Kahramanmaraş’ta sayıları yaklaşık 250 bin’e ulaşan öğrenciler okullarda öğretmenlere, giriş çıkışlarda ise güvenlik güçlerine emanet edilecek. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim alan ekipler okul öncesi aldığı bir dizi tedbirle öğrencilerle kötü niyetli kişiler arasına etten bir duvar örecek.

SİSTEMATİK DÜZEN KURULDU

Yeni eğitim dönemine planlı bir şekilde giren ve okul önlerinde görevlendirdiği her bir polise bir okul zimmetleyen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, oluşabilecek tüm risk faktörlerine karşılık sistematik düzeni kurdu.

SEYYAR SATICILARA MÜSAADE YOK!

Sabah saatlerinde öğrencilerin eğitime girmesiyle başlayacak olan denetim süreci, öğrencilerin dağılımına kadar sürecek. Öğrencilerin okullarda eğitim aldığı esnada okul çevresinde şüpheli şahıslar üzerinde uygulama yapıcak olan emniyet görevlileri, okul çevresinde seyyar satıcılara asla müsaade etmeyecek.

OKULLA İLİŞKİSİ BULUNAN ŞAHISLARA ‘GBT’

Okul çalışanları, servis şoförleri ve kantincileri de kapsayan güvenlik uygulamasında

Tüm servis Şoförleri, Kantin ve Okul çalışanları "Genel Bilgi Tarama" GBT den geçirildi.

Okullar etrafındaki metruk bina ve inşaatlar belirlendi ve takibi yapılacak. Gereksiz metruk yapılar yıkılacak.

OLAYA ANINDA MÜDAHALE

Okul çevresinde bulunan alanlarda da güvenlik sağlanırken, Park polisleri okulların yakınındaki parklarda önlem alacak. Okul giriş ve dağılma saatleri ile periyodik belli saatlerde kontrol yapılıp okulla ilgisiz kişiler uzaklaştırılacak. Yunus Timleri olaylara anında müdahale için okullar etrafında olacak. Bütün okullarda kamera sistemi olup, denetimleri sıkı şekilde yapılacak. Okullar etrafındaki işyerleri, internet kafeler denetim altına alınacak.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz