Yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken, ilçesine Cumhuriyet Tarihi’nde yapılmayanları yalnızca 5 yıla sığdıran ve yeni dönemde de hizmet ağlarının üzerine yenilerini örmesinin yanı sıra gelecek için de güven veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden itibaren, teknik, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetleri anlamında yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği projelerle göz dolduruyor. Gelişen, kalkınan ve sanayileşen bir Türkoğlu için mesai kavramı gözetmeden gayret gösteren Okumuş, vizyonu ile ilçesini Kahramanmaraş’ın gözde yerlerinden biri haline getirmeyi başardı. Türkoğlu’na olan hizmet aşkını “Türkoğlu için yapacağımız daha çok iş var” sözleriyle özetleyen Başkan Okumuş, gelecekte de yine Türkoğlu halkının en büyük umut kaynağı. Yaptığı ve yapacağı projelerin yanı sıra ilçesini Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Başkan Okumuş’un öncülüğünde Türkoğlu’nda değişim ve dönüşüm devam ediyor. Gazetemize çalışmalarını değerlendiren Başkan Okumuş, hem Kahramanmaraş hem de Türkoğlu halkının Ramazan Bayramı’nı kutlarken, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Okumuş’un açıklamalarından satır başları;

“BU SÜRECİ ELBİRLİĞİ İLE ATLATACAĞIZ”

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün yayılma riskini en aza indirmek için sıkı tedbirler aldık. Türkoğlu’nun korona virüsten etkilenmemesi için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına afiş ve el broşürü bastırılarak dağıtımını gerçekleştirdik. ilçemizde bulunan led ekranlarda duyuru ve ilanlar yayınladık. Bunun yanında www.turkoglu.bel.tr internet adresimizden ve belediyemize ait resmi sosyal medya hesaplarından uyarıcı ve bilgilendirici çalışmalar yayınladık. Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimiz, İçişleri Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda çalışma düzeni değişen esnaflarımızı düzenli olarak kontrol edip gerekli uyarılarda bulunuyor. İlçe Kaymakamlığımız başta olmak üzere İlçemizin sağlığı, eğitimi, güvenliği ve asayişini sağlayan görevi başındaki tüm kamu kurumu çalışanlarına maske, eldiven ve kolonya dağıtımı yaparak programlı şekilde dezenfekte faaliyetlerini gerçekleştirdik.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

İlçemiz yol kontrol noktasında giriş ve çıkış güvenliğini sağlayan Jandarma ekiplerine ve kontrol noktasından geçen vatandaşlara kolonya, maske ve eldiven dağıtılarak korana virüs hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 65 yaş üstü  ve evde sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız ziyaret edilerek kolonya, maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirilip, temel ihtiyaçları karşılandı. İlçemizde yaşayan dar gelirli ailelere, kimsesizlere ve ihtiyaç sahibi ailelere mahalle muhtarlarımızla koordine edilerek erzak yardımı yapıldı. Olası risklerin önüne geçmek için vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı, şehir içi yolcu taşıyan minibüsler başta olmak üzere ilçemizde bulunan tren istasyonu, yollar, meydanlar, camiler ve kamu kurumları düzenli olarak dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Her hafta vatandaşın alışveriş yaptıkları Pazar Yerlerinde giriş çıkışlarda dezenfekte noktası oluşturularak gerek Pazar esnafını gerekse alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımızın ellerini dezenfekte etmeleri sağlandı, pazarcı esnafların kullandığı tezgâhlarda sosyal mesafe kuralı uygulandı, maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirildi. İlçemizde öğrencisi olan dar gelirli aileleri tespit ederek, öğrencilerin EBA TV’den eğitimlerine devam etmeleri için televizyon ihtiyaçlarını giderdik. Ayrıca, belediyemiz tarafından kiraya verilen düğün salonu, spor tesisleri ve restoranların kira sözleşmelerini ödemeleri ile ilgili kiralayan şahıslara gerekli destekler sağlanmıştır.

“MİLLET VE DEVLET OLARAK EL BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ”

Bu süreçte özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanları teşekkür ediyor, İnşallah bu zorlu süreci millet ve devlet olarak el birliğiyle atlatacağız. Türkoğlu halkı olarak hepimizin üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyorum. Evde kalmaya ve gerekmedikçe dışarı çıkmamaya lütfen dikkat edelim.

“AMAÇ EN İYİ HİZMETİ SUNMAK”

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimleri kapsamında yeniden Belediye Başkanı olarak seçildim. Geçtiğimiz 5 yılda sayısız proje ve yatırımlara imza attık. Gelişen, sanayileşen ve kalkınan Türkoğlu için yeni projeler ve yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 Mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekibim ile birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Türkoğlu, son 5 yılda değişim, dönüşüm ve değer kapsamında gelişen, metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

“TÜRKOĞLU’NU EN ÜST SEVİYEYE ULAŞTIRACAĞIZ”

Herkes Türkoğlu’na geldiğinde bir şeylerin değiştiğini görmektedir. Mesela arsa fiyatları, konutlaşma sektörü ve sanayileşme alanında büyük atılımlar gerçekleşmektedir. Önümüzdeki 5 yıllık zaman içerisinde, Türkoğlu’muzu Kahramanmaraş’ımızın metropol ilçesi yaparak en üst seviyeye ulaştıracağız. Dışardan gelen memurlarımızın burada kalmaları için daha bir çok sosyal donatı alanları oluşturacağız. Bugüne kadar çok güzel projelere imza attık ve vatandaşların beklentilerini karşılamanın mutluluğunu yaşadık. Göreve geldiğimizde öncelik sırasına göre planlamamızı yaptık. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan birçok tesisin yapımına başladık.

“İKİ MİLYON KİŞİYE YETECEK MİLLET MEYDANI’NA KAVUŞACAĞIZ”

Öncelikli olarak biz geldiğimizde çok kötü halde bulunan, hatta yıkım kararı verilen Belediye Binasının yerine ilçemize 14 ay gibi kısa bir zamanda Selçuklu mimarisini yansıtan tarihi içeriğe sahip Türkoğlu’nun vitrini olacak, gelişen yüzünü gösterecek modern yeni bir belediye hizmet binamızı tamamlayıp, hizmetimize burada devam etmeye başladık. Hemen yanına 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağını tamamladık. Milletimize söz verdiğimiz gibi Hükûmet Konağımız ve Belediye Hizmet Binamız ikisi de aynı yerde burasını Kamu Külliyesi haline getirerek vatandaşlarımızın daha kolay kamu kurumlarına ulaşmasını sağladık. Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Hükümet Konağımızın yıkımını gerçekleştirdik. Yerine güzel bir otopark yapacağız, üzerini de merasim alanı ve cami olacak. İlçemizi, daha önceden 1. Etabını tamamladığımız Millet Meydanımızın 2. ve 3. etapları bittiği takdirde nüfusu bir-iki milyon kapasiteye yetecek yaklaşık 30 bin metre karelik bir millet meydanına kavuşturacağız.

“TÜRKOĞLU BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDE”

Eski belediye ile yeni belediye arasında ilçemizin simgesi olacak, marka projelerimizden olan Millet Meydanı çalışmasını tamamladık. Bu proje kapsamında atıl halde bulunan İmalı Deresinin etrafı taş duvar örülüp, korkuluk demirleri ile  çevrildi, regresyon çalışmaları, park çalışmaları, şelale, bu alanda 1,5 km gidiş, 1,5 km geliş iki taraflı yol yapıldı. Derenin doğu tarafına 1,5 km’lik kısmı trafiğe kapalı alan oluşturduk. Burasını dekoratif aydınlatma lambalarıyla, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla çok güzel bir alana kavuşturduk. Gerçekten Türkoğlu büyük bir dönüşüm içerisinde, yine bu alan üzerinde 10 dönümlük alana çok amaçlı park ve yeşil alan çalışmasını tamamladık. AK Evler Projesi kapsamında buradaki evlerimizi beyaza, pencere kenarlarını ise turkuaza boyadık.

“TÜRKOĞLU’NDA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kamu Külliyesinin hemen yakınına Türkoğlu’nda ilklerden bir tanesi de 25 dönümlük alan üzerine kurduğumuz Binicilik ve okçuluk eğitim merkezini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Birçok ilde dahi olmayan modern bir yaşam ve spor merkezi olan Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezi alanı her gün yüzlerce misafiri ağırlamakta. Gerek hafta içi, gerekse de hafta sonu eğitimcilerin gözetiminde çocuklarımıza, gençlerimize eğitim verilecek. Burayı bir yaşam merkezi haline getirdik. Türkoğlu’muz 7/24 vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri mekânlarla dolu hale geldi. 25 dönüm alan üzerine kurulu olan Binicilik ve Okçuluk Tesisimiz, büyük bir restoran ile beraber atlarımızın kaldığı ahırlar, çocuk oyun alanları, ok atabilecekleri okçuluk pisti, piknik mesire alanları için kamelyalar, yürüyüş yolları ile donatıldı. Bu alanımıza sporsever tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.

“HER ALANDA BÜYÜK ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Sadece teknik alanda değil, sosyal ve kültürel alanda çok büyük çalışmalarımız var. Türkoğlu Kaymakamlığımız, Türkoğlu Belediyemiz ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği işbirliği ile yapmaya başlamış olduğumuz festivaller çok büyük ilgi gördü. Festival, mehter takımı gösterisi, güreş, yaylı ve atlı okçuluk, gökbörü, ülkelerin takım koşusu, atlı cirit gösterisi, çevgan oyunu ve Kırgız atlı akrobasi gösterilerinin yanı sıra, akşamları ise dev konserlerle devam etti. 22 ülkeden yüzlerce sporcu katılarak tanıtım açısından da fazlasıyla ilerleme kaydettik.

“METROPOL İLÇE OLMA YOLUNDA İLERLEYEN İLÇEMİZ İÇİN HİZMETTE SINIR YOK”

Göreve geldiğimizde ilk olarak, Kılılı Mahallemizde atıl halde bulunan kum ocağını faaliyete geçirerek, içeriside Kendi kilit parkemizi üreterek, kilit parke ve beton santrali tesisini kurduk. Ayrıca demir doğrama ve marangozhane atölyelerini kurduk, kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirmek için seralar kurduk, araçların bakım, onarım ve tamirleri için kademe oluşturduk. Böylelikle Belediyemizin Bütçesine katkılar sağladık. Vatandaşlarımızı yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarmak için hem merkez mahallelerimizde, hem de merkeze bağlı mahallelerimizde belediyemiz ekipleri tarafından kilit parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın stresten uzak dinlenmeleri ve çocukların rahat bir şekilde eğlenmeleri için toplamda 22 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızın düğün, nişan ve çeşitli etkinlilerin yapılabileceği, Türkoğlu Belediyesi Nikah Sarayı ve Düğün Salonunu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Burada çiftlerimizin mutluluğuna ortak olma sevincini yaşadık.

“SPOR ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Bunun yanında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora teşvik etmek için girişimlerde bulunduk. Çalışmalarımız neticesinde ilçe merkezinde Fifa kriterlerine uygun tam aydınlatmalı bir futbol sahası ve Aqua parklı yüzme havuzunu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Beyoğlu’ndaki daha önce yaptığımız spor tesisleriyle ve Kılılı Mahallemizdeki spor tesislerini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanında Futbol Federasyonu standartlarında 2 adet sentetik çim sahamız ve 5 adet halı saha toplamda 7 adet olmak üzere Dedeler, Hopurlu, Uzunsöğüt, Ceceli ve Kılılı mahallelerimizi modern sahalarına kavuşturduk. Aynı zamanda Şekeroba Mahallemize de bir adet halı saha, basketbol, voleybol sahaları, Fifa kriterlerine uygun suni çim futbol sahası ve ayrıca etrafındaki yaklaşık 400 dönümlük alanda da regresyon çalışmamızı tamamlayıp burayı güzel bir spor kompleksi yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Yine Şekeroba Mahallemize güzel bir kent meydan, park, kapalı pazar alanı ve taziye evi yaparak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Şehir de olması gereken tesislerden Mahallelerimize de yapmaya çalışıyoruz. Yine daha önceden söz verdiğimiz yukarı Şekeroba olarak bilinen, asıl Şekeroba’lılarımızın ata dede yurdu olduğu merkez Şekeroba’da yapımı tamamlanan Argıçca Park ve Mesire alanını mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk.

“MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİN, KARARLILIK LAZIM”

Millete hizmet etmek için, kararlılık lazım, vizyon lazım, hepsinden önemlisi aşk ve iştiyak lazım, Daha önce spor kompleksi kazandırdığımız Şekeroba Mahallemizde yarı olimpik yüzme havuzu, düğün salonu, bay ve bayanlarımıza hizmet edecek taziye evi, bol bol oyun grupları ve fitnes aletleri, beş metre genişliğinde yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu ve binlerce ağaçların bulunacağı 400 dönümlük Millet bahçesi çalışmalarına başladık. Hizmet anlayışımızın temeli ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ ilkesidir. Yine Ceceli Mahallemizde inşaatı devam eden Şekerpınarı park ve mesire alanındaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

“YILDIZ BABA TÜRBESİ KOMPLE YENİLENDİ”

Yine Şekeroba Mahallemiz sınırlarında, 1200 rakımlı Yıldız Dede tepesinde bulunan ve Malik Bin Ejder gibi Ukkaşe Hazretleri gibi sahabelerimizden olan Yıldız Dede Türbesi'nin çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanı çalışmalarını tamamladık. Daha önceleri gelişi güzel türbe haline getirilmiş. Yaklaşık 5,6 dönüm alan üzerinde yeni projelerimizle Yıldız Dede Türbesinin, çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanı projesini faaliyete geçirdik. Çok kısa zamanda tamamlayarak, Şekeroba’lı vatandaşlarımızın ve bölge halkının inanç turizmi olarak hizmetine sunduk.

“TÜRKOĞLU’NU GÜZELLEŞTİRMEK ADINA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

İlçemizdeki sanatsal aktivitelerin yapılacağı alan eksikliğini gidermek için Medine İstasyonu mimarisinde Kültür Merkezi inşaatına başladık. Kültür Merkezi içerisinde, sinema, tiyatro, kütüphane, sergi salonu, konferans salonu bulunacak. Ayrıca, halk eğitim sergilerimizin ya da dışarıdan gelen sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği alanlarımız mevcut olacak. Kültür Merkezi'nin yapılması ile birlikte ilçedeki sosyal ve kültürel gelişmenin daha fazla hızlanmasını hedefliyoruz. İlçeye büyük bir yenilik getirecek olan önemli projelerimizden biri olan Kültür Merkezini en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca, Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisini tamamladık. Caminin altındaki kreş eğitim vermeye başladı. Burada çocuklarımız temel dini eğitimlerini almış olacak.

“NÜFUSUMUZ 100 BİNE ÇIKACAK”

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 197 konut daha tamamlanarak sahiplerine teslim edildi.  Belediye Başkanı olduktan sonra bizim en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi de eğitim alanında belli bir düzeye, belli bir seviyeye gelmekti. Bunun için de, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ile yaklaşık 105 dönüm alan içerisinde üniversite kampüsü inşaatına başladık. Kampüs içerisindeki yapımı tamamlanan Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılında öğrenci almaya başladı. Hemen yanında İslami İlimler Fakültesinin inşaatı tamamlanma aşamasında olup, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci almaya başlayacaktır. İlerleyen zamanlarda Veterinerlik Fakültemizin yapımına saygıdeğer iş adamlarımız ve Üniversitemizin desteğiyle başlamayı planlıyoruz. Burası, Türkoğlu’muza hem sosyal ve kültürel açıdan, hem de ekonomik açıdan çok büyük katkı sağlayacak bir eser haline gelecek.

“TÜRKOĞLU’MUZUN EKONOMİK DEĞERİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Ülkemizin en büyük lojistik merkezinin yapımı tamamlanarak açılışı dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan tarafından gerçekleştirildi. Yıllık 1.9 milyon ton taşıma kapasitesi olan Lojistik üssünün, Proje bedeli 80 milyon olurken, 805 bin metrekare alana kuruldu. Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi”nin 83 hektarlık alanı sanayi alanı olarak ayrılmış. Toplamda 28 adet sanayi parselinden 8 adet parselde tam olarak üretime geçilmiştir. 6 adet parselde ise en kısa zamanda hizmete geçecek. İnanıyorum ki burada ticari faaliyetine başlayacak olan firmalarımız Türkoğlu’muzun ekonomik değerine ciddi katkı sağlayacaktır. Yaklaşık 3000-3500 kişiye iş istihdamı sağlayacaktır. Yine ülkemizin en büyük (5 bin kişilik) cezaevi kompleksi tamamlandı. Bu yapıların sayesinde önümüzdeki yıllarda 70 Bin olan ilçe nüfusumuzu, 100 Bin'e çıkarmayı ve daha iyi hizmet verebilmeyi umuyoruz. Yine 75 yataklı devlet hastanesi halkımıza hizmet vermeye başladı. Ayrıca kılavuzlu barajımızın Türkoğlu ovasını sulayacak olması, çiftçimizin üç çeşit ürün almasına ve yüzünün gülmesine sebep oluyor.

“TÜRKOĞLU BELEDİYESİNDEN PROJE ÜSTÜNE PROJE”

Teknik, Sosyal ve Kültürel belediyecilik hizmetleri anlamında çok sayıda önemli projeleri hayata geçirdik. Yeni doğan bebeklere Hoş geldin Bebek kampanyası çerçevesinde paket yardımı yaptık. Kadınlarımıza yönelik ziyaretler gerçekleştirdik. Kadınlarımızı sinema ile buluşturduk. Eğitim bazında öğrencilerimize yönelik çeşitli test kitapları dağıttık. Tiyatro gösterileri gerçekleştirdik. Çanakkale gezileri düzenledik. Öğrenme ve zekâ seviyesini düzenleyecek oyun grupları hediye ettik. Gelişen, kalkınan ve sanayileşen ilçemiz için her alanda hizmette sınır tanımadan kalkındırmaya devam edeceğiz.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz