29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta bulunan okullarda da bir dizi etkinlik düzenlendi. Kahramanmaraş’taki etkinlikler kapsamında Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlattı. Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmanın amaçlandığı etkinlikler, Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi mensupları tarafından Özel Kipaş Okulu, Yaşam Paylaşım Anaokulu, Senem Ayşe Anaokulu, Şehit Öğretmenler İlkokulu, İsmail Kurtul Anaokulu, Değirmen Anaokulu, Çağın Anaokulu ve İklime Hatun Lisesi Anaokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinliklerde öğrencilerin Kızılay nedir? Ne gibi çalışmalar yapar? Ne zaman kuruldu? Çalışmaları neler? Kimlere, hangi durumlarda yardım eder? gibi sorularına yanıtlar verildi. Özellikle Kızılaycı olma ruhunun küçük yaşlarda aşılanmasının amaçlandığı etkinliklerde oyunlar eşliğinde hem öğrenildi hem eğlenildi. Kızılay’ın faaliyetlerini anlatan Genç Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Bal, "Kızılay Haftası" kapsamında kentteki okulların ziyaret edilmeye başlandığını ve öğrencilere sunumlar eşliğinde Türk Kızılayı'nın faaliyetlerinin anlatıldığını belirtti.

“YILIN 365 GÜNÜ KIZILAYCILAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YALNIZ BIRAKMAMAKTADIR”

Kızılay Haftası" kapsamında yapılan etkinliklerden bahseden Bal, “Kızılay haftası nedeniyle yapılan etkinlikler arasında en çok önem verdiğimiz öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Kızılay haftasında gerek şubemizi ziyaret eden öğrencilere, gerekse Türk Kızılayı Gönüllüleri ile birlikte Genç Kızılay gönüllülerimiz tarafından gerçekleştirilen okul ziyaretlerinde yapılan sunumlar, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay'ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay'ın sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayırım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olarak, 148 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenmiştir. Mensubu olduğu Hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılayı'nın özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Türk Kızılayı'nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay'a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay'ın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay'a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Türk Kızılayı, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenmiş ve birçok konuda da öncü olmuştur. Öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen sunumlarda, Türk Kızılayı'nın ilkeleri, tarihçesi, afet, sosyal yardım ve hizmetler, güvenli kan temini, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında yaptığı hizmetler hakkında bilgi sunulmaktadır” dedi.

“KIZILAY'IN 7 İLKESİNİ ANLATTIK”

Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi Kurumsal İletişim Sorumlusu Merve İğde ise okullarda düzenledikleri etkinliklerle Türk Kızılayı'nın önemini anlattıklarını söyledi. İğde, “Öğrencilere beyaz önlük giydirip, kızılayın çalışmaları ve kan bağışının önemine vurgu yaptık. Kısa bir çizgi film ile de Kızılay'ın 7 ilkesi olan insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrensellik öğretilirken Kızılayın yurt içinde ve dışında zorda kalan kişilere yaptıkları yardımlar ile sürekli düzenledikleri kan bağışının önemi hakkında bilinçlenmeleri sağladık” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz