Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, kaybolan değerlerimizi yeniden canlandırmak ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için başlattığı kahvaltı programlarını sürdürüyor. Bahariye Sitesiyle devam eden kahvaltı programı, site sakinlerini aynı sofra etrafında buluşturdu. Apartmanlarda yaşayan vatandaşlar arasındaki birliktelik ve dayanışma ruhunu canlandırmak için bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Bu kahvaltılarımızın amaçlarından bir tanesi, komşuluklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı hatırlatmaktır” dedi.

DEĞERLERİMİZİ UNUTTUK”

Eskiden komşuların birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını söyleyen Başkan Mahçiçek, zamanla bu kültürün yok olduğunu ve komşuların artık birbirini tanımadığına vurgu yaptı. Başkan Mahçiçek, “Tatil günün de bizlerin davetini kabul edip bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Aşağı yukarı bir buçuk yılda burada ki konutlarımızı tamamladık, sizlerin hizmetine sunduk. Bizim yaşımızda ki kardeşlerimiz az çok bilir, komşuluk dediğimiz zaman o komşularla birlikte yaşamaktı. Öyle ki o komşuluklar da bulgurunu beraber kaynatıp, tarhanasını beraber serer ihtiyacı olup dışarı çıktığında da komşularını çocuklarına emanet ederlerdi. Böyle bir toplumdan geldik ama bu kalbi değerlerimizin bir kısmını maalesef unuttuk. Bu kahvaltılarımızın amaçlarından bir tanesi tekrar bu komşuluklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı hatırlatmaktır. İnanıyorum ki bu sabah çok sayıda birbirini tanımayan komşumuz birbiriyle tanışma imkânı buldu. Eğer bu gerçekleşmişse düzenlediğimiz sabah kahvaltısı da amacına ulaşmıştır. Böyle böyle inşallah beraberliklerimizi, komşuluklarımızı hatırlatmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİK İÇERİSİNDE BU ÜLKE ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

Ülkenin etrafının zarar vermek isteyenlerle çevrili olduğunu kaydeden Başkan Mahçiçek, kardeşlik içerisinde olunduğu sürece Türkiye’nin daha da güzel olacağını ifade etti. Başkan Mahçiçek, “Ülkemizin etrafı bu ülkeye zarar vermek güçler tarafından çevrilmiş durumda. O halde her zamankinden çok daha fazla birliğe, beraberliğe, bütünlüğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Bizim kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü hiçbir gücün bozamaması lazım. Bu anlayışlar içerisinde bu ülke çok daha güzel olacak. İnşallah daha çok refah seviyemiz artacak ve inşallah Türkiye Uluslararası ölçekte hem içeri de hem dışarıda çok daha saygın, çok daha itibarlı bir ülke haline gelecek. Bu güzel konutlarda geçmişte ufak tefek eksikliklerimiz vardı. Onlar da aşağı yukarı tamamladık. Ama inanıyorum ki kısa sürede güzel evler yaptık. Çocuklarınızla beraber sağlık ve mutluluk içerisinde hep beraber bu güzel evlerde uzun yıllar oturun” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz