Yemeğe, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi ve aynı zamanda Yardım Severler Derneği Fahri Başkanı Ruhan Özkan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve eşi Ayten Mahçiçek, Kahramanmaraş Onikişubat Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Yardımseverler Derneği Başkanı Türkan Bal ve dernek üyeleri de katıldı.

1983 yılında Dr. Süreyya Diken başkanlığında kurulan ve 140 şubesi bulunan Yardım Severler Derneği gönülden hizmet veriyor. Kahramanmaraş Yardımseverler Derneği Başkanı Türkan Bal yemekte yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi.

‘’ El ele, gönül gönle, omuz omuza derneğimizin amacına uygun olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Son olarak yaptığımız Anaokulu da genel merkezimizin kalıcı eserler kervanına katılmış oldu. Bundan onur duyuyoruz Ayrıca bizlerden yardımını esirgemeyenlere selam olsun teşekkür ediyoruz. Bu arada üniversite öğrencilerine burs vermeye devam ediyoruz, yoksulun yanında olmak önceliklerimiz arasında. Bundan sonraki zamanda gazilerimizin şehitlerimizin çocuklarının’ da yanında olmayı amaçlıyoruz inşallah. Hepinizi onurla ve coşkuyla yönetim kurulumuz adına selamlıyorum. Size eğlenceli bir gün hazırlayamadık çünkü şehitlerimiz var ve içimiz kan ağlıyor.’’

Kahramanmaraş Yardımseverler Derneği Başkanı Türkan Bal konuşmasının ardından, Mahmet Akif Ersoy’un bir beyiti ile şehitlere rahmet dileyerek, organizasyonda emeği geçen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e ve ekibine teşekkür etti.

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Yardım Severler Derneğinin başkan ve yöneticilerine seslenerek, güzelliklere vesile oldukları için teşekkür etti.

Türkiye’nin hem bölge hem de insanları olarak sınırsız güzelliğe sahip olduğunu söyleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, özellikle kadınların Türkiye’nin her bir noktasında var olduğunu ve ülkenin güzelleşmesine katkı sağladıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bu sene Yardım Severler Derneği kuruluşunun 90. Yılını kutluyor. Nice 90’lı yıllara inşallah bu hizmetlerle beraber aynı istikrarla ve azimle devam ederiz. Değerli kardeşlerim birçok ülke gördüm. O meden dediğiniz uygar dediğiniz ülkelerin birçoğunu gördüm. Şundan emin olun bunu samimiyetle söylüyorum ki, kadınlarımızın en değerli olduğu ülkelerden bir tanesi bizim ülkemiz. İki sene Amerika’da yaşadım orada gördüm. Kadınları, çocukları orada 35 derece sıcağın altında asfalt döşemede çalıştırırlardı. Bizim ülkemizde hiç böyle bir şey görmedim. Hem sosyal alanda hem ekonomik alanda hem de toplumun çok değer verdiği katmanlarda kadınlarımız bizim o medeni dediğimiz ülkelerin çok daha önemli önünde Allah’ın izniyle. Ülkemiz şöyle ya da böyle diye yanlış söylemlerde bulunanlara kulak asmayalım BU ülke güzel bir ülke. Bu ülkenin insanları güzel insanlar. Hemen her yardımda varlar Allah’a şükür. İşte bu en güzel örnek ordumuz bir muzafferiyete doğru yürüyor ama bu ülkenin bütün insanları orada Allaha şükür. Annelerimiz mantıları yapmışlar oralara paket yaparak gönderiyorlar. Geçenlerde Onikişubat Belediyesi olarak, hani memleketimizin yöresel çörekleri var ya onlardan gönderdik, ek olarak fındık, fıstık ezmesi, badem şekeri bir de küçük şişe zemzem koyarak 15 bin adet askerlerimize gönderdik.’’

Ayrıca sosyal medyada askerlerin paylaşımına dikkat çeken Hanefi Mahçiçek, konuşmasında mutluluğu dile getirerek şunları söyledi.

‘’Dün çok güzel bir şey oldu. Askerlerimiz operasyon sırasında kullandıkları bombanın üzerine bizim adımızı yazarak teşekkür etmişler. İşte böyle güzellikle emin olun ki başka bir ülkede olamaz. Vaktiyle çok iyi hatırlarım, rahmetli Turgut Özal döneminde profesyonel bir ordu kuralım fikrinin karşılığına cevap olarak paralı askerler savaşmaz dediler. Bu ülkenin insanları çünkü onları tanımıyorlar. Savaşan insanların hepsi maaş alıyor. Orada canını feda eden insanlar, şehit olan insanların hepsi görüyorsunuz maaşla çalışan ama vatanını korumak için canını veren insanlar. Dolayısıyla bu ülkenin insanlarının nerede çalıştığı, nasıl görev yaptığı onlar için önemli değildir. Onlar için önemli olan Vatandır. Bugün burada sizlerle birlikte olmak bizi çok mutlu etti hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah Onikişubat Belediyesi olarak sizlerin yanında durmaya, olmaya her zaman devam ederiz diye temenni ediyorum.’’

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi ve aynı zamanda Yardım Severler Derneği Fahri Başkanı Ruhan Özkan yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşları hakkında açıklamalarda bulunarak, kuruluşların önemine dikkat çekti. Ayrıca Sağlık Bakanlığının ücretsiz sunulan hizmetinden bahseden Özkan, kadınların mutlaka bu hizmetten faydalanması gerektiğini belirtti.

Haber merkezi


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz