Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında ilçesine ilkleri yaşattığı gibi Türkiye’nin birçok noktasındaki belediyelere de örnek olan ve insan odaklı yaptığı hizmetlerle vatandaşların yüzlerini gülümseten Onikişubat Belediyesi, Hayrullah Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Sınav hazırlığındaki öğrencilere yardımcı olmak ve eğitim desteği sunmak adına açılan Sosyal Etkinlik Merkezi, 12 derslik ile 1 kütüphaneyle 600 öğrenciye hizmet sunacak.

Sosyal Etkinlik Merkezi önünde düzenlenen açılış töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçede 4 noktada etkinlik merkezi açtıklarını söyledi. Ülkenin geleceği olarak gençleri gösteren Başkan Mahçiçek, eğitim alanında yapılan hizmetlerin, fiziki alanda yapılan hizmetlerden daha önde olduğunun altını çizdi.

EĞİTİMDE BAŞARILI OLMAMIZ LAZIM”
Eğitimde başarılı olmaları gerektiğine vurgu yapan Başkan Mahçiçek, “bahane üretmeden birinci olmalıyız” diye konuştu. Başkan Mahçiçek, “Biliyorum ki bu ülkenin ümidi sizlersiniz, bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu ülkeyi gelecekte daha iyi yerlere taşıyacaklar da sizlersiniz. Sizlere yaptığımız hizmetlerin bizim için maddi anlamda çok kıymeti yok. Esas olan sizleri bu topluma kazandırabilirsek, bu toplumun daha iyi noktalarına taşıyabilirsek, bir başka ifade ile bu ülkeye, bu memlekete daha iyi hizmet eder hale getirirsek bizler için mutluluğun en güzeli bunlardır. Bugüne kadar fiziki alanda gerek kırsal mahallelerimize gerek şehir içi mahallerimize çok hizmet yaptık. Ama bizim için o fiziki anlamda yaptığımız yolların parkların veya ona benzer şeylerin çok daha önünde olan hizmet eğitim hizmetleridir” şeklinde konuştu.

3 YILDA BİR MİLYON ÖĞRENCİ KİTAPLA BULUŞTU
3 yıldan bu yana 55 bin kitap alarak bütün Kahramanmaraş genelindeki okullara dağıttıklarını anlatan Başkan Mahçiçek, bu 3 yılın sonunda toplam 1 milyon öğrencinin o dağıttıkları kitapları okuduğunu kaydetti. Başkan Mahçiçek, “Onlarla ilgili küçük bir imtihan yaptık ve 70 bin öğrencimiz bu imtihanlara katıldı. Onların bu güzelliğinden istifade etmek bizleri her zaman mutlu etmiştir. Şimdi inşallah bu eğitim faaliyetlerimizin dışında toplamda 5 İmam-Hatip okulumuz hizmete girecek. Bu okulları da genellikle biraz daha kırsal kesime yaptık. Etrafında köyler olan yâda köylerden dönüşen mahallelerimize yaptık. Ne için? Çocuklarımız okuyacağı zaman barınacak yer sıkıntısı olmasın diye yanlarında yurtlarını da beraberinde yaptık. Oralardaki çocuklarımız çıraklığa gitse bile ortaokulu o okullarda okuduğu zaman bu ülkede ahilik adabını çok daha iyi kavrayacaklar ve çok daha iyi esnaflar olacaklar diye düşündük” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek’in konuşması ve akabinde temsili kurdele kesiminin ardından Sosyal Etkinlik Merkezi içerisine girilerek, tek tek sınıflar gezildi.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz