Dünyayı saran yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını birçok olumsuzluğa sebep olmasının yanı sıra olumlu olarak da insanlar arasında ki dayanışmanın artırmasını sağladı. Oluşturulan Vefa Grupları öncülüğünde sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların yardımına ekipler yetişirken, insanlar da yine sokağa çıkamayan ve yardıma muhtaç kişilere yardımlarda bulunuyor. Bu görüntülür de hep denildiği üzere insanlığın henüz ölmediğinin göstergesi oluyor. İnsanın içini ısıtan bu görüntülere bir yenisi Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nde belediye ekiplerince kaydedildi.

DOĞUM GÜNÜ YARDIM TALEBİ GERİ ÇEVRİLMEDİ!

Onikişubat Belediyesi, Covid-19 ile mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı’mızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama kuralına uyan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya ve küçük sürprizlerle bu zorlu günleri atlatmada yanlarında olmaya devam ediyor. Onikişubat Belediyesi’nin Vefa İletişim Hattı’na gelen bir talep üzerine harekete geçen ekipler, görevi dolayısıyla Hakkâri’de bulunan Şevket Gözüdok’un eşinin doğum gününü kutlama noktasında Belediye’den istediği yardımı geri çevirmedi. Eşi Melek ve Yiğit Aras’ı 28 gündür göremediğini belirten Gözüdok, “15 Nisan hem eşimin hem de oğlumun doğum günü. Eşim sağlık çalışanı ve ben koronavirüs nedeniyle yanlarına gidemiyorum. Onların doğum gününü kutlamak için bir pastaneye doğum günü pastası siparişi verdim. O pastayı eşime teslim edip ikimizin çok sevdiği Fikrimin İnce Gülü şarkısını birine söyletebilir misiniz?” dedi.

DOĞUM GÜNÜ CANLI MÜZİK VE CANLI BAĞLANTIYLA KUTLANDI

Bu isteğe olumlu cevap veren görevliler, üzerinde Şevket Gözüdok, eşi Melek ve oğulları Yiğit Aras'ın fotoğraflarının bulunduğu doğum günü pastasını sipariş ettiği yerden aldı. Ekipler, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de "Hanımefendi ve çocuğunun hediyesini de biz alalım" talimatı üzerine belediye ekipleri doğum günü pastası ve hediyelerle Melek Gözüdok'un kapısını çaldı. Gözüdok, görevlileri pasta ve hediyelerle karşısında görünce şaşırdı. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Cemil Kutlu ve personeller bağlama çalan Zafer Bertizlioğlu ile gitar çalan Oğuz Canlı, çiftin çok sevdiği Fikrimin İnce Gülü şarkısını seslendirdi. Doğum günü pastasının yanı sıra, en sevdiği şarkıyı da canlı olarak ses sanatçısından dinleyen Melek Gözüdok, eşiyle yapılan canlı bağlantı ile duygu dolu anlar yaşadı. Daha önce bu kadar sürprizli bir doğum günü yaşamadığını, eşinin uzakta olması dolayısıyla üzgün olduğunu fakat bu sürprizle çok mutlu olduğunu belirten Melek Gözüdok’a, Onikişubat Belediyesi de küçük bir hediye takdim etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz