Üretimin her aşamasında yüksek teknoloji ve yetişmiş insan kaynakları ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Kipaş Holding, 10 bine yaklaşan istihdam kapasitesi ve 1,3 milyar dolara yaklaşan üretim hacmiyle tekstilden, enerjiye, çimentodan kâğıda, tarımdan eğitime birçok alanda üretim yapmaya ve hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, Kahramanmaraş’a yapılacak olan 2 yeni yatırımın müjdesini verdi. Türkoğlu İlçesi’ne Nişasta Fabrikası kurulacağını açıklayan Öksüz, fabrikada günlük bin 100 ton mısır kullanacaklarını ve bu anlamda kent çiftçisine büyük bir destek vereceklerini söyledi. Ayrıca yine aynı bölgeye temizlik ürünleri üreten bir yatırım yapacaklarını sözlerine ekleyen Öksüz, Kipaş Grubu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yatırımları artırın” çağrısı için büyük özveri gösterdiklerini vurguladı.

İSTİHDAMDA YIL SONUNDA 11 BİNİ GEÇECEĞİZ”
Öksüz, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Sizlere iki müjdemiz var. Bunlardan bir tanesi Türkoğlu bölgesine Nişasta Fabrikası yatırımıdır. Bu fabrikamızda günlük bin 100 ton mısır kullanacağız. Bu anlamda da Kahramanmaraş çiftçisine çok büyük bir destekte bulunmuş olacağız. Zaten Kahramanmaraş’taki kâğıt ve tekstil sektörü nişastayı kullanıyor. Ayrıca bir de temizlik ürünleri üreten bir yatırıma başlıyoruz. Tabii cumhurbaşkanımız sürekli olarak yatırımları artırın diyor. Bizde Kipaş Grubu olarak heyecanla bu konuda büyük çaba gösteriyoruz. Şu anda çok şükür 10 bin kişiyi aşkın istihdam sağlıyoruz. Bu yıl sonunda bu rakamın 11 bini aşacağını ümit ediyoruz. Çünkü Söke’deki yatırımımızı 3-4 ay içinde üretime alacağız. Kahramanmaraş’ta da birçok genç mühendis arkadaşımızı oraya gönderdik ve orada istihdam ediyoruz.”


 

Editör: Mahmut Beyaz