Kaliteli ve etkin hizmet anlayışı ile hareket eden Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde modern ve model belediyecilik anlayışıyla büyük bir projeye imza atıyor. Başkan Mahçiçek, Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Rekreasyon Alan’ projesinin Kahraman memleketimize çok yakışacağını belirtti. Değil Kahramanmaraş, Türkiye açısından iddialı bir proje olan “Rekreasyon Alan” içerisinde, bölgenin ilk ve tek olma özelliğiyle 65 bin m² alan büyüklüğünde “Kristal Lagün” dev iç göl yer alacak. Avrupa’nın en büyük lagünü olacağı ifade edilen projeyi Onikişubat Belediyesi inşa edecek. Bilgiye dayalı vizyon sahibi bir bakış açısı ile hareket eden Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın ileri düzey kentleşmeye ulaşması için önemli bir adım atıldığını ve aynı hedefte ilerleyeceklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ta Kelebekler ve Uğur Böcekler Havada Uçuşacak”

Rekreasyon Alan projesinde rüya gibi nitelikte değerlendirilebilecek bir özellik ise, 6230 m² alanda sergilenecek olan kelebek ve uğur böceği müzesi. Yine Türkiye’nin ilk ve tek yeri olacağı belirtilen Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi en çok hayranlık uyandıracak alanlardan biri olarak nitelendirildi.

Bu Projede Yok Yok”

580 bin m² alan büyüklüğüne sahip Rekreasyon Alan projesinin özellikleri ise saymakla bitmiyor. Rekreasyon Alan içerisinde Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ve Kristal Lagünün yanı sıra düğün salonlarından, nikâh saraylarına, bitkisel heykellerden, Aqua parklara kadar, tenis kortlarından ve fitness kulüplerinden, konser salonlarına, Kültürel varlıkları korumak ve her nesil yaşatmak için Arasta-kültür merkezi de dâhil, sosyal ve kültürel pek çok alanın yer alacağı da belirtildi.

Ayrıca Rekreasyon Alan içinde hobi tutkunlarının şehrin kalabalığından biraz uzaklaşıp dilediklerini yapmaları için, 454 adet hobi evlerinin de yer alacağı ifade edildi. Her türlü isteğe hitap edecek alandan, vatandaşların istediği gibi faydalanabileceği belirtildi.

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK; “OLMAZSA OLMAZIMIZ EĞİTİM”

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’

Şimdi Okuma Zamanı diyerek harekete geçen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, eğitim öğretimde yeni bir dönem başlatarak, öğrencilerin okumasına katkı sağlıyor. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında binlerce çocuğa ulaşan Mahçiçek, konuşmasında 1,5 milyon okumayı hedeflediğini belirtti.

Yaptığı çalışmalarla, verdiği hizmetlerle adeta bir marka haline gelen Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, sosyal, teknik ve fiziki alanların yanı sıra, eğitime de bütün gücüyle destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda eğitim alanında büyük ses getiren bir projeyi hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında binlerce öğrenciye ulaştı.

Her zaman daha ileriyi daha yükseği hedefleyen, aydın ve yenilikçi hizmet anlayışıyla hareket eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilk olarak 2015 yılında “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi ile öğrencileri bir araya getirerek, Kahramanmaraş’ın tüm okullarına 5’li setler halinde kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Onikişubat Belediyesi’nin ortak yürütmüş olduğu bu proje kapsamında, öğrencilere sadece kitaplar dağıtılmakla bırakılmadı. Sorumluluk bilincini arttırmak, bilgi dağarcıklarını zenginleştirmek ve kitapları okuyup okumadıklarını anlamak üzere dağıtılan kitaplardan öğrenciler sınava tabi tutuldu. Sınav sonucunda öğrencilere çeşitli ödüllerde verildi. Böylelikle öğrencilerin okuma oranı arttırılarak, eğitime katkı sağlandı.

Özellikle öğrencileri fazlasıyla heyecanlandıran ve her sene 44 ila 55 bine yakın kitap dağıtımının yapıldığı bu proje, gerçekleştiği ilk yıldan bu yana büyük ses getirdi.

EĞİTİME 44 MİLYON YATIRIM YAPILDI”

2015 yılında temelleri atılan proje ile ilk olarak 200 binden fazla öğrenciye ulaşıldı. Her zaman daha çok gelişmeyi hedefleyen ve daha fazla insana fayda sağlamak için çalışan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2016 yılında yani projenin ikinci yılında ise 300 Bin öğrenciye ulaşırken, 2017’de ise bu rakam artarak 360 bin oldu. Gerçekleştirilen proje meyve vermeye başladığında, çıkan sonuç, yapılan hizmetin en güzel yanıydı… Dağıtılan kitaplar neticesinde yapılan sınavlardan 277 bin geri dönüş sağlayarak, binlerce öğrencinin başarısına ortak olundu. Bu yıl üçüncü yılı olan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında bugüne kadar, sosyal etkinlik merkezlerine verilen ve birçok faaliyette kullanılmak üzere öğrencilere dağıtılan kitaplar ve kırtasiye malzemeleriyle birlikte harcanılan toplam maliyet ise 6 milyon 450 bin 35 TL. Kırsal ve merkez dâhil olmak üzere Bilgi Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri, okullar, yurtlar, kırtasiye yardımı, kitap dağıtımları ile eğitim öğretime kazandırdığı ve yardımda bulunduğu pek çok hizmetlerin toplam maliyeti ise 44 milyon 725 bin 885 TL.

MAHÇİÇEK’İN HEDEFİ 1,5 MİLYON OKUMA

Çocukları kendi evlatlarından ayırt etmeksizin düşünen, ilgilenen ve sahip çıkan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hedefinde her zaman gelecek nesilleri daha iyi noktalara taşımak istediğini ve memlekete, vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmek istediğini söyledi. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında 2018 yılında 73 bin kitap dağıtıldığını ifaden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelecek yıllarda hedefinin 1,5 milyon okuma olduğunu belirtti.

Vatan Sevgisi, Hizmet Aşkı Engel Tanımayan Bir Belediye Başkanı

Down Eğitim ve Kültür Sanat Merkezi Projesine İmza Attı”

Gönülden hizmet veren bir belediyecilik anlayışı ile hareket Onikişubat Belediyesi, hem eğitim hem kültür hem de sosyal alanda kendilerini geliştirebilmeleri için Down Sendromlu ve engelli bireylere özel bir mekân kazandırmaya hazırlanıyor. Kahramanmaraş’ta ihtiyacı karşılayacak, DOKMER (Down Eğitim ve Kültür Sanat Merkezi) projesinin çocukları hayata bağlayacağı belirtiliyor.

Kişisel gelişimleri açısından, hayatlarını idame ettirecek bireyler haline gelmeleri için her alanda eğitim verilecek bu projede, engelli ve Down Sendromlu çocuklar topluma kazandırılacak. 5 bin 528 m2’lik alanda inşa edilen Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi; 634 m2 bina oturum alanı, 4894 m2 peyzaj alanı, fuaye, bireysel eğitim salonu, eğitim alanı, mutfak ve ıslak hacimlerden oluşuyor. Ayrıca çocukların duyu bilgilerine adapte olmasını sağlamak amacıyla Duyu Bütünleme Odası ve Karanlık oda da Down eğitiminde kullanılacak. Down Eğitim, Kültür Sanat Merkezi resim, müzik ve dans alanında da eğitimler verecek. Down Sendromlu ve engelli bireylere eğitimin dışında yaşamdan tecrübeler katacak bir adım olarak nitelendirilen projenin, kafe kısmında çocuklar, aileleri ve engelli bireylere yönelik; servis, hazırlık, kasa paketleme kısımlarında farklı iş bölümleri oluşturularak, sosyal hayatla ilişkileri güçlendirileceği de belirtildi.

Gelecek Nesilleri Başarıya Ulaştıracak Bir Proje;

SOSYAL ETKİNLİK MERKEZLERİ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ayrım yapılmaksızın, her türlü imkânı çocuklara, gençlere sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda da örgün eğitime destek olmak, okuma oranını arttırmak ve mevcut potansiyeli değerlendirip geleceğe doğru adımlar atmak amacıyla, Sosyal Etkinlik Merkezleri’ni hayata geçirdi. Kahramanmaraş için özellikle eğitim alanında farkındalık yaratan bir proje olduğu belirtilen Hayrullah ve Haydarbey Mahallelerinde bulunan Sosyal Etkinlik Merkezlerinde; Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü kız öğrencilere, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri erkek öğrencilere olmak üzere üniversite sınavlarına hazırlanan ve 1. ve 2. grup olarak Ortaöğretim öğrencileri takviye kursları alıyor. Ayrıca, Hayrullah Mahallesin de Cuma ve Cumartesi 12. Sınıf öğrencilerine de üniversite sınavlarına hazırlık kursu veriliyor. Deneyimli ve tecrübeli kadrosuyla donanımlı hale getirilen Sosyal Etkinlik Merkezleri; 25 öğretmenle birlikte 35 kişilik bir kadro ile ortaokul, üniversite sınavlarına hazırlanan toplam da 2 bin 400 öğrenciye takviye kursları veriyor.

Hanefi Mahçiçek; Eğitimsiz Kimse Kalmasın

BİLGİ VE KÜLTÜR EVİ”

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, birçok mahallesinde kadınlara ve çocuklara yönelik her alanda faydalanabilecek ve aktiviteler yapılabilecek sosyal bir mekân oluşturarak, “Eğitimsiz Kimse Kalmasın” mesajını verdi.

Bu kapsamda da hayata geçirdiği Bilgi ve Kültür Evleri projesiyle artık çocuklar ders çalışabiliyor, kadınlar her türlü alanda kendini geliştirebiliyor ve aktiviteler yapabiliyor. Öte yandan Kur’an Kursu olarak da kullanabilecek olan alanda her kesimden insan Kur’an okumayı öğrenebilecek. Çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp, faydalı bir birey olarak yetişebilmeleri için Bilgi ve Kültür Evlerini hayata geçirdiğini söyleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelecek nesillere ikinci bir yuva olarak görebilecekleri bir sosyal mekân hediye ettiğini belirti. Kahramanmaraş ve eğitim açısından takdir edilen nitelikte özelliğe sahip olan bu program ile bireyler kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Bu kapsamda köylerden dönüşen, 72 Mahalleden 62’sine 150 m2 büyüklüğünde teknik donanımları hazır, Bilgi Kültür Evleri yapıldı. Halka hizmet anlayışı ile hareket eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, klimalı sistemler kullanarak Bilgi ve Kültür Evleri’nde vatandaşın taziye, düğün, eğitim ve kültür faaliyetlerini gerçekleştirmesine de olanak sunduklarını belirtti.

Kadınlar da Gelişecek Ekonomiye Destek Verecek”

Öte yandan, kadınlara da gelişimleri için destek veren Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek, el becerilerini geliştirmeleri ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları açısından birbirinden renkli ve eğlenceli iş alanlarına sahip kurslar açarak, kadınlarımızın da yüzünü güldürmeyi başardı.

