Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenciler yararına düzenlenen programların yanı sıra öğretmenleri de unutmuyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ‘İyi ki öğretmen olmuşum’ sloganıyla Aday Öğretmenler Buluşması düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda aday öğretmen katılırken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım da verdiği konferansla önemli bilgiler verdi.

“ÖĞRETMEN OLMANIN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU PAYLAŞALIM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasının İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz yaptı. Kahramanmaraş’ta 832 öğretmenin 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde göreve başladığını dile getiren Yılmaz, “İlimizde 832 öğretmenimiz bu sene eğitim öğretime başladı. Bu sayıyı, daha önceki yıldan da süreci tamamlanıp göreve başlayanlarla birleştirdiğimiz 1000’in üzerinde bir sayı elde ediyoruz. Bugün burada öğretmen arkadaşlarımızla bir araya gelelim istedik. Öğretmenliğe başladıkları bu yılda öğretmen olmanın ne kadar kıymetli bir şey olduğunu onlarla paylaşalım. Onların her zaman yanlarında, önlerinde ve arkalarında olduğumuzu ifade edelim istedik. Bugün burada iyi ki öğretmen olmuşum, öğretmen olmak ne faziletli iş konularını konuşacağız. Öğretmenlikte, iyi ki öğretmen olmuşum dedirten söz nedir bilir misiniz? Ben size söyleyeyim, program başlamadan 15 dakika önce falan burada bulunan bir arkadaş, Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan’ı Prof. Dr. Nail Yıldırım hocamızın yanına gelerek “beni hatırladınız mı? Ben sizin öğrencinizdim. Sizin bu programda olacağınızı duyunca heyecanlandım, saatleri iple çektim ve buraya geldim” dedi. İşte öğretmen olsa bile kendisini yetiştiren hocasını öven, gördüğünde kendisi heyecanlanan hocasını da heyecanlandıran şeyin ismi öğretmenliktir. Bunu başka bir meslekte bulamazsınız” dedi.

“DÜNYANIN EN GÜZEL AMA EN ZOR MESLEĞİNİ YAPIYORUZ”

Öğretmenlik mesleğini gönül işi olarak niteleyen Yılmaz, “Gönüllere hitap ediyor, yüreklere hitap ediyorsak netice elde ediyoruz demektir. Çok büyük binalar yapan mühendislerimiz, mimarlarımız olabilir insanın her zerresini tedavi edecek doktorlarımız olabilir her meslek çok kıymetlidir ama bütün bunları hem madden hem manen yetiştiren öğretmenlerimizdir. Dünyanın en güzel ama en zor mesleğini yapıyoruz öğretmenler olarak. Elektronik bir cihaz hatalı yapıldığı zaman atın bunu yenisi yapacağız diyebilir, bina güvenlik sorunu yaşar yıkın bunu yenisini yapacağız diyebiliriz, beşeri bir şeyin tekrarı mümkündür ama insanı eğitirken hatalı bir eğitim yaparsak değiştirin bunu yeni bir insan getirin diyemeyiz. Zor, meşakkatli ve her saniyesi dikkat isteyen bir işi yapıyoruz. Öğretmenlik sadece sözde bir meslek değildir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin insanı insan eğitir. İyi bir öğretmen olmak için iyi bir insan olmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRENCİLERİYİZ”

Yılmaz’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, konferansını verdi. Herkesin bir öğretmenin öğrencisi olduğunu belirten Yıldırım, “Hepimiz öğretmenlerimizin öğrencileriyiz. Öğrencilerimizin öğretmeniyiz. Mesleğin kutsiyeti aslında yaklaşımda gizli. Bizim müdürlükle ortak bir payda var. Adını koymadığımız belki gizli bir payda. Biz hizmeti çalışmayı sözde hamasetle değil de eylemde aksiyonda göreniz. O anlamda gördüyseniz konuştuk yaptıklarımızı konuştuk hamasi konuşmadık. Gelişi güzel nutuklar atmadık. Aşırı bilimsel bilgilere boğmadık. Çünkü biliyoruz ki burada 1200 öğretmenimiz var. Hepsi bir çocuğa dokunuyorlar. Hepsi 2 çocuğa dokunsa 2400 çocuğa dokunulduğunu düşünürsek çok ciddi çarpan etkisi olacak bu program.  O yüzden biz bu ortam bizim için heyecan verici bir ortamdı. Milli eğitim müdürlüğümüz böyle bir programı uygun gördüler. Bizi de çağrıdırlar biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Hizmet safhamıza bir küçücük olsun bir damla eklememize vesile oldu” şeklinde konuştu.

“DUYGUYLA MESLEĞİNİ YAPANLAR YORULMAYACAKTIR”

Aday öğretmenlere önerilerde bulunan Yıldırım, “Aday öğretmenlerimize bir kere bu meslek hep söylenir mesleğin kutsal olduğu önemi falan söylenir ama öğretmenlik mesleği çok hareketli bir meslek her yıl kendimizi tekrarlandığımız zannedilir ama bu böyle değil  her yıl öğrencilerimiz farklı olduğu için her insan kendi soyunun temsilcisidir. Öğle bir yaklaşım içersin de bulunacağız ki herkesin biricik yavrusunu biriciğine dokunabilme heyecanını ruhuna katmak. Bu coşkuyla bu duyguyla mesleğini yapan varsa hem yorulmayacaklar hem tükenmeyecekler hem aşkla yapacaklar” dedi.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz