Sürekli bir işinin olmamasının yanı sıra çiftçilik yapan fakat kanser olmasının ardından çalışamayan 72 yaşındaki Mehmet Özbek ve ailesinin iç acıtan durumunu geçtiğimiz günlerde Manşet Gazetesi olarak gündeme getirmiş, yardım çağrısını duyurmuştuk. 
Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’ne bağlı Kümperli Mahallesi’nde ikamet eden Özbek ailesi, zor günler geçiriyordu. Yaklaşık beş ay önce tarlada çalıştığı esnada rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Özbek, mide kanseri olduğunu öğrendi. Bu süreçten sonra daha da zor günler yaşayan Özbek, bankaya borçlanarak aldığı büyükbaş hayvanlarının borcunu ödeyememesi üzerine tekrar satmak zorunda kaldı. Üstüne tedavi masrafları ve geçim sıkıntısı eklenen Özbek’in durumu özellikle sosyal medyada dikkat çekmişti. Duvarlarının kötü halinin yanı sıra halı, kanepe ve yatak gibi eşyaların olmamasıyla beton üzerinde 11 kişilik eşi, çocukları ve geliniyle çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Mehmet Özbek, hem evine bakım yapılması hem de sağlık sorunlarına çare bulunması noktasında yetkililerden ve iş insanlarından destek çağrısında bulunmuştu. 

AİLEYE YARDIM ELİ UZANDI
Mehmet Özbek’in gazetemiz aracılığıyla yaptığı yardım çağrısına Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat Kaymakamlığı kayıtsız kalmadı. Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Özbek ailesini evinde ziyaret etti. Beraberinde getirdikleri yardımları aileye teslim eden Keçeli ve Mahçiçek, Mehmet Özbek’e bir de müjde verdi. Özbek ailesinin evinin durumunun kötü olması üzerine Mahçiçek, geçici olarak Özbek ailesini evlerinin karşısında bulunan boş eve yerleştireceklerini söyledi. Özbek ailesinin evi ise Onikişubat Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden inşa edilecek. Mahçiçek ve Keçeli’nin müjdesi aile fertlerini sevindirirken, özellikle sosyal medyada vatandaşların duyarlı davranışından ötürü büyük takdir gördü. 
Ziyarette Keçeli ve Mahçiçek’e, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve ilçe başkan yardımcıları da eşlik etti. 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz