Nisan yağmurlarının oldukça etkili olduğu Kahramanmaraş’ta başlayan şiddetli sağanak yağış, asfalt çökmesine, evlerin su basmasına, duvar yıkılmasına ve su borularının patlamasına yol açtı. Kahramanmaraş’ın merkezine ve çevre ilçelere yağan şiddetli sağanak yağışta vatandaşlar zor anlar yaşadı. Merkez çarşıda yolda yürümekte zorlanan vatandaşlar, cadde üzerindeki iş yerlerine sığınarak yağmurda korunmaya çalıştı. Şiddetli yağan yağmur trafikte de sürücülere zor anlar yaşatırken, araçlar ilerlemekte zorlandı. Daha çok yüksek kesimlere yağan sağanak yağış, bazı evlerin su basmasına yol açarken bazı cadde üzerinde bulunan asfaltın da çökmesine neden oldu.

ŞİDDETLİ YAĞMUR, ÇARŞININ ORTA YERİNDEKİ SU BORUSUNU PATLATTI
Kahramanmaraş Merkezde bulunan Özel İdare İş Merkezi önünde sağanak yağışın etkisiyle taşan su hattı, fazla yağmura dayanamayarak patladı. Cadde üzerinden geçen vatandaşlar ve araçlar ise patlayan su borusundan dolayı zor anlar yaşadı. Özellikle yol üzerine fışkıran su, yoldan geçmekte olan araçların birkaç dakika durmasına neden oldu. Patlayan su hattı yerine gelen KASKİ Personelleri ise duruma müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı.

ÜNGÜT MEVKİİNDE YAĞAN AŞIRI YAĞIŞ ASFALT ÇÖKMESİNE YOL AÇTI
Ayrıca Kahramanmaraş’ın rakım olarak yüksek semtlerinden biri olan Üngüt Mahallesinde de aşırı yağan yağış asfaltın çökmesine neden oldu. Üngüt Mahallesinde bulunan Kahramanmaraş Adalet Sarayı’nın karşısındaki ana caddede yağış sonrası çöken asfalt, yolda ilerlemekte olan araçlar zor anlar yaşattı. Asfalt çökmesiyle birlikte birkaç dakika tıkanan trafik, daha sonra ekipler tarafından kontrol altına alınarak trafiğe açıldı.

OKUL DUVARI SAĞANAĞA DAYANAMADI
Bu arada Dulkadiroğlu İlçesi’nde bulunan Hacı Mehmet Kalay Kız İmam Hatip Lisesi'nin istinat duvarı da şiddetli sağanak nedeniyle çöktü. Okula gelen itfaiye ve polis ekipleri, istinat duvarının altında öğrenci olmadığını belirledi.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz