Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, verdiği sözü tutarak muhtarları İstanbul ve Çanakkale’ye gönderdi. 'Kahramanlar Diyarından, Şehitler Diyarına Ziyaret' adlı geziye katılan muhtarlar, Çanakkale’de duygusal anlar yaşıyorlar. Tarihi yerleri gezen muhtarlar, ayrıca Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a da her fırsatta teşekkür ediyor.

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

Gezinin birinci günü İstanbul’a giden muhtarlar, burada 1453 Panaroma Müzesi’ni gezdiler. Ardından ise muhtarlar Çanakkale’ye geçerek, Kilit Bey Kalesi, Namazgah Tahtası, Seyit Onbaşı Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Alçıtepe Canlı ve Sesli Tarih Müzesi, Aynalı Çarşı, ile Zığındere Sargı Yeri Hastanesini gezdi.

“ÖĞRENCİLERİ DE GÖNDERİYORUZ”

Muhtarların belediye ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördü-ğüne vurgu yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Muhtarlarımıza daha önce Çanakkale gezisi sözü vermiştik. Sözümüzü tutuyoruz ve muhtarlarımızı Çanakkale’de hem şehitlerimizi ziyaret hem de tarihimiz açısından önemli olan yerleri gezmelerine vesile oluyoruz. Son derece faydalı bir gezi oldu. Türkoğlu Belediyesi olarak muhtarlarımızın haricinde, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek adına özellikle öğrencilerimizi de Çanakkale’ye gönderiyoruz” dedi.

MUHTARLARDAN OKUMUŞ’A TEŞEKKÜR

Muhtarlar adına konuşma yapan Şekeroba Mahalle Muhtarı Seyfettin Bolat ise Çanakkale’yi her zaman ziyaret etmek istediklerini belirterek "Bizim de Başkanımızdan böyle bir talebimiz oldu ve Başkanımız her zaman olduğu gibi yine bizi kırmayarak, bize Çanakkale gezisi imkanı sağladı. Kendisine muhtarlar olarak teşekkür ediyoruz. Burada tarihi yerleri görmek, şehitlerimizi ziyaret etmek bizi son derece duygulandırdı. Burada yatan şehitlerimiz bizler rahat edelim diye canlarını verdiler. Onların emanetine sahip çıkmamız gerekiyor. Bize bu vatanı canları pahasına hediye eden tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun” diye konuştu.

Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN

Editör: Mahmut Beyaz