Yaklaşık 4 yıl önce Büyükşehir yasasıyla kurulan Onikişubat Belediyesi, ilçesine eğitim ve belediyecilik hizmeti vermeye tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’de ilk defa son sistem bilgi ve kültür evleri kurarak, vatandaşa eğitim hizmeti veren Onikişubat Belediyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından hayata geçirilen ‘Okuma-Yazma Seferberliği’ projesi kapsamında Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okuma yazma bilmeyenlere okuma -yazma öğretecek.

Bu kapsamda iki kurum arasında imzalanacak protokol için Şehit Duran Melemir Bilgi ve Kültür Evi’nde imza töreni düzenlendi. Törene; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ile iki kurumun yetkilileri katıldı. Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilk günden itibaren insan odaklı hizmetler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Protokol töreninde konuşan Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “Onikişubat kurulduğu tüzel kişiliğini kazandığı tarihten bu yana sadece fiziki olarak değil insan olarak da yaptığımız çalışmalarda bugün yeni bir aşamasına daha giriyor. İlk günden bu yana insan odaklı ve özelliklede eğitim bağlamında Onikişubat Belediyemizin ciddi hizmetleri var.6 tane okul yaptık yanlarında yurtlarıyla beraber. Her yıl 45 bin ile 50 bin adet civarında kitap aldık.5’li setler halinde bütün okullarımıza dağıttık. Sadece Onikişubat ilçemize değil, aşağı yukarı 1 milyon öğrencimize bu kanaldan ulaşma imkânı bulduk. Geçen sene bu dağıttığımız kitapları ne okunmuş ne kadar anlaşılmış bağlamında milli eğitim müdürlüğüyle beraber bir sınav yaptık” dedi.

SINAVDA FUUL ÇEKTİK

Mahçiçek şunları söyledi: “Yaklaşık 70 bin öğrencimiz katıldı sınavlara sınavlarda 2 bin 666 tane öğrencimiz bütün sorulara ful olarak cevapladı. Kırsal kesimde 62 tane daha önceki olan şimdi mahalle statüsünde olan yerleşim yerimizi de bilgi kültür evleri yaptık. Merkezde de şimdi 2 tane şimdi 4 tane daha inşaatı devam ediyor. Buralarda çocuklarımızı okutmak için bütün gücümüzle gayret edeceğiz. Bir başka noktadaki çalışmamız biraz önce hocamızın da söylediği gibi sosyal etkinlik merkezleri çatısı altın da başlattığımız üniversite hazırlık kurslarında 2 bin 400 öğrencimiz var. Bunlardan yarıdan çoğu kız öğrenci. Bunlardan ne kadarını üniversiteye kazanmalarını temin edebilirsek o kadar kendimizi mutlu hissedeceğiz. Çünkü bu ülkenin iyi yetişmiş, okumuş insanlara ihtiyacı var. Gelecekte bu ülkeyi yönetecek insanların bizlerden çok daha donanımlı çok daha bilgili olarak yetişmelerini sağlamamız lazım. Bugünde Cumhurbaşkanımızın ve saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış oldukları projenin bir kolunu milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber başlatacağız.8 bine yakın okuma ve yazması olmayan Onikişubat ilçemizde maalesef insanımız var. Bugün bunlardan en azından bir kısmının okumasını yazmasının olmasını temin etmek bakımından Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber okuma- yazama seferberliğini başlatacağız.

Bugüne kadar Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber güzel çalışmalar yaptık. Ben bu bağlamda kendilerine ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür diyorum. Böyle el ele, kol kola vererek bu ülkenin çocukları için hem de daha üst düzeydeki üst yaşlarda ki insanlar için beraberce gayret ettiğimiz zaman bu ülkenin geleceği daha iyi olacaktır. Bize bu çalışmada sağladıkları yardımlardan dolayı hepsine yürekten teşekkür ediyorum”

KAMPANYA BAŞLATTIK

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise şöyle konuştu: “Bugün Cumhurbaşkanımız ve kıymetli eşlerinin himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliği Onikişubat belediyesiyle birlikte Onikişubat İlçe milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilçemizde yaklaşık 8 bin okuma ve yazma bilmeyenlere bugün itibariyle onlarında okuryazar olması için bir kampanya başlattık. Onikişubat Belediyemizin ve ekibinin destekleri sayesinde ulaşacağımız bu kitlenin büyük bir kısmına okuma ve yazmayı öğreteceğiz. Halk Eğitim Bünyesinde hem okullarımızda hem Onikişubat Belediyesinin açmış olduğu kültür evlerinde hem Halk eğitim merkez bünyesinde bize müracaat eden tüm okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza bunlar Bir tane dahi olsalar, bir sınıf dahi olsalar açacağız. Onlarında okuma-yazma öğrenmelerine gayret edeceğiz. Bugün Onikişubat Belediyemiz sadece mahallelerin, kırsal kesimlerin yolu, suyu vb. işleriyle her tarafın, her mahallenin en ücra köşenin eğitim öğretim hizmetlerine de çok büyük katkıları var. Açılan okullar, açılan kültür merkezleri, açılan sosyal etkinlik merkezleri bunun en güzel örneğidir. Biz Onikişubat Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına minnettarız. Takdirle karşılıyoruz. Kendilerine Onikişubat Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları adına çok teşekkür ediyorum”

Haber: Mustafa Kılınç-Emre Akkış

  

Editör: Mahmut Beyaz