Yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken, Cumhuriyet Tarihi’nde yapılmayanları yalnızca 5 yıla sığdıran ve yeni dönemde de hizmet ağlarının üzerine yenilerinin örüleceğinin sinyallerini veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden itibaren, teknik, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetleri anlamında yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği projelerle göz dolduruyor. Gelişen, kalkınan ve sanayileşen bir Türkoğlu için mesai kavramı gözetmeden gayret gösteren Okumuş, vizyonu ile ilçesini Kahramanmaraş’ın gözde yerlerinden biri haline getirmeyi başardı. Türkoğlu’na olan hizmet aşkını “Türkoğlu için yapacağımız daha çok iş var” sözleriyle özetleyen Başkan Okumuş, gelecekte de yine Türkoğlu halkının en büyük umut kaynağı. Yaptığı ve yapacağı projelerin yanı sıra ilçesini Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapmak hedefi doğrultusunda da çalışmalarını sürdüren Başkan Okumuş, geride bıraktığımız 2019 yılının değerlendirmesini ve yeni dönemdeki hedefleri ile yapacakları icraatları gazetemize anlattı.

“TÜRKOĞLU’NDA BÜYÜK BİR ATILIM İÇERİSİNE GİRDİK”

Başkan Okumuş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2004-2014 yılları arasında Beyoğlu Belediye Başkanı iken aynı zamanda Türkoğlu’nu görme fırsatımız oluyordu. Burayla ilgili eksikliklere tabiri caizse çalışmıştık. 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile birlikte beldeler kapandıktan sonra vatandaşlarımızın ve AK Partimizin teveccühüyle aday gösterildim ve belediye başkanı olduk. Tabi biz hazırlıklıydık, projelerimiz hazırdı ve hızlı bir şekilde başladık. Sorunların en başında Kahramanmaraş’a yakınlıktan dolayı gelen memurların burada kalmaması, Kahramanmaraş’tan gidiş geliş yapmalarıydı. Malumunuz bir yerin kalkınması için göç alması, memur veya işçilerin buraya gelmesi gerekiyordu. Bunu sağlamak için sorunların neler olduğunu tartıştık, sosyal donatı alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, meydan, konut ve spor tesisleri gibi alanlarda eksikliklerin olduğunu gördük. Bunları kısa zamanda gerçekleştirdik. İyi bir dönüşüm sağladık, gerçekten Türkoğlu’nda 2014 yılından sonra büyük bir atılım içerisine girdik. Tabi Kahramanmaraş doğu batı ekseninde tıkanmış durumda. Adana yol çıkışı olarak, Nurdağı’na kadar bu yatırımları Türkoğlu’na çekmek için gerek iş adamlarımızla gerek milletvekillerimizle gerekse de Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalara koyulduk, büyük yatırımlar aldık. Büyük bir dönüşüm sağlandı” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ'A 3. METROPOL İLÇE YAPACAĞIZ”

Türkoğlu için sadece 2019’un değil, geride bırakılan 5 yılın dolu dolu geçtiğini vurgulayan Okumuş, “Başarılı bir 2019 yılını geride bıraktık, aslında sadece 2019 değil, son 5 yıl dolu dolu geçti. Bu yıla da 31 Mart genel seçimlerinden sonra tecrübemiz ile Türkoğlu'muzu daha ileriye götürmek için büyük projeler ile girdik. 2024'e kadar bu metropol ilçeyi tamamlayacağız. Kahramanmaraş'a 3. metropol ilçe yapacağız. Yeni yılımızın ilçemiz halkına, hemşerilerimize, dünyada ki bütün mazlum Müslümanların yeni yılını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN SAYESİNDE DÜNYA LİGİNE GİRDİK”

2019’un Türkiye açısından da yoğun bir yıl olduğunu vurgulayan Başkan Okumuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmalarıyla Türkiye’nin dünya ligine girdiğine dikkat çekerek, “Ülkemiz açısından da aslında 2019 yılı dolu dolu geçti. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın geçen hafta yerli araba ile ilgili, dünya liginde artık Türkiye'nin de olduğunu dünya ülkesi olduğunu herkese gösterdi. Büyük beğeni kazandı. Özellikle dış politikada çok başarılı bir yıl geçirdik. Akdeniz'de ki sondaj ve Libya ile ilgili olan anlaşma dünyanın dış ilişkilerde ki deha bir projesiydi. İnşallah 2020'nin, dünyada ki bütün mazlum Müslüman kardeşlerimiz için daha iyi daha güler yüzlü daha huzur ve barış getirmesini Allah'tan diliyorum. Türkoğlu'muza inşallah dolu dolu projeler ile, 2020'de bahar ayında projelerimize devam edeceğiz. Şuan da yoğun bir şekilde ihale süreci var. Halkımızın beklentilerini yerine getireceğiz. Kahramanmaraş'ımızın, bütün belediye başkanlarımızın, Cumhurbaşkanımızın, AK Parti’mizin yeni yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ TÜRKOĞLU’NU ÇOK BEĞENİYOR”

Türkoğlu’na yapılan yatırımlarla çok sayıda devlet memuru ve öğrencilerin ilçeye geldiğini anlatan Başkan Okumuş, “Cezaevine yüzlerce memur geldi, bu memurların şuan da büyük bir kısmı Türkoğlu’nda kalıyor. Vatandaşlarımız, memurlarımız işçilerimiz Türkoğlu’nu çok beğeniyorlar. Burada en büyük etken belediye personelimizle beraber insanlara olan yakınlığımız, halka dokunabilmemiz, sorunları hızlı bir şekilde çözebilmemizdir. Türkoğlu’nda vatandaşların konforlu bir şekilde yaşayabilmesi için proje üretmek ilk hedefimizdi, bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Tabi bu süreçte gece-gündüz çalıştık. Büyük dönüşümler sağladık. Devlet yatırımlarında bile gittik bizzat uğraştık. Bunun neticesinde belediye başkanlığımızın verdiği tecrübeyle her kesimden büyük yatırımlar aldık ve Türkoğlu, Türkoğlu oldu” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz