İlk hedefi ve asıl gayesi Türk milletine yakışır bir şekilde gelecek nesil bırakmak olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu kapsamda açmış olduğu Bilgi ve Kültür Merkezlerinde 7’den 70’e tüm vatandaşları bilgiyle buluşturmaya devam ediyor. Açtığı merkezlerde dönem dönem çeşitli kitlelere hitap eden Onikişubat Belediyesi, Şehit Haşim Yenigül Bilgi ve Kültür Merkezi ile Şehit Duran Melemir Bilgi ve Kültür Merkezlerinde yaz döneminde miniklere özel açtığı Yaz dönem kurslarının kapanış programını öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirdi.

KISA ZAMANDA BİLGİ HAZNELERİ GELİŞTİ

Kısa bir dönem olmasına rağmen kültürden, dini eğitime, geleneklerimizden, inancımıza kadar birçok bilgiyi en güzel şekilde bilgi hazinesine dolduran öğrenciler, tüm bilgilerini eğitmenlerinin de destekleriyle hazırladıkları etkinliklerle en güzel şekilde sergiledi.

BİZLERİ ANCAK GELECEK NESİLLERİMİZ KURTARIR’

Miniklerin böylesine güzel bir şekilde eğitim almasına olanak sağlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kapanış programında yaptığı konuşmada, İnsanları kurtaracak olan kişilerin gelecek nesiller olduğunu söyledi. Çocuklar okursa Türkiye kurtulur diyen Başkan Mahçiçek, “Çocuklarımızın bu güzelliğini bizlere yaşatan rabbimize şükürler olsun. Bizi kurtaracak olan gelecek nesillerimizdir. Çocuklarımız okursa biz kurtuluruz, Türkiye kurtulur bu işin başka bir yolu yoktur” dedi.

ALLAH’IN İSMİNİ ZİKREDEN BİR ÇOCUĞUN AİLESİNE AZAP ETMEKTEN HAYÂ EDERİZ’

Sözlerine Peygamber Efendimizin yaşadığı bir olaydan örnek vererek devam eden Başkan Mahçiçek, “Bir gün Hz. Peygamberimiz bir mezardan geçerken, bakıyor ki o mezardaki cenazeye azap ediliyor ve yapacak bir şey yok diyerek devam edip gidiyor. Dönüşte tekrar yolu oradan geçiyor ve tekrar bakıyor ve o cenazeden azap kalkmış oluyor. Yarabbi diyor bu kuluna ben geçerken azap ediliyordu fakat dönüşte baktığım zaman azabı üzerinden kalkmıştı. Buna karşılık Cebrail diyor ki, ‘Evet siz giderken azap ediliyordu dünyada ki yaptıklarından dolayı, ama dönüşte o azabı kaldırdık çünkü onun bir çocuğu vardı hocaya gidip besmele çekti. Bizim ismimizi telaffuz eden çocuğu bir aileye ya da bir cenazeye azap etmekten haya ederiz’ diyor. İşin özü şudur ki çocuklarımız bizim kurtarıcılarımızdır” diye konuştu.
DEVAM ETTİRİLMESİ TEMENNİSİ

Yapılan bu tür etkinliklerin devamının gelmesi gerektiğini ifade eden başkan Mahçiçek, şöyle devam etti: “Çok güzel bir etkinlik oldu ama bundan sonra yapılan bu etkinliklerin devam ettirilmesi gerekir. Çocuklarımıza okuduklarını unutturmamız lazım. Aldıkları eğitimler sonucunda öğrendikleri değerler sistemimize devam ettirmemiz lazım. Çocuklarımızın ahlakını düzgün kazanmalarına vesile olmamız lazım. Bizim sermayemiz çocuklarımızdır ki başka sermaye de bizi kurtarmaz. Bu çocukları iyi yetişirse bu ülkeye bu millete hayırlı evlatlar olarak yetişirse bilelim ki bu çocuklar hem bizi kurtaracak hem de inşallah ülkeyi kurtaracak. Öyleyse en fazla ihtimam göstermemiz gereken varlığımız çocuklarımızdır.

ÖNCELİK ÇOCUKLARIMIZIN

Tabi ki başka meşakkatlerimiz işlerimiz olacaktır ama her şeyi bir kenara koyarak bizim birinci görevimiz çocuklarımızı iyi yetiştirmektir. Türkiye’de bu uyuşturucu belası gittikçe çoğalıyor. Biz bu çocukları okutmazsak yetiştirmezsek çocuklarımız da yanlış yola gidiyor. Çocuklarımız haftalıklarını alıyor ya gidip bir uyuşturucu alıyor ya da gidip yukarlarda bir yerlerde alkol kullanıyor. Bu çocuklara biz değerler sistemimizi, inancımızı, geleneğimizi, ölçümüzü öğretirsek çocuklarımız da bu kötü şeylere tenezzül etmezler.

ÇOCUKLAR DERS ÇALIŞTIRILMAYA TEŞVİK EDİLMELİ’

Bizde Onikişubat Belediyesi olarak yol yaparız, park yaparız ama bizim esas görevimiz bu çocuklarımızı yetiştirmektir. Bu çocukları ülkesine, ailesine, milletine iyi insanlar olarak yetiştirmektir. En önemli görevimiz budur. O yüzde Bilgi ve Kültür Evlerimizi inşa ettik çocuklarımız buralarda eğitimlerini alsınlar diye. Çocuklarımız bundan sonra gelip burada derslerini çalışacaklar ve başarılı olacaklar inşallah. Sizlerde aileler olarak onlara destek olacaksınız. Ders çalışmaları için onlara yol göstereceksiniz onları teşvik edeceksiniz inşallah. Okuduğumuz zaman birşeyler elde edebiliriz. Çocuklarımız ne kadar çok okursa, maneviyatı güçlü insanlar olurlar. Okumazsa da hepimiz eziyet çekeceğiz.”

BENİM ÇOCUĞUMU HAPSE ATTIRIN”

Konuşmasına yaşadığı bir örnekle devam eden Başkan Mahçiçek, “Geçenlerde bir Pazar yerinde vatandaşlarımızla geziyorduk. Yanımıza pazarcılık yapan bir abla geldi benimle konuşmak istedi. Daha sonra biraz kenara çekildik ve bana dedi ki, “Benim çocuğumu hapse attırın” dedi. Şok oldum sen ne diyorsun diye sonra dönü ve bana dedi ki benim oğlum uyuşturucu bağımlısı oldu belki hapse attırırsanız kurtulur diye konuşmasına devam etti. Çocuklarımıza sahip olmazsa çocuklarımız yanlış yollara gider. Hep beraberce sadece bizim gayretimizle değil ailelerinde gayret etmesi lazım. Çocuklarımıza da özen göstermemiz lazım. Kimlerle konuştuğuna dikkat etmemiz lazım. Çocuklarımızı kurtarmak demek ülkemizi kurtarmak demektir. Çocuklarımıza edep öğretirsek, çocuklarımızda gelecekte kendileri gibi edepli insanlar yetiştirirler. Onun için bu çalışmalarımız çok önemlidir” şeklinde konuştu.

DEVAMLILIK ESASI

Çalışmalarında devamlılığı esas alacaklarını ifade eden Başkan Mahçiçek şunları kaydetti: “Her yaz her kış bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Burada çocuklarımız çok rahat ortamda ders çalışabilecek. Çay parası, su parası dahi almayacak, burada her şey ücretsizdir. Hanım kardeşlerimiz burada meslek edinme ya da öğrenme kurslarına katılacaklar ve evlerine ekonomik destek sağlayacak. Yapacağımız tüm çalışmalarımız sizler içindir. Yoldu parktı bunları yaptık zaten Allah’a şükür 3,5 senede yaptık bunları. Artık çocuklarımız çamura basmayacak. Yakın zamanda okullar açılacak ve birinci sınıfa başlayan çocuklarımıza hediye edeceğimiz çantalarımız hazır. Onları da çocuklarımız okullara kayıt olduğu zaman alacaklar inşallah.”

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz