Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecileğe oe büyük önem veren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde ilçeye kazandırdığı projeleri bir bir açarak halkın hizmetine sunuyor. Onikişubat Belediyesi’nden 3 yılda yaklaşık 9 trilyona yakın yatırım alan Piri Reis Mahallesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’ten büyük ilgi görüyor. Daha önce büyük projelerden Semt Pazarı ve Kültür Evi’ni Piri Reis Mahallesi’ne kazandıran Onikişubat Belediyesi, bu kez de Piri Reis Kapalı Yüzme Havuzu ve Piri Reis Parkı’nı vatandaşarın hizmetine açtı. Açılışlardan önce Başkan Hanefi Mahçiçek ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Piri Reis mahallesi sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan kahvaltının ardından, Kapalı Yüzme Havuzu’nun açılışına geçildi. Protokol ve mahalle halkının ilgisinin yoğun olduğu açılışta, Başkan Hanefi Mahçiçek’in yüzme havuzunun ücretsiz olduğunu söylemesi sonrası halkın çoşkusu doruk noktasına yükseldi. Son derece teknolojik ve intizamlı bir şekilde tasarlanmış olan kapalı yüzme havuzu, profesyonel bir şekilde spor yapmaya uygun fitness salonu ile hizmet verecek.

Onikişubat Belediyesi’nin açılış serisine 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak ve İmran Kılıç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda Piri Reis Mahallesi sakinleri kaltıldı.


 

KAHRAMANMARAŞ YATIRIMLARI ÖNEMLİ DERECE ARTTI”

Piri Reis Kapalı Yüzme Havuzu’nun açılışında konuşan 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yarınların enametçisi çocuklar için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Kahramanmaraş genelinde yatırım hizmetlerini artırdaklarını dile getiren Kaynak, Kahramanmaraş’ın sorumluluklarını önemli derece yerine getirdiğini belirterek, “Şimdi sıra milletimize ve Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmektir” dedi. Kaynak, “Kuruluşunun üzerinden henüz 3 yıl geçmiş. Onikişubat belediyemizin yaptığı hizmetler, aslında geleceğe yatırım olan hizmetlerdir. Bir yandan günlük hayatımızı rahat devam ettirmemiz için tozdan, topraktan, çamurdan korunmamız için yapılan yatırımlar varken bir yandan Türkiye’yi emanet edecek gelecek nesillerimizi iyi eğitmenin çalışmalarını görüyoruz. Bilgi kültür evi ile yüzme havuzu ile okulu ile ve alt yapısı ile gerçekten yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi yetişmelerine hizmet edecek tesislerin Onikişubat ilçemizin Dulkadiroğlu ilçemizin, Kahramanmaraş büyükşehir sınırımızdaki, bütün yerleşim yerlerimizin hizmetini de artırmaya şahit oluyoruz. Kahramanmaraş’ımız önemli bir şehir. Milli birlik ve beraberliğimiz için önemli bir şehir. Kahramanmaraş’ımız Türkiye’nin istikrarı için önemli bir şehir ve Kahramanmaraş’ta bunun gereğini her zaman yaptılar. Şimdi sıra o Maraşlılara hizmet etmek. Şimdi sıra milletimize hizmet etmektir” şeklinde konuştu.


 

BU TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ”

Dünyanın bir terör sarmalı ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Kaynak, terörizme karşı Türkiye’nin mücadelesinin batılı devletler tarafından takdirle karşılanması gerekirken adeta yok sayıldığına dikkat çekti. Tehditlere asla pabuç bırakmayız diyen Kaynak, “Dünya bir terör sarmalı ile karşı karşıya kalırken sokağa bıraktıkları DEAŞ terörü en son, İspanya’da masum canların üzerine giderken, dünya’da bu terörle en yoğun mücadeleyi yapan Türkiye Fırat kalkanı bölgesi ile 4 binden fazla teröristi bertaraf eden Türkiye, batılı müttefikleri tarafından takdirle karşılanması gerekirken, adeta yok edilmeye çalışılıyor. Alman Dışişleri bakanı iki gün önce Türkiye’ye ders vereceğiz dedi, senin haddine mi Türkiye’yi işgal etmek! İşte bu belediyenin adı Onikişubat. Türkiye aç yaşar, açık yaşar ama asla özgürlüğünden taviz vermez. Türk milleti vatanının her bir karışını namusu bilir. Marşımız, Korkma! Diye başlıyor. Biz asla korkmayız. Asla bu tehditlere pabuç bırakmayız. Ne demek Türkiye korkmasın işgal etmeyeceğiz, hadi cesaretin varsa gel buyur! Bugün Mehmet Akif’in dediği gibi, medeniyet dediğin üç kişi kalmış canavar haline geldiniz. Her türlü insanlık dışı mültecilere, başka inanca mensup olan insanlara, başka ırka mensup olan insanlara her türlü ayrımcılığı yapıyorsunuz. Her türlü kötü muameleye maruz bırakıyorsunuz. DEAŞ ve PKK teröristinin elindeki silahlar sizin ürettiğiniz silahlar. İki gün önce güvenlik güçlerimizin arazide yakaladığı roketatarlar vardı, gördünüz mü hangi ülke üretmiş. İsveç üretmiş. Ben geçen yıl Avrupa seyahatlerinde çok söylemiştim. Biz DEAŞ terörüne karşı bütün fedakârlıkları yaparken, orada kahraman askerlerimizi şehit verirken, bizim tankımıza, Alman malı Milan Tanksavarla hücum edilmiştir. Kim terörün yanında, kim terörün karşısında? O topraklar da ne tanksavar üretilir, ne roket üretilir, ne silah üretilir. Bu sebeple Türkiye şahsiyetli bir dış politika izlediğinde, Türkiye ekonomik olarak bağımsızlığını, dünyada ki her meselede özgür düşüncesini hakkın hakkaniyetin yanında olduğunu ortaya koydukça bu saldırılarla karşı karşıya geleceğiz” dedi.


 

TÜRKİYE SONRADAN DOĞMA BİR DEVLET DEĞİLDİR”

Türkiye’nin sonradan doğma bir devlet olmadığını vurgulayan Kaynak, “Şunun bilinmesi gerekir. Türkiye sonradan doğma bir devlet değildir. Bizim mazimiz bin yılı aşkın bir coğrafya da büyük bir devletin, büyük bir medeniyetin mazisidir ve geleceğimiz o maziye inşa edilmiştir. Gelecek hafta muş’ta cumhurbaşkanımın önderliğinde Malazgirt zaferinin yıldönümünü kutlayacağız. Tarih ne zaman 1071. Biz bu topraklar da 1071 den beri Türkü ile Kürdü ile her millete ait unsurlarla barış içerisinde, huzur içerisinde yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Terörle mücadelemiz devam edecek. İçeriden dışarıdan, her kimden gelirse gelsin, asla taviz vermeden, asla gözümüzü kırpmadan orada olacağız. Suriye’den bize sızan teröre karşı geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı ile cevap verdik. Terörü doğduğu yerde boğduk. Şimdide, sınırlarımıza yapılan taciz devam ederse, yine Türk’ün hançeri orada olacaktır. Bütün bunlar için nesillerimiz sağlam yetiştirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.


 

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ MİLLİ DEĞERLERİMİZİ ÖĞRETİYOR”

Onikişubat Belediyesi’nin yatırımlarından öygüyle bahseden Kaynak, sözlerini şu şekilde noktaladı, “Onikişubat belediyemiz, yüzme havuzunun yanında, milli benliğimizi, milli oluşturan değerlerimizi çocuklarımıza öğretiyorlar. Milli kültür evinde bilgi ile kültürü, bilgi ile bizim mazimizi buluşturan ve geleceğimizi inşa eden bilgileri çocuklarımıza vermeye devam ediyorlar. Belediye başkanımız çağrıda bulundu, biz hanımlarımızın da evde hapis olmasını istemiyoruz. Hanımlarımız bizim milletimizin en önemli gücüdür. Kadınlarımız, yeri geldiğinde, kocası öldüğünde, Senem Ayşe’dir Nene Hatundur, Kara Fatma’dır ve o çocukların annesidir. O yüzden kadınlarımızın bir yandan çocukları ile ilgilenirken bir yandan sosyal hayatımız da ağrılıklı bir şekilde olmaları bizler için önemlidir. O yüzden AK Parti teşkilatının en önemli unsuru, kadın kollarımızdır. O yüzden biz yarınımıza çok büyük umutla bakıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozmadan, bir yandan güçlü bir devlet, bir yandan istikrarlı bir devlet, bir yandan birlik beraberlik içersinde bir millet, bizim anahtarımız budur. Bu duygularla mahallemize geçtiğimiz üç yılda 10 trilyonluk yatırım yapan Onikişubat belediye başkanımıza ve ekibine çok minnettarım. Tesisimizin çocuklarımıza ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.”

SAĞLIKLI NESİLLER VE SPORCULARIN YETİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Daha sonra kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sağlıklı nesiller ve sporcuların yetişmesi için çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini söyledi. Onikişubat Belediyesi olarak vatandaşları spor yapmaya teşvik ederek sağlıklı, idealist, hedefleri olan birey olabilmeleri için yoğun çaba sarfettiklerini belirterek, kapalı yüzme havuzunun tüm bölgeye hizmet edeceğini söyledi. Başkan Mahçiçek, “Yaklaşık üç buçuk yıl oldu görevi alalı. O yıldan bu yana Onikişubat ilçemizi mahallelerimizi daha önce köy statüsünde olan sonra mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerimizde, insanlarımızın yaşam şartlarını daha iyi sürdürmeleri için o günden bu güne gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Piri reis mahallemizi de çok büyük hizmetler yaptık. Çocuklarımıza eğitim ve katkıda bulunmak için ders çalışmalarına daha iyi ortamlarda sağlamaları için biz bu görevi yaptık. Şimdi de sağlıklı nesiller yetiştirmek için spor yapalım sağlıklı kalalım, projesi kapsamında piri reis mahallemize kapalı spor salonu açılışımızı yapmaya da hazırız” dedi.

PİRİ REİS MAHALLESİNE 9 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Piri Reis Mahallesi’nin Onikişubat Belediyesi’nden 3 yılda yaklaşık 9 milyona yakın yatırım aldığını dile getiren Başkan Mahçiçek, çoğu ilçe belediyelerinin bile 9 trilyon bütçesinin olmadığını söyledi. Mahçiçek, “73 bin metrekare parke yol yaptık Piri Reis mahallemize. 11 bin 500 ton da asfalt yapmışız. Bunların parasal değerini alt alta yazdığınızda 9 milyon 79 bin TL para harcamışız sadece Piri Reis mahallemize. Geçmiş dönemlerde bile ilçe belediyelerinin bu kadar bütçesi yok. Cumhuriyet tarihinde bu kadar hizmet alan mahallelerimiz emin olun yok. 93 yıllık cumhuriyet döneminde son 3 sene de büyükşehir statümüzün getirdiği imkânlarla beraber emin olun ki o dönemlerde yapılamayanı 3 sene de yaptık. İşte bu Ak Parti farkı, tabi bu geminin kaptanında da dünya lideri var. Daha önce sabah akşam bize ders vermeye çalışanlar, akıl vermeye çalışanlar, bize siz şunları yapacaksınız diyerek kafamızı şişirdiler, bugün onlar artık yok. Bugün dünya lideri ile onlara ders verme var. Bu ülkenin insanlarına diz çöktüremeyeceğiniz bir dünya lideri var. O eski defterler bitti artık onları karıştıramayacaksınız. Bu ülkenin insanları daha iyi şartlar da yaşayacak. Bizde insanlarımızın daha rahat yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Türkiye çok büyük bir ülke, ne kadar zarar vermek isteseler de, bu birliktelik onların daime önünü kesecektir. Bu ülkeye ve bu millete zarar vermek isteyenler, her zaman hüsrana uğrayacaktır. Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz daim olacaktır diye umuyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ OLUŞTURMAK İÇİN HEP BİRLİKTE KOŞACAĞIZ”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ise yaptığı konuşmada, “Böyle güzel hizmetleri görmek, hep birlikte bu güzel anları yaşamak gerçekten gurur verici ve onur duyucu bir durum. Buraya daha önce doğalgaz gelecek dediğimizde bazıları hayal diyordu. Elhamdülillah, doğalgazımız geldi. Mahallemize yapılan yatırımlar, bir ilçeye yapılan yatırımlardan daha fazla. Biz büyük Türkiye’yi oluşturmak için hep birlikte koşacağız çalışacağız. Bu sene biz Kahramanmaraş’a kamu yatırımları açısından yaklaşık 1.7 katrilyonluk kamu yatırımı yapıyoruz. Ama bazıları bunları söylemediğimiz için vatandaşlarımızın bilgiye ulaşmasında sıkıntı olduğu için bunları göremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz