Programa Yazar ve öğrenciler katılırken, okul yönetimi ve öğretmenler de eşlik etti. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan yazar Vehbi Vakkasoğlu’na okul yönetimi tarafından çiçek takdim edildi. Yazar Vehbi Vakkasoğlu programda yaptığı konuşmasında ahiret bilincine dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi.“Bir dostunuz varsa dünyanın en fakiri bile olsanız, siz ahirette en zenginsiniz. Böyle dostluklar ortaokulda başlar. O yüzden dostlarınızın kıymetini bilin. Hayat bir sınavdan ibaret ve siz de bu sınavı hakkıyla vermelisiniz. Mesela beni buraya bir ders saati size önemli bilgiler anlatmam için gönderdiler. Ben bu saat diliminde sadece sizinle boş muhabbet yapsam bu sınavı veremem. Bunu hakkıyla yapmam gerekir. Ve siz de aynı şekilde hakkıyla dinlemek zorundasınız. Yoksa bu toplantı boşa gider, ben boşa gelmiş olurum. Oysaki bize süreli verilmiş olan zaman ne kadar da kıymetli.

Sevgili gençler, ölümün garantisi yok, yarın ne olacağını bilmiyoruz. O yüzden her adımımızı dikkatli atmalıyız. Güzel ahlaklı, iyi kalpli, hak yolunda bir insan olursanız yeriniz cennet olacaktır. Bunun bilinci ile yaşayanlara ne sınav ne de başka bir şey olacak.”

Konuşmasının ardından öğrencilerle soru cevap şeklinde sohbetine devam eden Vakkasoğlu, tek tek öğrencilerle ilgilendi.

Daha sonra öğrencilere kitaplarını imzalayarak hediye eden Vakkasoğlu, bütün öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, programı sonlandırdı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz