Sosyal medya üzerinden harekete geçen Kazım Aslan ve Nur Özçoban, Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerindeki köy okullanda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım götürmek amacıyla “İyilik Meleğim Olur musun?” isimli sayfa açtı. Kısa sürede yaptıkları faaliyetlerle dikkatleri üzerine çeken iki iyilik meleğinin yardım çalışmalarına çevrelerinden de yoğun destek geldi. Türkiye’nin 81 ilindeki ve ilçelerindeki köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere mont, bot, kazak, eldiven, bere ve çoraptan oluşan giyim eşyası dağıtan ikili, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında, kış şartlarında dahi bot ve mont olmaksızın okula gelip giden öğrencilere ulaştırmak için “Bir Mont, Bir Bot” kampanyası çerçevesinde başlatılan iyilik melekleri, vatandaşlar arasında da bir gönül bağı kurmak hedefliyor. İkili, hassasiyet gösteren tüm duyarlı vatandaşların destekleri bekleniliyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜŞÜMEDEN OKULA GİTMELERİ ÖNEMLİ”

Projeleri hakkında bilgiler veren Kazım Aslan, “Arkadaşım Nur Hanımla birlikte Hazırladığımız sosyal sorumluluk projelerimizle birlikte şehrimizdeki ve ülkemizdeki hayırseverlerin de katıldığı iyilik meleğim Olur musun çalışmasını başlattık. Öğrencilerimizin soğuk kış şartlarında rahat bir şekilde okullarına gidip, yine huzurlu olarak eğitim ve öğretim görmeleri doğrultusunda yapılan bu projemizi önemsiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin üşümeden okula gitmeleri annelerin ve babaların da gönüllerinin rahat olmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Bütün amacımız insanlarımızın, çocuklarımızın yaşam kalitesinin artırılması ve huzur içinde olmasıdır. Bu kapsamda başlatılan projeler çok önemlidir ve bu projelere destek veren herkes çok değerli insanlardır. Geleceğimizin mimarları olacak çocuklarımızın üşümeden rahat bir şekilde eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmeleri için başlattığımız bu kampanyaya ülkemizin birçok köşesinden destek geliyor. Öğrencilerimizin daha başarılı olmaları adına başlattığımız ve kısa sürede çığ gibi büyüyen kampanyamıza şu ana kadar destek veren bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyor ve yeniden projemize destek çağrısı yapıyoruz. Emin olun ki, yapılan her yardım geleceğimizin daha güçlü, kuvvetli ve kudretli bir şekilde yetişmesine vesile oluyor. Yarınlarımızı ancak şu anda yaptığımız bunun gibi çalışmalarla daha donanımlı hale getirebiliriz. Başlattığımız bu kampanyaya destek olan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“HEM DÜNYA DA HEM AHİRETTE SAADETE KAVUŞMANIN YOLU BUDUR”

Nur Özçoban ise yaptığı konuşmada, “Asıl maksadımız milletimizin çocuklarının bilinçaltlarını doğru bir şekilde kendi değerlerimizle doldurulması için bir farkındalık oluşturmaktır. Böyle bir faaliyette bulunarak ihtiyacı olan yavrularımıza bir nebze de olsa faydamız olsun istedik. Bundan sonra bu tür yardımlarımız aralıksız bir şekil devam edecek. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; 'Sizin en hayırlınız insanlara en faydalınızdır.' Başka bir hadiste de buyuruyor ki; 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.' Bu şiar ile Öğrencilerimizin yüzlerindeki tebessüm için kilometreleri kat eden bunca insanla aynı duyguyu paylaşıyoruz öğrencilerimizi düşünerek soğuk kış günlerinde öğrencilerimizin içlerini ısıtan ve yüzlerinde tebessüm bırakan başta bütün hayırsever işadamımıza kurum ve kuruluşlarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu hayırseverlerin sayısı artar. İnançla yapılan her hayrın büyük önemi vardır. Hayatımızın her safhasını iyilikle geçirmeliyiz. Hem dünya da hem ahirette saadete kavuşmanın yolu budur” ifadelerini kullandı.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz