Fiziki ve teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilik noktasında yaptığı çalışmalarla ilçe halkının takdirini kazanan Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) ile mücadelesinde de her şekilde ilçe halkının yanında olmaya devam ediyor. Okulların ve dershanelerin kapanmasıyla, Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde verdiği üniversite hazırlık kurslarındaki öğrenciler için interaktif eğitim başlatmış, her dersin videosunu Onikişubat TV kanalından yayınlamıştı.

Branşında uzmanlar eşliğinde psikoloji, sağlık, spor içerikli videolarının yanı sıra, korona ile mücadele günlerinde kurduğu Türk Müziği Grubu ile her hafta bir Maraş türküsüyle, sosyal medya hesaplarından ilçe halkına hem türkülerini hatırlatıyor, hem de eğlendiriyor.

Bunun yanı sıra Ramazan orucunun tutulması sebebiyle sağlıklı beslenme noktasında video yayımlayan Onikişubat Belediyesi, bu kez ise koronavirüs salgını sebebiyle evde kalmak zorunda olanlar için obezite riskini de dikkate alarak 60 yaş üstü bireylerin kilo almasını önlemek için nasıl spor yapılması gerektiğine yönelik video yayınladı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz