Ankara'da TBMM'deki özel oturumun tamamlanmasının ardından darbe girişiminin yıldönümü etkinliklerine Kahramanmaraş’ta da devam ediliyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla toplanan kent protokolü ve vatandaşlar ilk olarak Ulu Cami’den başlayarak Kahramanmaraş Valiliğinin önüne kadar yürüdü. Daha sonra valilik önünde kurulan platformda Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda vatandaşlar mehter takımı gösterisi ve şiir dinletileriyle 15 Temmuz coşkusu ve gururunu bir arada yaşadı. Dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşmasını izleyen vatandaşlarda coşku doruğa çıktı.

SALA SESLERİ YÜKSELDİ
15 Temmuz’da FETÖ darbe girişiminin önlenmesinde büyük bir payı olan salalar, kalkışmanın birinci yılında yine aynı tarih ve saatte tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da okundu.

15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN AİLESİDE DEMOKRASİ NÖBETİNDE
15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sırasında ele geçirilmek istenen Gölbaşı’nda bulunan Özel Hareket Daire Başkanlığı’na yapılan bombalı saldırıda şehit olan Kahramanmaraş’ın Türkoğlu nüfusuna kayıtlı Niyazi Ergüven’in annesi Saadet ve babası İsmet Ergüven’de diğer on binlerce vatandaş gibi demokrasi nöbetine katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz