Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüs ülkede kan stoğunun düşmesine sebep oldu. Kızılay Ekibi birçok kampanya düzenleyerekten kan stoğunun artırmaya çalışıyor. Bu çerçevede Kızılay ekibi Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yönlendirmesiyle Kızılay, mobil kan bağışı aracı ile ilde bulunan okullara giderek kan bağışında bulunmak isteyen veli, öğretmen ve mahalle sakinlenlerinden kan alıyor. Kızılay ekibi mobil kan bağışı aracıyla bu defa da Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Duraklı Mahallesi’nde bulanan Şehit Mıllış Nuri İlkokulunda gelerek kan bağışında bulunmak isteyen gönüllülerden kan aldı.

KIZILAY’LA İRTİBATLI ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü Şehit Mıllış Nuri ilkokuluna gelerek bağışlarla incelemelerde bulundu. Akküncü ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İş Sağlığı ve İş güvenliği birimimiz Kızılay’la irtibatlı çalışmalar yapıyor. Kan bağışıyla İlgili kan merkezine okullarımızı biz yönlendirmiştik. Bu günde Şehit Mıllış Nuri İlkokulumuzun Mahalle Muhtarı, Okul Müdürü ve öğretmenlerinin iş birliğinde mahalleden gelen vatandaşlarımız gelip kan veriyorlar. Bu dönemde kan bağışına teşvik amaçlı bizde buraya gelip yerinde görüp izleyelim, inceleyelim dedik ben Mahalle Muhtarımıza, Okul Müdürümüze, öğretmelerimize ve mahalle halkımıza teşekkür ediyorum. İhtiyaç olduğu zaman zaten bizlerde veriyoruz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2 Hafta önce teşvik amaçlı İl Müdürümüzle birlikte bizde gitmiştik. Herkesi bu dönemde kan bağışına davet ediyorum.”

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt okula gelerek bağışlarla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Bugün çok hayırlı bir iş için buradayız öncelikle bu güzel organizasyonu yapan şehit Mıllış Nuri İlkokulumuzun değerli yöneticilerine, öğretmenlerimize, kan bağışı yapan velilerimize, Mahalle Muhtarımıza, Okul Aile Birliği Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ederek başlayalım. Pandemi sürecinde bildiğiniz gibi Kızılay Kan bağışıyla ilgili yeterli desteği alamadığı için güzel kampanyalar oldu. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları olarak bizlerde her alanda olduğu gibi vefa destek grublarımız yine bir çok öğretmen arkadaşlarımız, yönetici arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Kan bağışı alanında da bu güzel hayırlı hizmete destek olmak için arkadaşlarımız bu organizasyonu yapmışlar. Biz de hem destek olmak amacıyla hem de teşekkür etmek amacıyla bugün buradayız. Bu güzel hayırlı çalışmaya katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

HAYATA KAN VERİYORUZ”

Mıllış Nuri İlkokulu Müdürü Mehmet Ceylan yapılan bağışlar hakkında şunları söyledi: “Ülkemizde ve dünyada karşılık beklemeden bütün insanlığa yardım eden Türk Kızılayına okulumuz olarak hayata kan veriyoruz düşüncesiyle bugün velilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kan veriyoruz. Bu güzel etkinlikte bizlere destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Mahalle Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün kan vererek hayat kurtaracak olan okulumuzun değerli velilerine ve beraber çalışmaktan onur duyduğum öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ederim. Biz birlikte güzeliz herkesi bu kampanyaya davet ediyorum.”

REKOR KIRMAK İSTİYORUZ”

Duraklı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kar Mahallesinde yapılan Bağışlarda rekor kırmak istediklerini söyleyerek, “Duraklı Mahallesi olarak yoğun bir ilgi bekliyorum bunuda İnşallah akşama kadar sağlayacağız. Herkesten Allah razı olsun çok güzel bir şey bir kan bir hayat demektir. Şu an talep ve yoğuluk iyi daha da iyi olacak. Giderekte yoğunlaşacağız İnşallah. Gençlerimiz öğleden sonra gelecek onlar da gelence rekor bir seviyeye ulaşacağımızı bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bir damla bile kan verene çok çok teşekkür ediyorum. Bu benim için çok önemli” dedi.

GÖNÜLLÜ OLARAK KOŞA KOŞA GELDİK”

Kan bağışında bulunan Necmettin Usta ise şu ifadeler yer verdi: “Bugün Mıllış Nuri İlkokulumuzda kan bağışı kampanyası yapıldığını duydum, gönüllü olarak koşa koşa geldik. Her yıl altı ayda bir Kızılay’a kan veriyorum. Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyorum. Kızılay’a daimi olarak kan bağışı yapalım.”

Editör: Mahmut Beyaz