Başkan Mahçiçek; “Hem Eğitileceğiz Hem De Sosyalleşeceğiz”

Eğitim için durmadan yola devam eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Bilgi ve Kültür Evleri projesi kapsamında Kahramanmaraş Saçaklızade ve Barbaros Mahallelerin de çocuk eğitim yuvaları inşa ettirdi. Çocukların eğitim ve öğretimine destek olunacak bu alanda, derslikler, kulisler, çok amaçlı salonlar ve atölyeler yer alıyor. İki konseptin bir arada olduğu Bilgi Kültür Evleri’nde ayrıca sosyal faaliyetler için de 112 m2 büyük havuz, çocuk yüzme havuzu, duş ve soyunma odaları, antrenör odası, fitness salonları, kafeteryalar, sergi alanları olup, bay-bayan abdesthane ve mescitlerde bulunmaktadır.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, eğitim ve sosyallik alanında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, “Bir yandan eğitileceğiz, bir yandan da sosyalleşeceğiz” sözlerine yer veren Mahçiçek, kendini iyi ifade eden, başarılı, bilinçli bir nesil yetiştirmek için en önemli unsurların eğitim ve sosyalleşme olduğunu vurguladı.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ GELECEK NESİLLERE OKULLAR İNŞA EDİYOR

Onikişubat Belediyesi’nin eğitim alanında hayata geçirdiği bir diğer proje ise İmam Hatip Okulları. Gelecek nesillerin daha bilinçli, daha donanımlı yetişmesi için eğitim alanındaki çalışmalarına öncelik tanıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, okulları ve yurtları da bir arada inşa ediyor.

Hizmete açılan ve inşaatı devam eden projeler ise şöyle;

DÖNÜKLÜ MAHALLESİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Dönüklü İmam Hatip Ortaokulu, 80 kişi kapasiteli yurdu ile birlikte inşa edildi. 12 Dersliğin bulunduğu okul, çatı katı ile birlikte 5 kattan oluşmaktadır. Okulun sınıfları bin 746 m² ve 20 odalı yurdun odaları da 1615 m² alana sahiptir. Öğrenci yurdu ile birlikte okulun maliyeti 2.252.100,00 ₺’dir.

ILICA MAHALLESİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Ilıca Mahallesi’nde bulunan 12 derslikli Ilıca İmam Hatip Orta Okulu aynı zamanda 80 kişi kapasiteli öğrenci yurduna sahiptir. İki projede toplamda çatı katı ile beraber 5 kattan oluşur ve bin 746 m² alanda yer almaktadır. Her iki projenin maliyeti ise 2.376.000,00 ₺’dir.

KALE MAHALLESİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Kale Mahallesi’nde bulunan 17 derslikli 2 bin 350 m² alanda yer alan Ortaokulu 5 katlıdır. Bin 615 m² alana sahip 4 katlı ve 20 odalı bir de yurt inşa edilmiştir. Okul ve Yurdun maliyeti 3,149,000’dur.

DÖNGELE MAHALLESİ İMAM HATİP VE ORTAOKULU

Döngele Mahallesi’nde bulunan 2 bin 350 m² alanda 17 dersliği bulunan Döngele İmam Hatip Ortaokulu ve çatı katı ile beraber toplam 6 kattan oluşmaktadır. Ayrıca bin 615 m² alan üzerinde bulunan 20 odalı bir yurt da inşa edilmektedir. İnşaatına devam edilen projenin maliyeti 3.499.000,00 ₺’dir

FATİH MAHALLESİ ( MERKEZ )YURT

Fatih Mahallesi’nde çatı katı ile beraber 6 kattan oluşan yurt 15 odalı olarak 1117,5 m² alana inşa edilmiştir. Yurdun maliyeti ise 759,920 ₺’dir.

KURTLAR MAHALLESİ İMAM HATİP ORTAOKULU

2 bin 350 m² alanda yer alan ve çatı katı dahil 5 kattan oluşan İmam Hatip Ortaokulu’nda 17 derslik bulunmaktadır. Ayrıca 4 kattan oluşan, 20 odalı yurt da bin 615 m² alana inşa edilmiştir. Okul ve Yurdun toplam maliyeti 3.149.000,00 ₺’dir.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz