirebilecekleri, farklı konseptlerde; tekli, 2’li, 3’lü, 4’lü olmak üzere farklı farklı bisikletlerle spor yapacakları bir alan oluşturularak hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Mahçiçek, günün her saatinde yoğunluk yaşadıklarını özellikle hafta sonu için vatandaşların uğrak yeri olduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda içerisinde bir kafeteryası ve çocuk parkı da olan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda vatandaşların dinlenmeleri için alanlar da unutulmamış.

12 ADET HALI SAHA

7’si kırsalda 5’i okul bahçelerinde olmak üzere 12 adet halı saha ile gençlerin spor yapacakları alanlar artırılarak spor yapmaları sağlanıyor. Her fırsatta en büyük sermayesinin çocuklar olduğunu söyleyen Mahçiçek, onların akıllı, kültürlü, değerlerine saygılı ve dinamik gençler olarak yetişmeleri için kırsalda ya da ilçe merkezinde olsun birçok spor ve kültür alanı oluşturuyor. Çocukların zamanında doğru yerlere yönlendirilerek zararlı alışkanlıklardan kurtulacağını belirterek gençliğe verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

SPOR DOSTU İLÇE ONİKİŞUBAT

Bilgi Kültür Evleri ve Spor Salonlarıyla halkına en iyi şekilde hizmet veren Başkan Mahçiçek, buralarda yaptığı projelerle kültür ve spor alanlarında Onikişubat’ta yeni bir sayfa açtı.

Tesislerdeki fitness salonlarında vatandaşlar kartlarıyla girip rahatça spor yapabiliyorlar.

Onikişubat ilçesindeki 620 siteye 4’lü ve 5’li fitness takımlarıyla, spor salonlarına gelemeyen halkın kendi bahçelerinde spor yapmalarını sağladı.

EXPO 2023 ONİKİŞUBAT İLE KAHRAMANMARAŞ BİR DÜNYA KENTİ OLACAK

Ve bu 5 yıl neticesinde dev bir projeyle Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmaya hazırlanan Başkan Mahçiçek, Ana Teması Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık olan EXPO 2023 Onikişubat/ Kahramanmaraş ile medeniyetleri bir araya getirecek. En az 2 Milyon ziyaretçinin Kahramanmaraş’a geleceği dev proje 747.000 m2 alanda inşa edilen Rekreasyon Alanda gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk ve tek Kristal Lagününün bulunacağı bu alanda, 2 konsept bir arada yine dünyada ilk ve tek Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ile ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Rekreasyon Alan içerisinde Kahramanmaraş’ın yöresel el sanatları ve ustaları da Arasta Kültür Merkezinde yerini alacak. Ayrıca 284 adet Hobi Evi ile vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabilecek. Bu alan içerisinde; düğün salonları, nikâh sarayları, bitkisel heykeller, aquaparklar, tenis kortları, fitness kulüpleri, konser salonları, kafe ve restoranları gibi mekânlar yer alacak.

Ayrıca hizmete giren Blueland Aquapark & Luna Park, haftanın 7 günü hizmet verecek bir aquapark, luna park ile birlikte içinde Gokart yarışlarının da yapılabileceği bir eğlence merkezi de mevcut. Halkın hafta sonlarını değerlendirebileceği bir alanı şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Mahçiçek, “vatandaşımıza hayırlı olsun, biz 7’den 70’e her bireyimize hizmet etmekten keyif alıyoruz ” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz