Yaklaşık 5 yıl önce oğullarının beyninde ur çıkması ile hayatları kararan Kalaycı ailesinin imdadına Çocuk nöroloji alanında ün yapan Prof. Dr. Cengiz Dilber yetişti. Günde 5-6 kare atak geçiren ve bayılan 9 yaşındaki Yusuf İzzetin Kalaycı, Dilber’in çocuğu ameliyat ettirin demesi ile değişti.

Adıyamanlı Turgut ve Sevile Kalaycı’nın çocukları olan 9 yaşındaki Yusuf ‘un kaderi 4 yıl önce yakalandığı ve teşhisi konulamayan hastalık yüzüne karardı. Günde bazen 8-9 kere nöbet geçiren Yusuf için aile harekete geçti. 4 yıl boyunca İzmir, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlerdeki doktorların yanına giden aile bir sonuç alamadı. Gidilen her doktorun Yusuf’un beyninde bir ur olduğunu ilaç tedavisi olması gerektiğini belirtmesi üzerine aile ilaç tedavisine devam etti. Artan nöbetler ve Yusuf’un durumunun kötü olması üzerine aile Kahramanmaraş’ta özel bir hastanede çalışan Çocuk nöroloji alanında ün yapan Prof. Dr. Cengiz Dilber’in yanına geldi. Dilber, minik Yusuf’u detaylı inceleme yaparak ameliyat olmasının tek çare olduğunu belirtmesi üzerine aile ameliyat kararını verdi.

DİLBER’E TEŞEKKÜR

Yapılan başarılı ameliyat ile sağlığına kavuşan ve nöbetlerden kurtulan aile önceki gün Çocuk nöroloji alanında ün yapan Prof. Dr. Cengiz Dilber’in yanına gelerek teşekkür etti.

Burada Manşet Gazetesi ve Manşet Tv’ye bir açıklama yapan baba Turgut Kalaycı: “Adıyaman’dan başlayıp İzmir’e kadar uzanan bir serüvenimiz oldu. Gittiğimiz birçok doktor hiçbir çözüm bulamadı. Sonra Cengiz hocam ile tanıştık, o bize ameliyatı önerdi. Çok teşekkür ederim kendisine çocuğumu durumu gayet iyi. Hiçbir şikâyetimiz kalmadı.

Çocuk 8-9 nöbet geçiriyordu. Her geçen gün artış yapmaya başladı. Şu anki nöbetlerimiz sıfıra indi. Çocuğun her nöbet sonrası bizde bir yıkım oluşuyordu. Sürekli gezdirdiğim için gittiğim her yerde umutsuzluk ile dönüyordum. Her doktor aman ameliyat ettirmeyin ilaç tedavisi ile iyi hale geldi” dedi

CERRAHİ MÜDÜHALE OLMASI GERKTİ

Çocuk nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Dilber ise şöyle konuştu: “Hasta bize ilk kez 4 ay önce geldi. O anda gördüğüm zaman ikinci ilaç başlanmıştı. Ama ilaçlara karşı bir cevap yoktu. Hastanın tetiklerine tekrar baktık. Daha önce kafada bir tümörü vardı. Tümörden dolayı olmadığını söylemişler ama biz ilaçları verdikten sonra cevap alamadığımız için bu konuyu biraz daha incelemeye başladık. Olayın çocuğun 8-10 defa olan nöbetlerinin bu tümöre bağlı olduğunu saptadıktan sonra artık bunun ilaçlar ile değil de bunun cerrahi olarak düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Ve aileyi yönlendirdik. Karar vermek benim için çok zor değil, ama hasta ailesine en iyi yolu göstermemiz gerekiyordu.

RİSKLİ AMELİYAT

Bunu söyledikten sonra aile bize inandı ve çok riskli ameliyatı yaptırdı. Ameliyattan sonra tümör risksiz çıkarıldığı zaman çocuk tamamen düzelecekti. Ama bazı riskleri vardı. Onları da göz önüne aldılar. Tabi ailenin de karar vermesinin çok kolay olduğunu düşünmüyorum. Onlarda zor bir karar verdiler, sonunda güzel bir olay ortaya çıktı.

MUTLU OLDUK

Ağustos ayında bize geldiler. Bu aydan sonra Mr’larını tekrarladık. Kısa bir süre içerisinde 1-2 aylık süreç içerisinde ameliyat olmasına karar verdik. Ve ameliyattan önce ailenin karar vermesi zor oldu. Çok iyi bir cerraha gittiler. Çok riskiz bir şekilde ameliyat yapıldı. Burada ailenin mutluluğunu yüzünden görüyorsunuz. Babası doğru söylüyor. Bir çocuk günde 8-9 kere nöbet geçiriyorsa kötü bir durumdur. Babası çalışıyor iş yapamıyordu. Şimdi bundan sonra hem Yusuf çok iyi olacak, onu böyle görmek bizi çok mutlu etti. Bundan daha güzel birşey olamaz. Bizim yaptığımız işin sonunu görmek bizi çok mutlu ediyor. Yusuf çok özel ve farklıydı. Zaten biz çok farklı hastalara rastlıyoruz. 1-2 yıldır. Böyle sonuç almak bizi mutlu etti”

ŞU ANDA İYİYİM

Geçirdiği zorlu yılları küçük yaşına rağmen Allah’a şükür ederek geçiren Yusuf Kalaycı ise şöyle konuştu: “Aslan Güzel ve Cengiz Dilber hocamız beni iyi yaptı. Şükür Allah’a o nöbetlerimin hepsi geçti. Eski halime kavuştum. Eskiden nöbet geçiriyordum. Böyle bayılıyordum. Bazen de okulda bayılıyordum. Şu anda iyiyim. Şu anda bayılmıyorum. Okulda durumum iyi. Artık normal hayata döndüm

ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK

Anne Sevile Kalaycı’da şöyle konuştu: “Çok zor dönemler geçirdik. Çocuğumun nöbeti ile uykudan uyanıyorduk. Moralimiz bozuluyordu. Okulda olmadık şeyler yaşıyorduk. Telefonum hiç meşgul etmiyordum ki; öğretmen arayınca gidebileyim diye. Öyle günler yaşadık. Çok şükür Allaha Cengiz hocam teşhisi koydu, cerrahımız ameliyat etti. Hepsine teşekkür ederiz. Çok zor günler geçirdik, uykumuz yoktu, yemeğimiz yoktu, o doktor benim bu doktor senin geziyorduk. 5 yıl dolandık. Son teşhisimizi Cengiz bey koyunca rahatladık. Çok şükür iyi benim oğlum. Oğlumu korkusuz evde bırakabiliyorum. Eskiden nöbet geçirdiği zaman başına bir olay gelir mi? Diye merak ediyordum. Hiç yalnız bırakamıyordum. Babası gelmeyene kadar Namaz bile kılamıyordum. Ama çok şükür oğlum iyileşti”

Haber: Mustafa Kılınç/Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz