Bölgeye sıkışıp kalan, 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile bir sıçrama hamlesi yapan Kahramanmaraş, yeni gelişmelere de anında adapte oluyor. Resmi rakamlara göre 1 ila 2 metre arası kar alan Yedikuyular Kayak Merkezinde, Kayak Akademisi kurularak, yeni spor alanları açıldı. Güreş’in anavatanı olan Kahramanmaraş, kayak Akademisi ile birlikte kayakçılarında merkezi olma yolunda ilerlerken, alanında hünerli hocaların yetiştirdiği sporcular ise Kahramanmaraş’a yeni madalyalar kazandıracak.

Konu hakkında Manşet TV ve Manşet Gazetesine açıklamalarda bulanan kayak antrenörünü Oğuz Gümüş, kayak merkezinin bir çok tesise göre daha imkânlı olduğunu söyledi.

Gümüş şöyle konuştu: “Yedikuyular Kayak merkezinde eğitmen olarak çalışmaktayım. Öncellikle bu güzel tesissin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, bu küçük çocukların kayak sporu ile tanışmasını sağladıkları için. Başta zor bir spor olarak görünse de yapan herkesin o kadar da zor olmadığını gördüğü bir spor kayak. Yedikuyular Kayak Merkezi son derece güzel bir tesis, herkesin gelmesi görmesi gereken bir tesis. Zaten çevredeki illerden Mersin, Adana, Şanlıurfa ve yakın çevreden birçok insanın geldiği bir tesis. Bölgede gerçekten imkan olarak, tesisleşme olarak çok güzel bir yer. İnsanların gelip kesinlikle denemesi gereken, kayak sporunu öğrenmesi gereken bir bölge. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Yedikuyular Akademi olarak ’ta 7-12 yaş arası çocuklarımızı kayak öğrenmesi için de yeni bir proje başlattık. İnşallah şehrimizde kayak öğrenmeyen çocuğumuz kalmayacak. Herkes kayak yapmayı öğrenecek. Bizde elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her gün belli okulları getirip, belli çocuklara, belli yaş gurubunda kayak öğreteceğiz. Herkese bu sporu sevdireceğiz. Şehrimizde kayak öğrenmeyen çocuk kalmayacak”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz