Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçak, “Sıfırdan bir belediyeden memleketin her tarafına hizmet götüren bir belediye oluşturduk” dedi.

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla merkez ilçe olarak kurulan ve kurulduğu günden bu yana da yaptığı hizmetler ile halkın takdirini toplayan Onikişubat Belediyesi, şimdide kapalı sabit semt pazarlarını hayata geçirdi. Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi, kış mevsiminde yağmurdan, yaz mevsiminde ise güneşten hem Pazar esnafını hem de vatandaşı kurtarmak için Mevlana Mahallesi sınırları içerisine kapalı sabit Pazar yeri yaptı. Mevlana Mahallesi’nde bulunan kapalı sabit pazar yerinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

‘HER ALANDA ONİKİŞUBAT BELEDİYEMİZİN İZLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ’

Açılışta konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, özellikle ekmeğini taştan çıkartacak, pazarlarda çocuklarının rızkını temin etmek için gayret gösteren Pazar esnafının her zaman yanında olduklarını kaydetti. Başkan Mahçiçek, henüz 2 yıllık bir belediye olmalarına rağmen memleketin hemen hemen her tarafında hizmet götürdüklerini söyledi. Mahçiçek, “Allah’a şükür 2 yılda sıfırdan bir belediyeden memleketin her tarafına hizmet götüren bir belediye oluşturduk. Hemen hemen her köyümüzde, her mahallemizde, her alanda Onikişubat Belediyemizin izlerini görebilirsiniz. Geçen senenin son 2 ayında 135 bin ton asfalt yaptık. Mahallelerimizde aşağı yukarı asfalt ihtiyacı çok az kaldı. İnşallah bu sene onları da tamamlayacağız. Bu memleketin güzel insanlarını çamura basmaktan kurtaracağız” dedi.

‘PAZAR YERLERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Mahçiçek, “Esnaflarımız ekmek paralarını, çocuklarının rızklarını temin etmek için yağmurun altında, çamurun içinde o hizmetlerini ifa etmeye çalışıyorlardı. Bunun yanında bu pazarlardan 3-4 tane daha yaptık ama henüz onlarında açılışını yapamadık. İlerleyen günlerde bu pazarlarımızın da açılışını gerçekleştireceğiz. Buna benzer değerli esnaflarımızın hizmetine sunmak üzere ihtiyaç olan yerlerde 3-4 mahallenin ortalarında sabit Pazar yerleri yapmaya devam edeceğiz. Onikişubet Belediyesi teşkilatıyla, İl Başkanımızla çalışanlarıyla her zaman sizlerin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Mahçiçek’in konuşmasından sonra Pazar yerinin açılışı gerçekleşirken, açılış törenine, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan Yardımcıları, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz