Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO), Muhasebe ve Vergi Bölümü öğretim görevlileri, öğrencileri ve mezun sektör temsilcileriyle birlikte kahvaltıda buluştu.

 

Muhasebe ve Vergi Bölümünde okumakta olan Sektör Uygulamaları dersi, Muhasebe Müdürü; Yeminli Mali Müşavir, firma sahipleri ve öğretim görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti. Program Karacasu Kampüsü Uygulama Otel'inde gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Naci Usalan'ın hazırlayıp sunduğu bilgilere göre bu dersin amacını ve iş hayatında dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgiler verdi. Okuyan öğrenci ve sektör çalışanlarını birleştirmek amacıyla düzenlenen toplantı da tüm mezun ve okuyan öğrenciler bir araya geldi.

Kahvaltıdan sonra sektör paydaşları, öğrencilerin masalarına geçerek onların sorularını dinleyip bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilere iş hayatında yapılması gereken püf noktaları paylaşan katılımcılar öğrencilerle hoş sohbetler etti. Usalan, bu tür uygulamalarının öğrencileri bilinçlenmesinde son derece olumlu etkisinin olduğunu ve katılımcıların çoğunun yine aynı bölümden mezun öğrenciler olduğundan ekstra motivasyon ve istihdam imkanı sağladığını söyledi.

Geleneksel hale getirilen toplantı dönem boyunca her hafta farklı konuklarla yapılan uygulama, dönem sonunda da öğretim görevlilerinin, öğrencilerin ve sektör paydaşlarının da katıldığı toplantı hoş sohbet ile sona erdi. Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz