6 Kasım 1983’te dönemin Türkiye’sinin mevcut problemlerini çözmek, darbeden zarar görmüş Türkiye’yi sivil bir yönetim ile güçlendirmek için kolları sıvayan ve kurduğu Anavatan Partisi ile de devleti, milleti için elinden geleni yapan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın açtığı ufuk ve gösterdiği yolda siyasi hayatını sürdüren Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Döner, Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Erken seçim ihtimalinden partisinin genel politikasına kadar gündemle ilgili birçok konuyu değerlendiren Döner, parti teşkilatları olarak Turgut Özal’ın vizyonu doğrultusunda var güçleriyle çalıştıklarının altını çizdi. İyi Parti’nin Türkiye’nin alternatif partisi olacak bir parti olmadığını savunan Döner, “Erken seçim beklentiniz var mı?” sorusuna, “Biz Anavatan Partisi olarak erken seçime hazırız. Yani yarın yerel yâda genel seçim olsa biz seçime gireriz” ifadelerini kullandı.

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Döner ile gündeme dair gerçekleştirdiğimiz röportajın detayları…

BİRLEŞTİRİCİ BİR PROGRAM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Anavatan Partisi şu anda diğer siyasi partilere göre biraz daha sakin bir politika izliyor. Öncelikle bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim öncelikle tek amacımız rahmetli Turgut Özal ruhunu yeniden Türkiye’ye yaşatmaktır. Yani ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil de birleştirici bir program üzerinde çalışıyoruz. İnşallah tüm parti teşkilatlarımızla birlikte bu ruhu yakalamak için var gayretimizle çalışacağız. Anavatan Partisi olarak 2019 seçimlerine gireceğiz. Bırakın 2019’u yarın bile seçim olsa gireriz.

YA RAHMETLİ ÖZAL GİBİ HİZMET ETMEYİ YÂDA...”

Anavatan Partisi 2019 seçimlerine nasıl hazırlanıyor?
Öncelikle Genel Başkanımız 28 Ağustos 2016 tarihindeki kongremizde, “Bizim bir politikamız var. Allah bana ya rahmetli Özal gibi hizmet etmeyi yâda şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu gibi hoş bir seda bırakıp gitmeyi nasip etsin” dedi. Bizde parti teşkilatlarımız olarak rahmetli Özal’ın vizyonu ile ülkeyi birleştirici konuma getirmek için siyasi teşkilatlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz.

İYİ PARTİ TÜRKİYE İÇİN ALTERNATİF BİR PARTİ OLAMAZ”

Meral Akşener ve İyi Parti’yi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim daha önceleri Meral hanımla görüşmelerimiz oldu. Meral hanımın kurmuş olduğu İyi Parti Türkiye için alternatif bir parti olamaz. Şu anda Türkiye’nin tamamen ihtiyacı olan parti Anavatan Partisi’dir.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “2019’da bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz bunu kesinlikle doğru bulmuyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan henüz adaylığını dahi açıklamamış. Bu anlamda Bahçeli Bey neyin açıklamasını yapıyor? Bunu neye dayanarak söylüyor? Anavatan Partisi olarak bunu talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz.

BAŞARAMAYACAKLAR”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını nasıl buluyorsunuz?
Kudüs tamamen Filistin’in başkentidir. Kudüs şu anda İsrail ve ABD’nin baskısı ile elde edilmeye çalışılıyor ama bunu başaramayacaklar.

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

Erken seçim beklentileriniz var mı?
Biz Anavatan Partisi olarak erken seçime hazırız. Yani yarın yerel yâda genel seçim olsa biz seçime gireriz. Ülkemiz için faydalı olan ne varsa o olsun.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz